Paikallisurheilu

KUY putosi pikaviestin finaalista Ylivieskan SM-viesteissä - Sibbo Vargarnan miehille SM-hopeaa

Kerttu Latvala ja KUY:n naisjoukkue jäi tällä kertaa alkueriin 4 x 100 metrin SM-viestikisassa.

Rauno Ylönen

Keski-Uudenmaan YU:n naisten pikaviestijoukkue Elina Kujala, Hertta Hankimaa, Eveliina Määttänen, Kerttu Latvala joutui pettymään jo naisten 4 x 100 metrin lauantaiaamun alkuerissä Ylivieskassa, kun erän kolmossija ja aika 47,70 ei riittänyt viemään joukkuetta finaaliin, johon viimeisenä eteni neljä sadasosaa nopeammin ykköserässä juossut Joensuun Kataja.

Vuosi sitten KUY:n SM-hopeajoukkueessa Mikkelissä kapulaa vei Sanni Mahonen, joka ei sairastelujensa takia pystynyt juoksemaan Ylivieskassa, vaan hänet korvasi kakkososuuden juossut Hankimaa.

Seurajoukkueiden SE (44,53) näki päivänvalon, kun Jyväskylän Kenttäurheilijoiden naisten 4x100 metrin huippunelikko juoksi sen jo alkuerissä.

Finaalissa nelikko Aino Pulkkinen, Hanna-Maari Latvala, Anniina Kortetmaa ja Nooralotta Neziri voitti ylivoimaisesti ajalla 44,67.

Toiseksi juoksi HIFK ajalla 46,75. Kapulaa kiidättivät Inka Pöyry, Viivi Lehikoinen, Nea Mattila ja Lotta Kemppinen. Veitsiluodon Kisaveikot juoksi pronssin ajalla 46,99 ja joukkueella Veera Pudas, Mette Baas, Ida Ravaska ja Tiina Taskinen.

Miesten 4x100 metrin finaalissa Esbo IF piti suosikin asemansa ja vei voiton ajalla 41,40. Sibbo-Vargarna oli toinen ajalla 41,73.

– Voittaminen on aina kivaa, mutta erityisen kivaa se oli tällä porukalle. Tämä oli meille kaikille ensimmäinen kulta SM-viesteistä, hehkutti Esbo IF:n kakkososuuden Tuukka Huuskola, joka voitti viikko sitten Porvoossa 22-vuotiaiden 200 metrin mestaruuden ja oli 100 metrillä toinen.

Ankkuri Roope Saarisen mukaan edellytyksiä olisi ollut parempaankin vauhtiin.

– Meillä oli viestiharjoitusten kanssa vähän ongelmia, kun en päässyt paikalle. Sen takia vaihdettiin juoksujärjestystä. Katsottiin vähän vaihtoja alkuerässä ja luotettiin meidän kovaan juoksuvoimaan, Saarinen sanoi.

Kolmanneksi viestissä juoksi Jyväskylän Kenttäurheilijat. Ryhmä Tuomas Rouvali, Elmo Lakka, Ilari Manninen ja Viljami Hietaharju juoksi 41,81 ja nousi Lakan mainiolla kakkososuudella kärkitaistoon ja pysyi siinä aina ankkuriosuudelle asti.

Borgå Akilles johti kilpailua parin metrin erolla toiseen vaihtoon, mutta Willem Kajanderin ja William Thorin kohtaloksi koitui vaihtorikko. Akilleen nimissä olevaa kauden kärkiaikaa 41,18 eivät muut kyenneet finaalissa rikkomaan.

KUY:n T15 -ikäisten 4 x 80 metrin aitajuoksujoukkue pisteli kesän parhaansa alkuerissä 52,11 ollen eränsä kakkonen, mutta aika ei riittänyt finaalipaikkaan, johon olisi vaadittu 50,59.

Alkuerissä karsiutui myös KUY:n N17 pikaviestinelikko Ella Perälä, Nelli Järvinen, Ella-Maria Multala, Anna Bardzinski, vaikka juoksikin Ylivieskassa kauden parhaansaa 51,16. Finaalipaikka olisi lohjennut ajalla 50,44.

KUY:n P15 -joukkue Henri Ikonen, Miro Heikkonen, Konsta Keijonen, Niklas Salmi pinkoi 4 x 100 metrin alkuerissä ajan 51,61 ja oli eränsä viides. Finaaliin olisi pitänyt juosta nelosella alkanut aika.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten viestijoukkue Rasmus Vehmaa, Kasperi Vehmaa, Martti Hyvärinen ja Konsta Rutonen juoksi 15-vuotiaiden poikien 4 x 80 metrin aitajuoksumestaruuden Suomen ennätyksellä 43,65, kun aiempi oli JKU:n toissa vuonna juoksema 44,61.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat