Paikallisurheilu

MM-kultaleijona Joel Kiviranta lähtee jahtaamaan NHL-paikkaa hyvässä tikissä: "Homman pitää natsata heti"

Joel Kiviranta

Arkisto / Heikki Löfman

Kaksivuotisen ja kaksisuuntaisen (eri palkka NHL:ssä kuin AHL:ssä) NHL-sopimuksen Dallas Starsin kanssa kesällä solminut tuusulalainen laitahyökkääjä Joel Kiviranta suuntaa Texasiin ensi viikolla.

Viime keväänä jääkiekon maailmanmestaruutta Leijonien paidassa juhlinut luisteluvoimainen Kiviranta pääsee jahtaamaan pelipaikkaa NHL:stä eli show´sta – kuten Pohjois-Amerikassa sanotaan – hyvässä iskussa.

– Olen päässyt treenaamaan terveenä läpi kesän, mitään takapakkia tai taukoa ei ole harjoitteluun tullut. Pelit jatkuivat tänä vuonna niin pitkälle, että kesä on ollut harjoitusrytmillisesti hieman erilainen kuin aiempina vuosina – tietyille lihaksille oli pakko antaa vähän happea MM-kisojen jälkeen. Lopulta sain treenit kuitenkin nopeasti pyörimään, Keravan Shakersin kasvatti sanoo.

 

Fysiikkapuolta Kiviranta on harjoitellut kesän ajan Sami Heleniuksen ohjeiden mukaan. Kyseessä ei ole keskiuusmaalaisille hyvinkin tuttu Haukkojen valmentaja ja ex-NHL-pelaaja, vaan hänen täysnimikaimansa, joka operoi päivätöinään Kivirannan entisen seuran Vaasan Sportin fysiikkavalmentajana.

– Samin ohjelmissa on paljon samaa ajattelua kuin siinä, miten Dallas näki harjoitteluni kesän alussa. Perus voimatreeniä ja aerobista harjoittelua – koko kroppaan on haettu lisää räjähtävyyttä.

Jäällä Kiviranta on käynyt enemmän elokuun alusta alkaen.

– Salmisaaressa on ollut jäätä tarjolla maanantaista perjantaihin. Olemme käyneet siellä yhdessä Dallasin äijien (Esa Lindell, Miro Heiskanen, Julius Honka, Roope Hintz) kanssa, ja muutenkin siellä on käynyt paljon pelaajia, jotka ovat nyt lähdössä Pohjois-Amerikkaan. Myös broidin koutsaaman (mv-valmentaja, KJT Haukat B2) joukkueen mukana kävin aiemmin jäällä, Kiviranta kertoo suven lajiharjoittelustaan.

 

Dallas Stars lukeutuu NHL:n kiehtovimpiin ryhmiin muutenkin kuin vahvan suomalaisedustuksensa takia.

Viime kaudella joukkue taipui pudotuspelien toisella kierroksella tappioon ”game sevenissä” Stanley Cup -mestaruuteen lopulta edenneen St. Louis Bluesin käsittelyssä.

Varsinkin Starsin hyökkäyskalustossa riittää leveyttä. Jamie Bennin, Tyler Seguinin ja Alexander Radulovin tähdittämä hyökkäys sai kesällä täytettä kahdesta veteraanista, kun Joe Pavelski matkasi San Josesta Dallasiin lähes kaiken mahdollisen urallaan voittaneen Corey Perryn tultua seuraan Anaheimista.

Myös alempiin ketjuihin riittää laatua, joten Kivirannan on onnistuttava hyvin ennen syyskuun puoliväliä alkavalla Starsin harjoitusleirillä, jotta paikka NHL:ssä aukeaisi.

– Leiri on erittäin tärkeä. Siellä on monta äijää hakemassa pelipaikkaa, ja homman pitää natsata heti alusta. Mutta siihen on valmistauduttu, että olen iskussa heti, kun leiritys alkaa. Liikaa ei tarvitse hommia muuttaa, sillä tietyistä syistä minut on sinne haluttu. Turha arvailla sen enempää, kun en ole Pohjois-Amerikassa pelannut. Täysillä vaan vetämään, Kiviranta paaluttaa.

Kiviranta asuu Dallasissa alkuun hotellissa. Hänen tyttöystävänsä Minka Lemmelä seuraa perässä myöhemmin syksyllä, kun Kivirannan kaudenaluskiireet helpottavat.

Kivirannan tulevan asunnon hankinta on sidonnainen siihen, löytyykö pelipaikka Dallasista vai Austinin kupeessa sijaitsevasta Cedar Parkista, jossa Dallas Starsin farmijoukkue Texas Stars pelaa kotiottelunsa.

– Nyt olen hoidellut kuntoon sellaisia asioita, joita olen voinut – pankkitili, sosiaaliturvatunnus...

Moni asia on siis reilassa ja mies kunnossa.

Nyt täytyy vain pelata.

Hyvin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

MM-kultaleijona Joel Kiviranta laittaa kaiken likoon NHL-unelman tavoittelussa: "Täysillä lähden tykittämään"5.6.2019 18.16
Shakers-kasvatti Joel Kiviranta kasvoi MM-Leijonaksi: "Olen pystynyt pelaamaan vahvuuksillani"7.5.2019 17.51
Kulta-Jollen kotiinpaluu: "Se voitto valoi hirveästi uskoa" – katso kuvat Leijonien paluusta27.5.2019 17.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat