Viikko

Jäikö kirja kesken? - Kirjastokammarissa voit jakaa lukukokemuksesi

KIRJAT Miksi lukeminen jäi kesken? Kannattaako kirjaan enää tarttua uudelleen? Myllytien Olohuoneessa näitä pohditaan.

Järvenpään kirjastopalveluiden päällikkö Katariina Järveläinen johdattelee kuulijat kesken jääneiden kirjojejn äärelle kirjastokammari-tilaisuudessa Myllytien toimintakeskuksessa tiistaina.

Anton Soinne

Myllytien toimintakeskuksen Olohuoneessa keskustellaan kesken jääneistä kirjoista reilun viikon päästä, tiistaina 26.3.

Kirjailijalta vai lukijalta kesken jääneiden?

– Nimenomaan lukijalta, Järvenpään kirjastopalveluiden päällikkö Katariina Järveläinen sanoo. Hän johdattelee tilaisuuden osallistujat kesken jääneiden teosten äärelle.

Kirjaston väki hakeutuu sinne, missä ihmiset liikkuvat.

– Kirja voi jäädä kesken monesta eri syystä. Voi olla jokin ulkoinen syy tai sisältöön liittyvä syy.

Kesken jääneistä keskustellaan Kirjastokammari-tilaisuudessa, ja keskustelijat voivat vinkata toisilleen miksi kesken jäänyt kannattaisi ottaa uudelleen esiin, tai miksi ei.

Kirjojen parissa työtä tekevältäkin jää kirjoja kesken.

– Paljon olen lukenut, mutta paljon on kesken jääneitäkin.

– Pitkäaikaisen suursuosikkini John Irvingin Ihmeiden tie on yksi esimerkki. Tartuin siihen ihan kädet vapisten, mutta jostakin syystä se jäi kesken. En ole vielä oikein analysoinut miksi, mutta se ei vain vastannut minun odotuksiani, Katariina Järveläinen pohtii.

Kirjastokammarissa vierailevat tällä kertaa myös Järvenpään epäviralliset kirjastokoirat Alisa ja Luna.

– Omat villakoirani ovat saaneet erikoisluvan tulla mukaan. Ne eivät siis ole lukukoiraksi koulutettuja, vaan ihan seuralaisina.

Kirjastokammari on Myllytien toimintakeskuksen ja Järvenpään kirjaston yhteistyötä. Kevään aikana on neljä kokoontumista, joilla on jokaisella oma teemansa. Kaikille avoimet tilaisuudet ovat joka kuun viimeisenä tiistaina.

– Helmikuussa oli ensimmäinen, ja sen teemana oli Silmät kiinni ja kuuntele, koordinoiva ohjaaja Nina Sandqvist Myllytien toimintakeskuksesta kertoo. Ensimmäisessä kirjastokammarikokoontumisessa tutustuttiin äänikirjoihin, ja kirjastovirkailija Anja Kähönen luki otteita kirjoista.

Huhtikuussa Kirjastokammarissa päästään nojatuolimatkoille, ja kevään viimeisen tapaamisen aihe toukokuussa on Ainahan se on mielessä.

– Myllytien toimintakeskus ja kirjasto tekevät paljon yhteistyötä, ja täällä oli aikaisemmin kirjaston sivupistekin. Anja Kähönen kirjastosta on käynyt keväällä ja syksyllä keskiviikkokerhossa pitämässä kirjavinkkausta, Sandqvist kertoo.

Myllytiellä tapahtuu paljon muutakin.

Tuula Siltasari-Peltosen luento Järvenpää erämaasta kulttuurikaupungiksi kuullaan 27.3. kello 14.

Pelikerho lasten kanssa on 2.4. kello 10–11.30. Samana päivänä on kello 13.30 alkaen asiakastreffit. Silloin voi kertoa toiveensa toiminnasta ja osallistua näin sen kehittämiseen.

Käsityökerhon pääsiäismyyjäiset pidetään 11.4. kello 10–13.

Kirjastokammari: Kesken jääneet kirjat

26.3. klo 10–11

Myllytien toimintakeskus, Olohuone

Myllytie 11, Järvenpää

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat