Viikko

Taidemäki valaisee Järvenpään kevättä

TAPAHTUMA Järvenpään Myllytiellä voi tutustua taiteeseen ja paahtaa vaahtokarkkeja.

Valaistu polku lähtee Taidetalon pihalta. Reitin varrella ovat Taikka ja Villa Cooper.

Sauvo jylhä

Järvenpään taidemäki eli Myllytien taidekeskittymä sytyttää keväiset tulet sunnuntaina 3. helmikuuta. Valotapahtuma on nimeltään Kevättä kynttilästä. Tapahtuma sijoittuu Taidetalon, Taidelainaamo Taikan ja Villa Cooperin ympärille.

Valaistu polku kulkee Taidetalon pihasta tukkirummun kautta Taikan pihaan ja sieltä Villa Cooperin alueelle. Polku päättyy nuotiolle, jossa voidaan paistaa makkaraa ja vaahtokarkkeja, joita saa omakustannehintaan.

Myllytien alueen taiteentekijät esittäytyvät.

Kaikki talot ja niiden näyttelyt ovat yleisölle avoinna tapahtuman aikana. Taidetalolla kuljetaan näyttelyssä taskulampun valossa. Omat lamput pitää muistaa ottaa mukaan.

Taikassa voi tutustua taloon ja teoksiin, ja Villa Cooperilla Käsintekijät järjestävät heijastintyöpajan. Heijastimet ovat välkkyneet Villa Cooperilla aiemminkin: pihalla on pidetty heijastinpuuta, josta on saanut hakea turvaa pimeällä liikkumiseen tai tuoda sinne tarpeettomaksi käyneitä heijastimia.

Alueella on erilaisia valoon liittyviä esityksiä ja kuvasuunnistustehtävä. Tehtävän ratkaisseille lapsille on pieni palkinto.

Järvenpään Taideseuralla on Taidetalossa meneillään näyttely Tårta på Tårta, jossa Taidelainaamo Taikan järvenpääläistaiteilijat esittäytyvät yhdessä. 3. helmikuuta on tämän näyttelyn viimeinen aukiolopäivä. Se on ollut esillä tammikuun. Järvenpään Taideseura muutti uuteen Taidetaloon Myllytielle viime kesänä. talon avajaisten yhteydessä esiteltiin tukkirumpu, jonka on tuusulalaisesta kuusitukista veistänyt Suva DeepDas.

Taidelainaamo Taikassa puolestaan on Tarja Hukkasen näyttely.

Taikka on toiminut vuodesta 2008 Myllytiellä. Taikasta voi ostaa tai vuokrata taidetta. Taikka välittää teokset suoraan taiteilijoilta.

Tapahtuma on kynttilänpäivänä, jolla on pitkät kristilliset perinteet. Kynttilänpäivä vietetään alkujaan 40 päivää joulusta. Sitä on vietetty 300-luvun puolivälistä saakka. Nimitys tulee siitä, että keskiajalla kynttilänpäivänä vihittiin vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät.

Kevättä Kynttilästä - valotapahtuma Järvenpään Myllytiellä su 3.2. klo 18–20

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Keski-Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat