Viikko

Kesällä retkipäivä, syksyllä tubettajia

MLL:n Järvenpään yhdistys käyttää Lapset ensin -keräyksen tuoton nuorten hyväksi.

Laura Mykkänen

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Järvenpään yhdistys kerää varoja nuorten toimintaan. Valtakunnallisen Lapset ensin -keräyksen tuotosta kolme neljäsosaa jää omalle paikkakunnalle ja neljännes menee MLL:n valtakunnalliseen työhön.

– Yhdistyksen toiminta on viime vuosina painottunut pienten lasten perheisiin, ja totesimme, että nyt on tarpeen panostaa nuoriin. Teemme yhteistyötä Järvenpään kaupungin nuorisotoimen kanssa, ja olemme mukana tukemassa nuorten retkipäivää Talmaan kesäkuussa. Tavoitteena on, että saadaan osallistumismaksu mahdollisimman pieneksi, jotta kaikilla olisi mahdollisuus lähteä mukaan, MLL Järvenpään puheenjohtaja Sera Syvänen kertoo.

Kesäisen tapahtuman lisäksi rahaa käytetään syksyllä toteutettavaan kiusaamisen vastaiseen kampanjaan. Siinä on tarkoitus tehdä yhteistyötä nuorten tuntemien tubettajien kanssa.

– Nuoret ovat heistä kiinnostuneita, ja heitä kuunnellaan. Tarkoitus on, että saataisiin Järvenpään yläkouluihin tubettajien vierailuja.

MLL:n perinteinen Lapset Ensin -keräys on käynnissä 15.5. saakka. Keräys nostaa lasten, nuorten ja lapsiperheiden tukemisen esiin valtakunnallisena keräyskampanjana.

Nuorten aktivoiminen yhdessä tekemiseen ja sosiaalisten suhteiden ylläpitämiseen myös sosiaalisen median ulkopuolella nähdään tärkeänä

Lapset ensin -keräyslippaita löytyy eri puolilta kaupunkia: Kakkutalo Gilanilta, Jäähallin kahviosta, Perhekeskus Keltasirkusta, Studio 123:lta sekä rautatieaseman kahviosta. Lahjoittaminen onnistuu helposti myös sähköisen keräyslippaan kautta osoitteessa: https://lahjoita.mll.fi/jarvenpaa/

Yhdistyksen toimintaa ovat muun muassa perhekahvilat, perheliikuntavuoro sekä suojatiepäivystys koulujen alkaessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat