Paikallisurheilu

Stadin brankkarit tuovat uutta crossfit-pöhinää Keravalle – CrossFit Woima aukeaa toukokuussa

Valtteri Pietiläinen (vas.), Jussi Savikko ja Janne Lehtonen avaavat uuden salin toukokuussa. Miehet vannovat yhteisöllisyyden nimeen.

Heikki Löfman

KERAVA | Keravalainen liikuntarintama saa uuden tulokkaan toukokuussa, kun CrossFit Woima avaa uuden crossfit-salin eli boxin Lintulammenkadulle.

Uuden salin omistajina ja valmentajina operoivat keravalaiset Valtteri Pietiläinen ja Janne Lehtonen sekä järvenpääläinen Jussi Savikko, jotka kaikki omaavat vuosien kokemuksen crossfitista. Pietiläisellä ja Lehtosella on lisäksi pitkä kokemus erilaisista liikunnanohjaajan töistä, jotka ovat pitäneet sisällään sekä crossfit- että painonnostovalmentajan pestejä.

Miehillä on muutakin yhteistä, sillä koko kolmikko operoi palomiehinä Erottajan asemalla Helsingissä. Stadin brankkarien keskuudessa ideaa omasta salista on pyöritelty jo pitkään.

– Tämä on vuosia muhinut ajatus – juteltu ja katseltu mestoja. Nyt asia sitten konkretisoituu, kun meidän kaikkien elämäntilanne sallii salin avaamisen. Palomiehen hommissa jatkamme kuitenkin kaikki, mutta työn rytmi mahdollistaa sen, että joku meistä ehtii aina hyvin tänne salille, Pietiläinen kertoo.

Noin 230-neliöisestä CrossFit Woimasta tulee kompakti kokonaisuus, jossa salin eri toiminnot lapsiparkista ja lounge-tilasta itse saliin ja pukuhuoneisiin sekä wc-tiloihin ovat lähellä toisiaan. Salin sisustusta on suunniteltu yhteistyössä sisustussuunnittelija Jenni Paakkarin kanssa.

– Varmasti työmme palomiehinä tulee jollakin tapaa näkymään lopputuloksessa. Sitä kautta treeniin saa pientä maustetta – vähän sellaista paluuta crossfitin juurille. Olemme ylpeitä ammattistamme, mikä saa näkyä myös täällä. Varustetaso on samaa luokkaa kuin muilla saleilla, ja kaikki harjoitusvälineet ovat uusia, Lehtonen ja Pietiläinen kertovat paljastaen, että salin liikuntavarustus tulee italialaiselta valmistajalta.

Savikko sanoo, että uudesta salista halutaan ehdottomasti matalan kynnyksen paikka, jonne ovat tervetulleita kaikki aloittelijoista kokeneempiin harrastajiin.

– Yhteisöllisyys on meille iso juttu. Haluamme, että ihmiset viihtyvät täällä muutenkin kuin treeneissä. Yhdessä tekemisen fiilis kasvattaa sekä henkistä että fyysistä puolta, Lehtonen komppaa.

Salin päävalmentajana toimiva Pietiläinen tiedostaa, että alueelta löytyy useita eri crossfit-saleja.

Hän ja muu CrossFit Woiman omistajaporukka näkevät tilanteessa kuitenkin muuta kuin julman kilpailun asiakkaista.

– Haluamme salien välille avointa keskustelua ja ideointia. Sitä kautta meillä kaikilla on mahdollisuus jakaa uusinta tietoa asiakkaillemme. Yhteistyö mahdollistaisi myös esimerkiksi koulutuksia ja seminaareja, miehet puntaroivat.

Uudessa salissa tulee olemaan ohjattuja tunteja sekä aamuisin että myöhemmin päivällä ja illalla, mikä mahdollistaa muun muassa vuorotyöläisten harjoittelun.

– Ja harjoittelu skaalataan aina asiakkaan oman kunnon mukaan. Ymmärrämme oman työmme kautta myös sen, että ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita ja -vaiheita. Esimerkiksi työn raskaus näkyy helposti stressitasoissa. Sen me osaamme ottaa täällä huomioon, miehet sanovat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

”Kilpacrossfit leimaa lajia liikaa” – Sanni Sjöblom erittäin harvinaislukuiseen crossfitin kotimaiseen valmentajaeliittijoukkoon27.9.2018 20.51

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat