Paikalliset

Lapset itkivät hysteerisesti vieressä, kun mies pahoinpideltiin perheravintolassa – syytteet epäiltyjä vastaan hylättiin, syyttäjä valittaa päätöksestä

Juttu perheravintolassa tapahtuneesta pahoinpitelystä ja sen puiminen käräjillä kiinnosti Keski-Uusimaan verkon lukijoita.

Anton Soinne

Lapsia järkyttänyt pahoinpitely perheravintola Burger Kingissä Tuusulassa elokuussa 2017 ei johtanut tuomioihin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Oikeudessa puitiin tapausta, jossa neljä miestä pahoinpiteli mitättömästä syystä Hyrylän Burger Kingiin lounastauolle piipahtaneen, tuolloin 46-vuotiaan miehen.

Ravintolassa oli samaan aikaan paljon lapsiperheitä. Pahoinpitelyn uhrilla ei ollut mukanaan lapsia.

Kolmen epäillyn saamat syytteet pahoinpitelystä hylättiin viime viikolla. Neljännen osalta asia ratkaistaan myöhemmin.

Oikeuden mukaan asiassa jäi varteenotettava epäily kolmikon syyllisyydestä.

Kihlakunnansyyttäjä Ari Silvennoisen mielestä näytön olisi pitänyt riittää tuomitsemiseen.

– Olen ilmoittanut tyytymättömyyteni tuomioon, hän kertoo.

 

Pahoinpitelyn taustalla oli sanaharkka, joka liittyi jonossa kiilaamiseen.

Tapauksen nähnyt silminnäkijä kertoi tuolloin Keski-Uusimaalle, että uhri olisi huomauttanut pahoinpitelijöille jonossa kiilaamisesta, mutta Silvennoisen mukaan pahoinpitelijät väittivät uhrin kiilanneen.

– Valvontakameran tallenteesta näkyy, että uhri menee tyhjälle kassalle. Ensin alkaa sanailu ja pian pahoinpitely: Yksi epäillyistä lähestyy uhria ja lyö tätä takaapäin. Siinä oli ympärillä hysteerisesti itkevä kouluikäisiä lapsia. Tämä kaikki näkyy tallenteelta. Pahoinpitelijöiden käyttäytyminen oli törkeää.

 

Hyvälaatuisella kameratallenteella kaksi pahoinpitelijöistä muistuttaa hyvin paljon kahta syytteessä ollutta miestä.

Kolmannen kasvoja ei kunnolla näy ja neljännen on määrä vastata syytteeseen vasta huomenna perjantaina.

Suhteellisen lievin vammoin selviytynyt asianomistaja tunnisti oikeudessa olleet kolme miestä tekijöiksi.

Käräjäoikeus ei pitänyt tunnistusta luotettavana, koska tapahtumasta on yli kaksi vuotta eikä asianomistaja kertonut, mihin ulkoisiin seikkoihin tunnistaminen perustui.

Käräjäoikeuden mukaan sille ei esitetty näyttöä siitä, miltä syytetyt näyttivät elokuussa 2017. Kolmikko kiisti olleensa tuolloin Hyrylän Burger Kingissä. Yksi muisteli olleensa tutkintavankeudessa.

 

Yhden syytetyn pelastivat hänen korvansa.

Vaikka hän oikeuden mukaan muistutti "joiltakin kasvonpiirteiltään erittäin paljon" valvontatallenteella näkyvää pahoinpitelijää, korvien muoto oli erilainen.

Toinenkin syytetyistä muistutti oikeuden mukaan tallenteella näkyvää miestä, mutta se ei riittänyt.

– Videotallenteella esiintyvällä henkilöllä on kädessään huomiota herättävä tatuointi, jollaisesta käräjäoikeudessa ei ole voitu tehdä havaintoja, tuomiossa todetaan.

Kihlakunnansyyttäjä Silvennoisen mukaan käräjäoikeus "ei vaivautunut" pyytämään syytettyä nostamaan hihaansa, josko sieltä olisi paljastunut videolla näkyvä tatuointi.

Toisaalta tatuointeja voi tulla lisää, Silvennoinen huomauttaa, joten käsivarsi ei välttämättä näytä enää samalta kuin kaksi vuotta sitten.

 

Poliisi sai kaikki neljä epäiltyä kiinni hyvin nopeasti pahoinpitelyn jälkeen. Osalla on rikollista menneisyyttä ja ainakin yhdellä on ollut kytköksiä liivijengi United Brotherhoodin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Neljä miestä hakkasi asiakkaan perheravintolassa – lapset itkivät vieressä18.8.2017 15.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat