Urheilu

Uusi lähiliikuntapaikka ja pitemmät välitunnit piristävät Kirkonkylän liikkuvaa koulua

Hei me hiihdetään. Koulun ladulle lähdössä kirkonkylän koulun nelosluokan tytöistä Jemina Günther, Linnea Järvinen, Alisa Tuulari ja Ilona Laurén.

Rauno Ylönen

TUUSULA | Tuusulan noin 300 oppilaan Kirkonkylän koulu on yksi kunnan Liikkuva koulu -hankkeessa mukana olevia kouluja. Se näkyy pihamaalla, nelosluokan tytöt laittavat suksia jalkaansa ja pienemmät temmeltävät vuorenvalloitusta.

LK-vastaava Marja Mäkelän mukaan menossa on jo neljäs vuosi Liikkuvana kouluna.

– Saimme tänne 2016 syksyllä uuden lähiliikuntapaikan, joka teki koulun piha-alueesta toimivamman. Saimme kaksi koriskenttää, jotka ovat kovassa käytössä. Viime keväänä piha-alueelle maalattiin ruudukoita ja meillä on myös pitennettyjä 30 minuutin välitunteja, Mäkelä kertoo.

Alakouluikäisten lisäksi kirkonkylän koulussa on eskari-ikäisiä.

– Kännykät kulkevat oppilaiden mukana repuissa, mutta niitä ei käytetä välitunneilla, Mäkelä valistaa ja sanoo oppilaiden keksivän omia pelejä välituntiohjelmaksi.

Urheilijavierailujakin koululla on nähty ja paikalliset urheiluseurat ovat käyneet koululla esittelemässä lajejaan.

– Meillä on ajatus, että kaikki saadaan liikkumaan. Siksi tämäkin äidinkielen oppitunti on tuotu ulos. Käytämme liikuntaa muissakin oppiaineissa kuten vaikkapa matematiikassa, Mäkelä tuumii kun 1,1 kilometrin koulumatkan hiihtänyt Kasper Bruna säntää matkaan sukkulaviestiin.

Tärkeänä Mäkelä pitää sitäkin, että Tuusula järjestää koulujenvälistä urheilutoimintaa muun muassa jalkapallossa, salibandyssa, hiihdossa, yleisurheilussa ja maastojuoksussa.

– Viime viikon perjantaina oppilaitamme oli koulujen uintikisoissa, Mäkelä huomauttaa.

Ja mitali tai mestaruus koulujenvälisistä urheilukisoista on tottakai ylpeydenaihe niin opettajille kuin koko koululle, saati sitten itse koululaiselle.

Opettaja Outi Melart on Merja Mäkelän apuna äidinkielen tunnilla asettelemassa ämpäreitä paikoilleen, joihin oppilaat tuovat pikku spurtin pinkaisun jälkeen lappusia, joista löytyy oikeat sanojen taivutusmuodot adjektiiveista substantiiveihin.

– Kukin lappu pitää laittaa oikeaan ämpäriin tässä pihaleikissä.

Mitä liikunnallisuutta lisäävää opettaja toivoisi Tuusulan kunnalta vielä tänne Liikuvaan kouluun ?

– Urheiluvälineitä ja sellaiset joogamatot olisivat myös kivat. Joskus pieni rentoutushetki ja mielikuvitusmatkan tekeminen koulupäivän lomassa voisi piristää, mutta kylmällä lattialla se ei onnistu, Melart lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat