Viikko

Kulttuuriyhdistys Varjo pitää kevätnäyttelyn Allissa

Galleria Alli Keravalla tarjoaa vaihtuvan kattaulsen paikallista taidetta.

Anton Soinne

Kerava, Tuusula ja Järvenpää tarjoavat jatkuvasti nähtävää taiteen ystäville. Tässä poimintoja toukokuun alun näyttelytarjonnasta.

 

Galleria Allissa Keravalla (Paasikivenkatu 9) näyttely vaihtuu usein, ja paikka tarjoaa hyvän katsauksen paikalliseen taiteeseen. Nyt näyttelyn ripustaa Varjo ry.

– Varjon jokakeväinen näyttely avautuu tänä vuonna hiukan erilaisissa tunnelmissa, sillä näyttely järjestetään yhteistyössä Hannu ja Kerttu ry:n aikuisille suunnatun, matalan kynnyksen Taidepajan kanssa. Paja on toiminut Nuorisotalo Häkissä, Keravalla, yhdistys kertoo Facebook-sivuillaan.

– Varjo on keskiuusmaalainen kulttuuriyhdistys, joka haluaa edistää alakulttuuriseksikin kutsuttujen taidemuotojen tunnettavuutta, järjestää yleisölle tapahtumia ja värittää elämää iloisemmaksi.

Varjo ry:n riveissä toimii muun muassa tatuoijia, graffitimaalareita, muusikoita, kuvataiteilijoita ja median moniosaajia.

Näyttely on esillä 30.4.- 12.5.

Galleria Alli on avoinna ti–pe klo 12–18, la–su klo 12–16.

 

Järvenpään Myllytiellä on useita kuvataiteen ja käsityön taitajien näyttelypaikkoja pienellä alueella. Järvenpään Taideseura muutti viime vuonna uuteen Taidetaloon. Taidetalon seuraavassa näyttelyssä Anu Pensola tutkailee Luonnonvoimia. Näyttelyyn voi tutustua 2.5.– 2.6.

Taidetalon osoite on Myllytie 13 A. Se on avoinna ke–pe klo 14–18 ja la–su 11–15.

 

Taideseuran toimintaa ovat myös näyttelyt Justin odotustiloissa. Näyttelyt käynnistyivät uudelleen huhtikuun alussa. Taiteilijat ovat Liisa Nykänen 1 krs., Seija Koskela 2. krs., Kati Helo 3. krs. Näyttely on avoinna kesäkuun loppuun asti arkisin klo 8–20.

 

Taidelainaamo Taikan (Myllytie 13 B) seuraava näyttely on Päivi Kukkasniemen Väritaivas, johon voi tutustua 18.5 asti. Taikka on avoinna to 12–19, pe 12–17, la 11–15.

Järvenpää-talon Galleria Järnätissä esittäytyy 13.5. asti Järvenpään lukion Kuva- ja mediataidelinja. Järnättiin pääsee Järvenpää-talon aukioloaikoina.

 

Taidemuseossa (Kirjastokatu 8, Järvenpää) on pitkälle syksyyn esillä Sadejuovia ja pilvisäteitä - taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin.

Järvenpään taidemuseon kevään ja kesän näyttelyssä kohdistetaan katse kultakauden taiteilijoiden maalaamiin taivaisiin, sääilmiöihin ja meteorologisiin havaintoihin. Näyttely pohjaa meteorologi Seija Paasosen keväällä 2018 julkaisemaan kirjaan Taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin.

Sadejuovia ja pilvisäteitä -näyttelyssä tutkitaan 1800- ja 1900-luvun maalauksissa esiintyviä taivaan-, sää- ja luonnonilmiöitä.

Tieteidenvälinen näkökulma tarjoaa uusia katsomisen tapoja Suomen taiteen kultakauden teoksiin.

–  Digitaalisen sääennustamisen aikakaudella on kiinnostavaa pohtia, mitä 1800-luvun alussa Luke Howardin ja kumppaneiden luomalla pilvien luokitusjärjestelmällä on tarjota teoksia tarkastelevalle ihmiselle, luonnon tarkkailijalle tai pilviharrastajalle, näyttelyn esittelyssä todetaan.

Teoksia näyttelyssä on esimerkiksi Albert Edelfeltiltä, Fanny Churbergilta, Pekka Haloselta, Eero Järnefeltiltä, ja Venny Soldan-Brofeldtilta.

Näyttely on avoinna 30.9. asti ti–su 11–18.

 

Tuusulan pääkirjastossa (Autoasemankatu 2) on esillä tuusulalaisen Terttu Kivelän :näyttely 11.5. asti kirjaston aukioloaikoina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat