Viikko

Sohvatehtaan toiminta kiinnosti Kurkelan koulun ysiluokkalaisia

Reeta Päiinen ja Amanda Niemelä seuraavat, kun leikkaja Tarja Sjögren näyttää miten sohvan kankaat leikkaava laite toimii.

– Miten yrityksessänne otetaan huomioon ilmastonmuutoksen torjunta?

Tämä ajankohtainen asia oli yksi niistä kysymyksistä, joihin Kurkelan koulun ysiluokkalaiset halusivat ja saivat vastauksen yritysvierailullaan. Tutustumiskohteena luokalla oli Finsoffat ja vastaajana toimitusjohtaja Jarmo Honkanen.

– Lajittelemme erikseen muovit ja pahvit pakkauksista, ja kun tuotanto on lähellä asiakkaita, kuljetusmatkat eivät ole pitkiä. Tuotteet eivät matkusta merikontissa kaukomailta, Jarmo Honkanen kertoi.

Häneltä kysyttiin myös yrityksen taloudesta, liikevaihdon kasvun ja liikevoiton suhteesta sekä yrittäjäuran mieleen painuvista hetkistä.

– Tässä yrityksessä työskenteleminen on mukavaa. Saa suunnitella uusia malleja ja tavata paljon ihmisiä. Meillä on mukava henkilökunta, jonka kanssa on kiva tehdä töitä, Honkanen kehui. Yksittäisistä upeista hetkistä hän mainitsi esimerkiksi Vuoden yrittäjä -palkinnon saamisen.

Erityisesti mieleen jääneistä tuotteista hän poimi esimerkiksi mittojen mukaan asiakkaalle tehdyn sohvan, jonka tekeminen vaati ensin kotikäyntiä ja pahvimallin tekemistä.

– Asiakkaalla oli erkkeri, johon haluttiin sohva, ja siinäpä Jarmo otti pahvit mukaan ja meni tekemään pahvimallin käytettävissä olevan tilan muodosta, jonka avulla saatiin kulmapala ja mitat juuri oikeanlaisiksi, hän kertoi.

Tuotteiden räätälöimistä hän pitääkin yhtenä yrityksen kilpailuvalteista. toinen on palvelu. Hyvää asiakaspalautetta on saatu myös kuljetuksista.

– Kun asiakas tilaa sohvan, on tärkeää, että toimitusaikataulu pitää.

– Kaikki sohvat, jotka täällä tehdään, on jo myyty. Varastoon tehdään ainoastaan joitakin runkojen osia

Finsoffat-nimen taustaa tiedustelleille oppilaille Jarmo Honkanen kertoi, että tähän nimeen päädyttiin, koska se korostaa suomalaisuutta ja kertoo selkeästi, mitä yritys tekee.

Käännekohtia yrityksen kasvutarinassa ovat olleet omien myymälöiden perustaminen sekä muutto uusiin tiloihin. Tehokas tuotanto on yksi kannattavuuden kulmakivistä.

Kurkelan koulun ysiluokkalaisia kiinnosti luonnollisesti myös se, otetaanko tehtaalle kesätyöläisiä ja harjoittelijoita.

– Pari kesätyöntekijää on joka vuosi ollut, Honkanen kertoi.

Yrityksen työntekijöistä osalla on puusepän koulutus, osalla tekstiilipuoleen liittyvä koulutus tai verhoilijan koulutus.

Tehdaskierroksella Honkanen kehotti panostamaan opiskeluun ja lukemaan kieliä.

Kurkelan koulun ysiluokkalaisten käynti sohvatehtaalla oli osa koulun ja Keravan Yrittäjien yhteistyötä. Samana päivänä vierailtiin muissakin keravalaisissa yrityksissä. Käyntikohteina olivat Uudenmaan Ohutlevy Oy, Keravan Teräsmiehet Oy sekä Elido Oy.

– Yrittäjien hallituksessa mietittiin sopivia vierailukohteita ja haluttiin mukaan eri aloilla toimivia ja eri kokoisia yrityksiä, Minna Skog Keravan yrittäjistä kertoo.

– Yritysvierailuilla tulee tutuksi se, mitä paikkakunnalla tehdään.

Talousasioita, myös oman talouden hallintaa on opiskeltu pitkin vuotta, ja ohjelmassa on myös vierailut yrityskylässä, kertoo historian ja yhteiskuntaopin lehtori Anne Arojärvi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat