Puheenaihe

Brother Christmas: "Kiistän kaikki epäilyt väärinkäytöksistä"

Ari Koponen tunnetaan hyväntekijänä nimeltä Brother Christmas. Hän kiistää kaikki rikosepäilyt.

Anton Soinne

TUUSULA | Brother Christmas -hyväntekeväisyyshahmona tunnettu Ari Koponen kiistää yhä kaikki häntä ja Brother Christmas ry:tä kohtaan esitetyt väitteet väärinkäytöksistä.

– Minua ja yhdistystäni kohtaan on esitetty julkisuudessa jo miltei vuoden ajan väitteitä siitä, että yhdistyksemme raha-asioissa olisi joitain epäselvyyksiä, vääryyksiä tai jopa laittomuuksia. Lisäksi on vihjailtu, että toimintaamme ohjaisi avuntarvitsijoiden edun sijasta jokin salainen oman edun tavoittelu. Kiistän yhä painokkaasti kaikkien tällaisten väitteiden paikkansapitävyyden, toteaa Brother Christmas ry:n puheenjohtaja Ari Koponen lähettämässään tiedotteessa..

Brother Christmas ry. teetti tiliensä erityistarkastuksen viime keväänä. Tässä Tilintarkastusyhteisö RSM Finland Oy:n tekemässä tarkastuksessa ei löytynyt minkäänlaisia laittomuuksia eikä esimerkiksi tilisiirtoja muille kuin avuntarvitsijoille.

– Toisin kuin medioissa on vihjattu, kirjanpidossani ei ole minkäänlaisia laiminlyöntejä, harhaanjohtavia tietoja tai vääriä tositteita. Tilimme ovat olleet koko ajan ulkopuolisen tilitoimiston hoidossa. Lisäksi niihin on tehty lainmukainen tilintarkastus, jossa ei ole löytynyt mitään huomautettavaa. Kaiken lisäksi tileihin tehtiin mittava erityistarkastus, eikä tuolloin eikä sen jälkeenkään ole tullut esille mitään sellaista, joka todistaisi minkäänlaisista laittomuuksista tai väärinkäytöksistä, Ari Koponen toteaa.

Koponen on suivaantunut häntä ja yhdistystä kohtaan julkaistuista perättömistä kirjoituksista ja on tehnyt poliisille kaksi tutkintapyyntöä törkeistä kunnianloukkauksista. Tutkintapyynnöt on tehty Helsingin Sanomista ja eräästä aikakauslehdestä.

Brother Christmas -yhdistyksen keräystoiminta on tällä hetkellä käytännössä seisahtunut kokonaan.

– Mustamaalauskampanjan alettua viime helmikuussa avustusrahojen tulo loppui kuin seinään. Lisäksi poliisihallitus on jättänyt yhdistyksen uusimman rahankeruuluvan käsittelyn odottamaan asioiden lopullista selvittämistä, joten senkin myötä yhdistykseni toiminta on miltei kokonaan seisahduksissa, Koponen pahoittelee.

– Saan yhä viikoittain kymmeniä viestejä ja avustustoiveita ihmisiltä ympäri Suomen. Valitettavasti joudun vastaamaan niistä valtaosaan tällä hetkellä kielteisesti. Suhtaudun kaikesta huolimatta positiivisesti tulevaisuuteen ja toivon, että tämä kaikki ratkeaisi mahdollisimman nopeasti, Koponen sanoo.

Brother Christmas ry on jakanut pari viime vuoden aikana apua noin 15 000 hädänalaiselle ihmiselle. Kerätyistä varoista noin 95 prosenttia on luovutettu suoraan hyväntekeväisyystarkoituksiin ympäri Suomen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Brother Christmasia epäillään neljästä rikoksesta – Poliisi: Varoja ei ole käytetty muuhun kuin avustustoimintaan14.1.2019 13.14
Brother Christmasin FB-viestit nostivat kohun – Professori: Näissä tapauksissa yksityisviestin tutkiminen ei ole rikos6.3.2018 21.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat