Viikko

Onko kaapeissasi ylimääräisiä kuppeja ja kattiloita? - Anna ne opiskelijalle

Tuusulan Nuormarttojen hallituksen jäsen Helena Kortesmaa järjestämässäviime vuoden keräyksen satoa jakelupöydälle.

Aino Ylikoski

Keittiötarvikkeet ja muut kodin tavarat tekevät opiskelijan kukkaroon ison loven, jos ne pitää kerralla hankkia. Martat ovat keksineet keinon helpottaa itsenäistyvien, omaan kotiin siirtyvien nuorten aikuisten tilannetta. Keino on Kupit ja kapustat kiertoon -keräys, jolla kierrätetään koteihin kertyneitä, tarpeettomiksi jääneitä ehjiä ja puhtaita kodintarvikkeita.

 

Tuusulan Nuormartat ottavat lahjoituksia vastaan ensi torstaina Mäntymäessä, ja perjantaina ne jaetaan jo käyttäjille. Jakelun hoitaa Keudan opiskelijakunta.

– Viime vuonna Marttaliitto järjesti valtakunnallisen keräyksen, johon yhdistys osallistui. Nyt keräämme tarvikkeita toista kertaa, Tuusulan Nuormarttojen puheenjohtaja Anu Heikkilä kertoo.

 

Käyttökelpoisten tavaroiden kierrättäminen sopii mainiosti marttayhdistykselle, ja viime vuoden kokemusten perusteella se sopii hyvin myös tuusulalaisille.

– Ruuanlaittovälineitä, ruokailuastioita, aterimia ja muita kodintarvikkeita tuotiin yli 30 isoa laatikollista. Ne eivät mahtuneet kahteen autolastiin, vaan oppilaskunnan puheenjohtajan piti hakea peräkärry niiden kuljettamiseen.

– Tavaroita lahjoittivat muutkin kuin martat. Keräykseen tuodun tavaran joukossa oli paljon aivan uuden näköistä tavaraa, josta ei nähnyt onko se ehtinyt käyttöön ollenkaan. Ihmiset innostuivat hyvin käymään läpi kaappejaan, Anu Heikkilä kertoo.

 

Kupit ja kapustat kiertoon -tempaus avaa marttayhdistyksen syyskauden. Muu toiminta starttaa syyskuun puolella, mutta tämä keräys haluttiin järjestää elokuun puolella.

 

Uusia alkuja: Kupit ja kapustat kiertoon! -keräystempaus. 29.8. kello 18–20 osoitteessa Mäntymäki, Luurikuja 1, Tuusula. Järjestäjänä Tuusulan Nuormartat ry. Yhteistyökumppanina ja lahjoitettujen tarvikkeiden jakelijana toimii Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan opiskelijakunta Kuoma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat