Paikallisurheilu

Topi Raitanen kiri kakkoseksi Puolassa, mutta Suomi putosi yleisurheilun Superliigasta

Topi Raitanen juoksi kakkoseksi Puolan Superliigan kisassa, mutta se ei auttanut Suomea säilymään yleisurheilueliitissä.

Anssi Mäkinen/SUL tiedotus

Kotiyleisönsä edessä kilpaillut Puola voitti Bydgoszczissa yleisurheilun Euroopan superliigan ensimmäisen kerran ja teki sen ylivoimaisesti 27,5 pisteen erolla seuraavaan joukkueeseen. Suomi oli yhdestoista ja putosi ykkösliigaan.

Saksa oli toinen pisteen ennen Ranskaa ja neljänneksi sijoittui Italia.

Suomalaisittain ilonaiheita olivat Topi Raitanen 3000 metrin estejuoksussa ja Simo Lipsanen kolmiloikassa.

Kaksikko venyi sunnuntaina omissa lajeissaan kakkossijoille. Porvoon Sara Kuivisto oli 1500 metrillä neljäs uransa toiseksi parhaalla ajalla 4.09,25.

– Kokonaisuutena Suomen joukkueelta hyvä joukkuesuoritus. Muutama urheilija nosti tasoaan ja valitettavasti viime hetken loukkaantumiset veivät pisteitä, arvioi Suomen joukkueen johtaja Kari Niemi-Nikkola.

– Kaikki eivät voi tehdä ennätystä, mutta nyt syntyi seitsemän kauden parasta ja kaksi ennätystä ja saavutimme kaksi mitalisijoitusta.

Topi Raitasen vahva askel kantoi kakkossijalle 3000 metrin esteissä. Kilpailun voitti tilastosuosikki ja MM-kilpailuissa neljänneksi juossut Espanjan Fernando Carro ajalla 8.27,26. Raitanen kiri toiseksi ajalla 8.27.68.

– Ihan ei tuossa lopussa askel kantanut. Ehkä siinä tuli matkalla sen verran sitä ylimääräistä siirtymistä, Raitanen kertaili kiriään Urheiluliiton tiedotteessa.

Ylimääräisillä siirtymillä Raitanen viittasi siihen, että hän juoksi alkumatkan sijoitustaan vaihdellen 5-9:ntenä, eikä oikein löytänyt ryhmästä mieleistä paikkaa.

– Taktiikkana oli pitää Krystian Zalewski ja Zak Seddon takana, eikä päästää Carroa liian kauaksi karkuun, ja se onnistui, Raitanen sanoi.

Raitasen kilometriajat olivat 2.52 – 2.52,5 – 2.43.

– En oikein löytänyt juoksussa omaa paikkaani ja juoksin sitten kakkosrataa, kun siitä oli helpompi ottaa esteet, Raitanen sanoi.

Raitaselle Superliigan juoksu oli kauden viides estekisa. Kesän paras aika on Turussa kesäkuussa juostu ennätys 8.21,47. Oman ennätyksensä kimppuun hän käy seuraavaksi 3. syyskuuta 69. Boris Hanzekovicin muistokisoissa Zagrebissa, jossa luvassa on tasokas estekisa.

Sitä ennen Raitanen käy 1500 metrin ennätyksensä (3.40,71) kimppuun Oulussa Valkean kaupungin tähtikisassa jo tämän viikon keskiviikkona 14. elokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat