Paikalliset

Rankka vesisade toi tulvat – salama iski Postin lajittelukeskukseen?

Kuvituskuva

Sirkku Aalto

Keskiviikon alkuillan rankka vesikuuro pisti Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen väen tiukoille. Pelastuslaitos sai noin 20 minuutin sisään viisi erillistä vahingontorjunta tehtävää, jotka kaikki aiheutuivat rankasta vesisateesta sekä ukkosesta.

Tuusulassa vahingot osuivat eniten Sulan alueelle. Palomestari Juha Virolainen kertoo, että Postin lajittelukeskuksen kattoon iski ilmeisesti salama, joka rikkoi rakenteita sen verran, että vesi pääsi sisään.

Raju vedentulo johti siihen, että viemärit eivät ehtineet vetää vettä vastaavalla vauhdilla ja vesi ajautui sitten rakennuksen kellaritiloihin. Vahingontorjunta tehtäviä oli myös Keravan keskustassa.

– Näitä oli niin monta yhtä aikaa, että piti vähän priorisoida järjestystä.

Palomestari Virolainen muistutti, että rankkasateet tekivät myös tiet veden valtaamiksi. Esimerkiksi moottoritieltä ei kaikki vesi ehtinyt valua pois, vaan sinne syntyi lätäköitä.

– Tieliikenteessä kannattaa olla varovainen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vesikaaos pahenee Helsingissä: Metroliikenne halvaannuksissa kello 24 asti – vesi tulvi Rautatientorin asemalle23.8.2019 12.10
Etelä-Suomea huuhtovat rankkasateet piiskaavat pahiten Helsinkiä: Kadut ja kellarit tulvivat – "Useissa paikoissa polviin asti vettä"23.8.2019 09.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat