Paikallisurheilu

Järvenpään Palloseuran pojat voittivat Helsinki Cupin mestaruuden Töölössä – finaalissa kaatui meksikolaisjoukkue

Järvenpään Palloseuran B13-pojat ovat Helsinki Cupin vuoden 2019 mestareita.

Jesse Helminen

Järvenpään Palloseuran pojat voittivat helteisellä Töölön jalkapallokentällä pelatussa B13-sarjan loppuottelussa meksikolaisen Privado San Javierin lukemin 3–0 (0–0). Vastustaja ei ollut huonoin mahdollinen, sillä meksikolaiset olivat nousseet välierässä 0–2-tappioasemasta tasoihin Barcelonan nuorisoakatemian joukkuetta vastaan ja lopulta voittaneet pelin rangaistuslaukauskilpailussa.

 

Ensimmäinen puoliaika oli finaaliotteluille tyypillisen jännittynyt ja kumpikaan joukkue ei ottanut turhia riskejä alakerran tai keskialueen pelaamisessa. Järvenpääläisten paras paikka nähtiin puoliajan myöhemmällä puoliskolla, mutta puolittaisesta läpiajosta oli tuloksena vain yli ammuttu laukaus. Ikävämpää puolta nähtiin sitten myöhemmin, kun yhteentörmäyksessä kasvojaan maahan pitämään jäänyt JäPS:n pelaaja täytyi vaihtaa kentältä pois.

 

Toisella jaksolla JäPS alkoi tehdä asioita rauhallisesti ja oikein. Kärkipelaaja Emil Ingman tuli hyvin palloa vastaan suojaten, ja näppärillä seinäsyötöillä palloa saatiin pelattua Privado San Javierin linjan taakse. Ensimmäinen maalikin syntyi nopeasti, kun oikealta laidalta palloa keskitettiin boksiin ja pomppivaan palloon pääsi numero 77, Konsta Kananen, joka roikutti pallon yli puolustajien ja maalivahdin maalin vasempaan kulmaan.

Peliä ei ehtinyt kulua kuin muutamia minuutteja, kun Emil Ingman oli taas vauhdissa. Linjan taakse pelattuun palloon vahvasti juossutta kärkipelaajaa liu'uttiin jaloille takaapäin ilman tuomarin reagointia, mutta pallon jäädessä elämään rikottiin järvenpääläisiä uudestaan vapaapotkun arvoisesti.

 

Numerolla 10 pelannut Daniel Hvidberg kiitti vapaapotkusta ja sijoitti komean vapaapotkun kaarella oikeaan alakulmaan. Tästä meksikolaisten oli enää vaikea nousta, etenkin kun JäPS ei suostunut passiiviseen puolustamiseen, vaan oli jatkuvasti uhka ylhäällä. Emil Ingman pääsikin murtautumaan vielä ottelun lopussa oikealta läpi, kiersi maalivahdin ja tyylitteli loppulukemat 3–0.

– Kokonaisuutena on ollut nousujohteinen viikko ja finaaliin pelattiin vielä paras peli. Toisella jaksolla jaksettiin tehdä niitä juttuja mitä oltiin sovittu, kommentoi valmentaja Marko Haikonen

 

Kai Kuoppamäki lisää, että pojissa on juuri nyt kasassa erittäin lahjakas ikäluokka. Joukkuetta ollaan vahvistettu pelaajilla Keravalta ja Sipoosta, mutta myös Järvenpäässä on tehty hyvää työtä jokaisessa ikäluokassa. Kaksi vuotta kasassa ollut joukkue pelaa seuraavaksi elokuussa SPL:n järjestämässä ikäluokan finaaliturnauksessa, johon on kutsuttu Suomen 16 parasta joukkuetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

JäPSin tytöille mitali Helsinki Cupista – JäPS:n 13-vuotiaat pojat etenivät lauantain finaaliin meksikolaisvastustajaa vastaan12.7.2019 20.25
Jokelan Kisa on Helsinki Cupissa yhden joukkueen taktiikalla– P17 joukkue taisteli itsensä jatkopeleihin.10.7.2019 20.25
Sibbo-Vargarnan B13 löi KP-75/TuPS/yj/3:n Helsinki Cupissa paikallisottelun hengessä8.7.2019 20.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat