Viikko

Tärkeitä taitoja perheen arkeen – Kurssille ehtii ilmoittautua vielä viikonloppuna

Perheen arjesa on paljon tilanteita, joissa tunne- ja vuorovaikutustaidot ovat koetuksella. Järvenpäässä niitä opetellaan ensi kuussa alkavalla kursslla.

Sauvo Jylhä

Järvenpäässä voi jälleen opiskella tunne- ja vuorovaikutustaitoja perheen arjen tilanteisiin. Toimiva perhe -kurssi järjestetään neljänä sunnuntaina, joista ensimmäinen on 3. marraskuuta. Kurssin järjestää Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvenpään yhdistys, joka on järjestänyt niitä useina vuosina peräkkäin

– Palaute on ollut hyvin hyvää. Kurssin käyneet ovat kiittäneet siitä, että siellä paneudutaan erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin perheessä hyvin käytännönläheisesti ja niin, että ne on helppo ymmärtää. Käsitellään asioita, jotka liittyvät vanhempien väliseen, vanhempien ja lasten väliseen sekä lasten keskinäiseen vuorovaikutukseen.

– Yhdistys tukee niin, että kurssi voidaan tarjota järvenpääläisille vähän edullisemmin, MLL Järvenpään puheenjohtaja Sera Syvänen sanoo. Kurssille voivat ilmoittautua sekä jäsenet että muut. Mukaan mahtuu 16 osanottajaa.

Kurssin pitää tunne- ja vuorovaikutuskouluttaja, FM Elina Kauppila. Hän on vetänyt useita kursseja Järvenpäässä.

– Tunne- ja vuorovaikutustaitoja perusperheen arkeen, hän tiivistää kurssin sisältöä.

Näiden taitojen opiskelu sopii Kauppilan mukaan ihan jokaiselle, ja siihen kannattaa ryhtyä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

– Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä.

Kursseilla käy eri ikäisiä ihmisiä.

– Kursseilla on käynyt myös isovanhempia, ja niille osallistuu päivähoidon ja koulun ammattilaisiakin, hän kertoo.

Kurssi on 24 tunnin kokonaisuus, ja jatkoksi sille sopii esimerkiksi kertauspäivä perhekahvilassa tai kurssille osallistuneiden vanhempien omaehtoinen tapaaminen.

Toimiva perhe -kurssi 3.11., 10.11., 17.11. ja 1.12. Maksullinen. Sitovat ilmoittautumiset 13.10. mennessä MLL Järvenpään sähköpostiin [email protected]

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Keski-Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat