Viikko

Eron ensiapupiste neuvoo nyt myös Keravalla

PERHEET Me-talossa alkaa uusi palvelu erotilanteessa oleville ja eroa harkitseville.

Eron ensiapupisteen järjestelyissä tekevät yhteistyötä Me-talon väki ja kaupungin perhepalvelut sekä joukko järjestöjä. Kuvassa vasemmalta koordinaattori Marika Lähdeniemi Me-rtalosta, lasten ja nuorten psykososiaalisten palveluiden esimies Kaisa Piikki Keravan kaupungilta sekä koordinaattori Susan Ihanainen Me-talosta.

Anton Soinne

Keravalla pyritään tukemaan perheitä erokriisissä matalan kynnyksen ensiapupistetoiminnalla. Eron ensiapupiste tarjoaa ohjausta ja neuvontaa erotilanteisiin, eroperheen erityiskysymyksiin ja lasten asioiden järjestämiseen.

Ero voi aiheuttaa puolisoissa sekä lapsissa monenlaisia tunteita: hämmennystä, surua, tuskaa ja kiukkua ja vihaakin. Erotilanne vaatii monenlaisia käytännön järjestelyjä. Ensiapupisteen tarkoitus on auttaa pareja ja perheitä eron hetkellä, tai jo kun ero on vasta suunnitteilla yhtenä vaihtoehtona.

– Ensiapupisteelle voi tulla ilman ajanvarausta, yksin tai yhdessä tai perheenä lasten kanssa. Lapsille on leikkipiste, missä voi leikkiä, kertoo koordinaattori Marika Lähdeniemi Keravan Me-talosta. Eron ensiapupiste toimii Me-talossa, kirjaston toisessa kerroksessa. Se on auki parittomien viikkojen keskiviikkoina kello 16–18. Ensimmäinen kerta on ensi viikolla 16. tammikuuta.

Eron ensiapupisteestä saa tietoa pareille ja perheille erotilanteessa löytyvistä palveluista. Pisteellä voi asioida nimettömänä. Asiantuntijoiden juttusille pääsee yksi perhe kerrallaan, infotilaisuuksissa koolla voi olla isompi joukko.

– Pisteelle voi tulla ison tai pienen kysymyksen kanssa, Lähdeniemi rohkaisee.

Ensiapupisteessä päivystävät ammattilaiset lapsi- ja perhepalveluista tai perheoikeudellisen yksikön lastenvalvoja yhdessä järjestöjen edustajan kanssa.

– Lastenvalvoja neuvoo esimerkiksi huoltajuuteen, asumisjärjestelyihin tai tapaamisjärjestelyihin liittyvissä asioissa.

– Yhteistyökumppaneita on todella paljon. Mukana pisteellä ovat muun muassa Yhden vanhemman perheiden liitto, Miessakit, Isät lasten asialla, Parempi avioliitto sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri.

Yhteistyökumppaneista Parempi avioliitto ry järjestää pisteellä infotilaisuuksia tukiparitoiminnastaan. Yhdistys välittää koulutettuja vapaaehtoispariskuntia tukipareiksi, joiden kanssa voi keskustella vaikeasta tilanteesta.

Pisteen aukiolopäivät on sovittu nyt kesään asti. Sen jälkeen katsotaan mikä on tarve ja mitkä ajat palvelevat parhaiten.

Tarkoitus on, että palvelusta löytää vastaukset mahdollisimman moneen kysymykseen yhdestä paikasta.

Eron ensiapupiste toimii Keravan Me- talolta, Keravan kirjaston 2. kerros, Paasikivenkatu 12. Ensiapupiste päivystää parittomien viikkojen keskiviikkoina klo 16–18, alkaen 16.1.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Avioerojen sesonkiaika alkaa pian – ”Pariterapiaan tullaan liian myöhään”3.6.2018 10.21

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat