Paikalliset

Paisuvien tynnyreiden tyhjentämisessä järeät keinot Keravalla – tarvittiin poliisin ampumataitoja

Kuvituskuva. Jussi Vehkasalo

Keravalla jouduttiin turvautumaan melko erikoiseen ratkaisuun vaaratilanteen purkamisessa perjantai-iltana. Tilanteen laukaisemiseksi tarvittiin poliisin ampumataitoja.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Terästiellä sijaitsevan yrityksen maille, kun yrityksen työntekijä oli havainnut kahden peltitynnyrin turpoavan työmaalla. Pelastuslaitos saapui paikalle ja alkoi selvittää tilannetta. Selvisi että tynnyreissä oli pesuainetta, jossa on happoja siten, että maksimissaan on 20 prosenttia suola- ja 5 prosenttia sitruunahappoa. Se ei sinänsä ole vaarallista, mutta tätä seosta ei olisi saanut pakata metallitynnyriin, koska se reagoi metallin kanssa. Aine kuuluisi muovitynnyriin.

Pelastuslaitos selvitteli pitkään valmistajan kanssa erilaisia ratkaisukeinoja. Tynnyrin ilmatilaan kun muodostui vetykaasua, joka on erittäin herkkää syttymään.

Lopulta päädyttiin siihen, että kun kaikki nesteytys- ja muut valmistavat aputyöt oli saatu riittävälle tolalle, poliisi ampui reiän kumpaankin tynnyriin. Ammunta tehtiin paloauton katolta noin 70 metrin päässä.

– Ammunta tehtiin nestemäiseen osaan, jossa ei ollut räjähdysvaaraa. Näin saimme paineen laskemaan tynnyreissä ja pääsimme aloittamaan puhdistustyöt, kertoi päivystävä palomestari Kari Virtanen Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella.

Jatkossa pitää vielä selvitellä, miten ainetta on päätynyt pakattavaksi vääränlaisiin tynnyreihin, joissa kemiallinen reaktio pääsi syntymään.

Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa lähiympäristölle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Trukin kaasuletku sytytettiin palamaan yöllä Järvenpäässä – valppaan ohikulkijan ansiosta tuli ei ehtinyt levitä2.7.2019 08.27
Suuri jätekasa syttyi palamaan Heinolassa – vaarallista savua ilmassa, ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa8.6.2019 09.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat