Viikko

Opi MM-karatekan niksit puolustautumiseen

Poliisien ja palomiesten karaten maailmanmestari Kim Waenerberg pitää Keravalla jokanaisen itsepuolustuskurssin.

MM-karateka Kim Waenerberg opastaa harjoituksilla itsensä puolustamista Keravan opiston kurssilla. Illan kestävässä koulutuksessa paneudutaan myös fyysisiin ja psyykkisiin tuntemuksiin uhkatilanteissa.

Kim Waenerberg

KERAVA | Uutiset seksuaalisesta ahdistelusta, väkivallasta ja uhkaavista tilanteista pistävät monen miettimään omia taitoja puolustautua yllättävässä vaaratilanteessa.

Keravan opisto on tarttunut aina ajankohtaiseen aiheeseen ja järjestää torstaina 14.2.2019 klo 17.30-20.45 itsepuolustuskurssin. Tavoitteena on muuttaa pelko voimavaraksi.

Itsepuolustuskurssin vetäjäksi on lupautunut kuusinkertainen poliisien ja palomiesten karaten maailmanmestari Kim Waenerberg.

Finavialla palomestarina toimiva Waenerberg on seuratoveriensa ja yrityksensä kanssa pitkän linjan kouluttaja itsepuolustuksessa. Hän on vetänyt kursseja niin julkkiksille kuin lentoasemien henkilöstöillekin. Alun perin kouluttaminen lähti yllättäen Miss Suomi-kilpailuista.

-– Vuonna 2016 Miss Suomi-kiertueella päätettiin järjestää misseille itsepuolustuskurssi seksuaalisen häirintään liittyen ja me pääsimme vetämään sitä. Tämän jälkeen pidimme kursseja muun muassa ekonominaisille. Nyt opetetaan tilauksesta vaikkapa työhyvinvointipäivinä, Waenerberg kertoo taustastaan kouluttajana.

Waenerberg toteaa, että Keravan opiston itsepuolustuskurssi on tarkoitettu tytöille ja naisille, mutta mukaan mahtuu myös miehiä. Myös miehillä voi olla pelkoja. Toisaalta miehet voivat kurssilla tuoda harjoitustilanteisiin enemmän todentuntua.

Waenerberg kertoo, että kurssilaisilta ei edellytetä aiempia taitoja, eikä huono kuntokaan ole este.

Yhden illan kestävällä itsepuolustuskurssilla käydään aluksi läpi turvallisuuskulttuuria ja opitaan hätävarjelulain peruskohdat. Samalla paneudutaan myös uhkatilanteiden psyykkisiin ja fyysisiin tuntemuksiin.

Keskustelun jälkeen kokeillaan itsepuolustuskeinoja käytännössä.

Kurssilla tehdään ennakointi- ja tilanneharjoituksia. Opetellaan muun muassa miten estää henkilöä ottamasta kiinni. Toisaalta opetellaan miten irrottaudutaan erilaisista yllättävistä tilanteista.

– Käytännön harjoitteluosiossa keskitytään ymmärtämään, miten uhkaavat tilanteet kehittyvät sekä miten tilanteita voidaan välttää ja ennakoida.

Waenerberg sanoo, että tavoitteena on antaa osallistujille perusvalmiudet puolustaa itseään sekä toista ihmistä monin eri tavoin.

– Mahdollisimman tehokkaasti, mutta turvallisesti.

Kurssilaiset saavat mukaansa kymmenen kohdan ohjeen, jonka nimi on Turvallisemmin kotiin.

Ohjeeseen sisältyy myös ne vinkit, joita Waenerberg toivoo ihmisten uhkaavia tilanteita varten sisäistävän.

–  Ennakointi on a ja o. Itse uhkatilanteessa äänenkäyttö on tärkeää. Tällöin sivulliset huomaavat, että tapahtuu jotain poikkeavaa. Puhelimeen kannattaa asentaa 112- sovellus, joka paikantaa avuntarvitsijan.

Itsepuolustuskurssille voi ilmoittautua Keravan opiston nettisivuilla. Kurssi kestää neljä tuntia.

Itsepuolustuskurssi Keravalla

Keravan opiston itsepuolustuskurssi pidetään torstaina 14.2. klo 17.30-20.45 Sampolan palvelukeskuksessa.

Osoite: Kultasepänkatu 7.

Kurssi on pääosin suunnattu tytöille ja naisille, mutta mukaan toivotaan myös miehiä.

Sopii kaikenkuntoisille.

Ota mukaan sisäliikuntavaatteet, jumppamatto sekä juomapullo

Ilmoittautuminen: https://opistopalvelut.fi/kerava

Hinta: 29 euroa.

Kouluttaja: Kim Waenerberg, Kimisec Oy

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Viikkari kokeilee: Näin puolustaudut puukkohyökkääjää vastaan20.1.2018 13.05
”Hyvä, että seksuaalirikoksista puhutaan” – Alueen opetusjohtajat peräänkuuluttavat myös vanhempien vastuuta lasten sosiaalisen median käytössä28.1.2019 15.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Keski-Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat