Paikallisurheilu

Noora Tulus vuolaiden kyynelten MM-Espoosta: "Ei tämän kuulunut näin loppua"

MM-kullan lipeäminen oli kova paikka Noora Tulukselle (vas.), Noora Rädylle, Minnamari Tuomiselle ja muulle Suomen joukkueelle.

Lehtikuva / Mikko Stig

ESPOO | Ex-KJT-pelaaja, nykyisin Ruotsin liigan Luulajassa pelaava Noora Tulus oli yksi kyyneleitään pidätelleistä suomalaispelaajista, kun Yhdysvallat juhli Espoon Metro Areenan jäällä jääkiekon naisten MM-kultaa dramaattisen loppuottelun jälkeen maalein 2–1.

Hopeamitali kaulassaan kisojen mixed zonelle astellut Tulus ei peitellyt pettymystään vasta voittomaalikilpailuun ratkenneen ottelun jälkeen. Petra Niemisen lopulta hylätyn jatkoaikamaalin jo hetkeksi tuoma euforia oli muisto vain, tuskainen sellainen.

– Eteenpäin olemme menneet, mutta ei tämän kuulunut näin loppua. Samaan aikaan olen tyytyväinen ja pettynyt, Tulus nieleskeli.

Suomi jäi ottelun avauserässä ja varsinkin sen loppupuolella Yhdysvaltain jalkoihin mutta paransi otteitaan pelin edettyä, mikä teki kullan lipeämisestä vieläkin tuskallisempaa.

– Uskoimme vielä hylätyn maalinkin jälkeen, että täältä tullaan. Meillä oli hyvät saumat voittoon. Paransimme erä erältä ja pääsimme hyvin peliin mukaan.

Tulus pelasi kisoissa isossa roolissa Suomen kakkosketjussa saaden vastuuta sekä yli- että alivoimalla.

Tulus kertoi jo ennen kisoja Keski-Uusimaalle kokevansa, että on mennyt Luulajassa vahvasti pelaajana eteenpäin. Kisat vahvistivat Tuluksen näkemystä muidenkin silmissä. Hän summasi seitsemässä kisapelissä tehot 0+6 ollen kisojen pistepörssin 19:s. Suomen joukkueen sisäisessä pistepörssissä Tuluksen edellä olivat vain Jenni Hiirikoski, Michelle Karvinen ja Susanna Tapani.

Tulusta ei tappion hetkellä juurikaan lohduttanut edes se, että Suomi pelasi alkusarjan selkeiden Yhdysvallat- ja Kanada-tappioiden jälkeen itsensä kisojen jälkimmäisellä viikolla historiallisesti tilanteeseen, jossa MM-kulta oli vain yhden onnistuneen laukauksen päässä.

– Varmasti tästä joskus vielä löytyy positiivisiakin juttuja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Noora Tulus vannoo: "Jalka liikkuu läpi kisojen"3.4.2019 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat