Paikalliset

Neljänkympin alueella jopa 100 km/h – silmittömästi kaahaava autoilija aiheuttaa pelkoa Tuusulassa: "Ei voi kuin ristiä kädet ja toivoa, ettei tapahdu mitään peruuttamatonta"

Paijalantien pätkällä on 40 km/h nopeusrajoitus. Kuvituskuva.

Kaisa Kaanela

Tuusula | Keski-Uusimaa on saanut useita huolestuneita yhteydenottoja Tuusulan Paijalassa asuvasta miehestä, joka on kaahannut pitkään – ainakin vuoden – todella kovaa vauhtia, liikennesäännöistä piittaamatta asuinalueellaan, jolla asuu paljon lapsia.

Kyseisellä Paijalantien pätkällä nopeusrajoitus on 40 km/h, Paijalan koulun edessä 30 km/h. Sivulliset arvioivat miehen kaahanneen tiellä 80–100 km/h ja ohitelleen edessään sallittua nopeutta ajavia muun muassa liikenteenjakajan väärältä puolelta. Tätä järjetöntä ohittelua kerrotaan nähdyn myös vilkasliikenteisellä ja kapealla Koskenmäentiellä.

Asuinalueella asuva tuusulalaismies esitti huolensa kaahaamisesta Facebookin Tuusula-ryhmässä jo viime vuonna ja jälleen uudelleen viime viikolla.

Mies on tehnyt aiemmin hälytyskeskukseen ilmiannon kaaharista ja soittanut poliisille.

Kaaharista tehtiin äskettäin myös rikosilmoitus.

Useat ihmiset kertovat todistaneensa miehen silmitöntä kaahaamista paitsi Paijalan tiiviillä asuinalueella myös muualla Tuusulassa.

– Tämä ei ole uusi juttu. Tästä oli puhetta jo viime syksynä. Pelottaa. Ja ärsyttää tuollainen piittaamattomuus. Ei voi kuin ristiä kädet ja toivoa, ettei tapahdu mitään peruuttamatonta, tuusulalainen nainen sanoo.

– Mies ajaa aina törkeästi. En voi katsoa enää sivusta tätä, kun tiedän, miten paljon täällä asuu lapsia, toteaa puolestaan alueella asuva mies.

Miehen kerrotaan ajavan vaimonsa nimissä olevalla autolla. Hänellä on silminnäkijöiden mukaan ollut myös lapsia kyydissään.

Itä-Uudenmaan poliisi vahvistaa saaneensa ilmoituksen miehestä. Rikoskomisario Leif Malmberg kommentoi yleisellä tasolla, että kaahaus lapsia kuskatessa voidaan laskea liikenneturvallisuuden vaarantamiseksi siten, että lapset ovat asianomistajan asemassa.

Vaimo ei sen sijaan lähtökohtaisesti syyllisty rikokseen, vaikka antaisikin autonsa kaaharin käyttöön.

– Jos miehellä on ajokortti ja on ajokuntoinen, niin lähtökohtaisesti ei syyllisty (rikokseen), Malmberg sanoo.

Malmbergin mukaan kyseisellä tieosuudella on viime vuoden ja tämän vuoden aikana kirjattu kolme sakkoa.

– Tämä ei tarkoita sitä, että valvontaa olisi tehty vain kolme kertaa. Valvontakerroista ei pysty lausumaan.

Vastaavanlaisia kaahareita tulee poliisin tietoon ajoittain. Malmberg kertoo, etteivät täysin liikennesäännöistä piittaamattomat aikuiset ole epätavallinen näky liikenteessä.

– Ilman lukumääriä totean, että ei ole mitenkään tavatonta, että liikenteessä löytyy ylinopeutta ja liikennesäännöistä piittaamattomia kuljettajia – aikuisia ja monesti perheellisiä, rikoskomisario kertoo.

– Jos, tai kun, poliisille on annettu tieto asiasta, niin valvontapyynnön perusteella poliisi voi kohdistaa alueelle liikennevalvontaa. Lastensuojeluilmoituksen voi toki tehdä, mutta lastensuojeluviranomaiset tarvitsevat konkretiaa mahdollisien toimenpiteiden osalta.

Pitäisikö miehen kaahaamisesta saada todisteita, esimerkiksi videokuvaa?

– Ehdottomasti. Yleisellä paikalla saa kuvata, mutta on syytä muistaa, että videon levittäminen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa väittäen jonkun syyllistyneen rikokseen saattaa olla rangaistava teko. Toinen seikka on myös se, että videotallenteesta ei kovin helpolla voida osoittaa sitä nopeutta.

Juttua muokattu 30.3.2019 klo 11.25. Korjattu rikosilmoitusta koskeva kohta. Rikosilmoituksen teki eri henkilö kuin asian Facebookissa esille tuonut henkilö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat