Viikko

Keittiö on nyt selkeä ja toimiva

KOTI Remontin tilaajat haluavat helppohoitoisia materiaaleja ja sellaisia värejä, jotka kestävät aikaa ja katselua.

Keittiön toimivuuteen vaikuttavat monet yksityoskohdat. Santeri Suomela kertoo, että asiakkaat ovat kiinnoastuneita käyttöä helpottavista ratkaisuista.

Jan Pippingsköld

Keittiöltä halutaan nyt helppoutta ja toiminnallisuutta. Keittiöremontin teettäjät kaipaavat sekä helposti puhdistettavia pintoja että kätevästi käsillä olevia työvälineitä. Väreissä ja yksityiskohdissa panostetaan selkeyteen ja ajattomuuteen.

Keravalaisen Sallakeittiön myyntipäällikkö Santeri Suomela on huomannut myös sen, että ihmiset ovat nyt halukkaita panostamaan keittiöön. Se näkyy muun muassa materiaalivalinnoissa.

– Kivitasoja hankitaan nyt enemmän kuin muutama vuosi sitten, hän antaa esimerkin.

Hyvässä keittiössä on helppo työskennellä. Välineet ja tarvikkeet ovat käden ulottuvilla ja laskutilaa on riittävästi. Kaappeihin ostetaan nyt mekanismeja, jotka auttavat koko tilan hyödyntämistä.

– Alakaappeihin valitaan vetolaatikoita, joissa tavarat ovat helposti käsillä. Astianpesukoneen voi nostaa vähän korkeammalle. Silloin sitä on helpompi käyttää kumartelematta, Suomela kertoo.

– Kun uuni on korkeammalla, ei tarvitse kyykistyä katsomaan onko ruoka kypsää.

Pienessä keittiössä ei voi nostaa kaikkea ylös, koska silloin tulee pulaa työpöytätilasta.

Keittiöihin valitaan nyt mielellään selkeitä värejä ja yksinkertaisia malleja.

– Kaappien ovista ovat urat kadonneet. Sileät pinnat ovat helppoja pitää puhtaina.

– Ovissa suositaan valkoista, joko mattapintaista tai korkeakiiltoista. Valkoisen kanssa voi yhdistää esimerkiksi harmaata, Suomela kertoo. Värejä voi yhdistää vaikkapa niin, että alhaalla on harmaata ja ylhäällä valkoista.

– Allas ei ole enää aina rosterin värinen, vaan se voi olla esimerkiksi harmaata tai mustaa komposiittia. Samoin hanoissa on enemmän vaihtoehtoja.

– Välitilan kaakeleiden tilalle otetaan nyt levy, joka voi olla yksivärinen tai kuviollinen. Se on kustannustehokas ratkaisu ja hyvä puhtaana pitämisen kannalta. Siinä ei ole saumoja, joihin lika jäisi.

Keittiöön halutaan nyt aikaa kestäviä ratkaisuja, joihin ei kyllästy. Valoisaan ja selkeään tilaan voi tuoda ilmettä pienillä yksityiskohdilla, vaikka kullanvärisellä hanan nupilla jos niin haluaa. Ilmettä ja väriä luovat myös tekstiilit, astiat ja muut esillä olevat tavarat.

Eniten rajoituksia sille, mitä voidaan tehdä, asettaan yleensä tila. Suunnittelija kannattaa pyytää käymään.

– Pohjakuvan perusteellakin voi suunnitella, mutta on parempi että suunnittelija näkee paikan.

– Useammalta myyjältä tai suunnittelijalta kysymällä saa erilaisia ideoita ja vaihtoehtoja.

Keittiö tarpeiden mukaan.

– Hankkeeseen kannattaa varata aikaa, niin ehtii vertailla vaihtoehtoja ja on varma valinnastaan. Kuukausi tai kaksi on hyvä aikahaarukka, Santeri Suomela sanoo.

Kun Suomela lähtee suunnittelemaan keittiötä asiakkaan kanssa, aloitetaan tietysti kysymällä asiakkaan tarpeet. Tarpeiden ja budjetin ohella suunnittelussa otetaan huomioon tilan tekniset yksityiskohdat: ikkunoiden korkeudet, vesipisteiden ja viemärin paikat, ilmanvaihtohormit ja sähköt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Keski-Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat