Paikalliset

LähiTapiola Uusimaa lahjoitti 175 000 euroa – varoja vanhusten, lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen eri puolille Uuttamaata

Lahjoituksen saajat alhaalta ylös: EeroVäisänen (Siskot ja Simot), Riitta Särkelä (Ensi- ja turvakotien liitto), Pia Sundell (Barnavårdsföreningen), sekä Ari Hakala ja Jouni Pousia (SPR). Ylhäällä vasemmalla Erik Valros LähiTapiolasta.

Aada Hotti

Keskinäinen vakuutusyhtiö LähiTapiola Uusimaa jakoi torstaina pääkonttorikaupungissaan Porvoossa ensimmäiset lahjoitukset vuonna 2018 perustamastaan käyttörahastosta. Avustuksia jaettiin 175 000 euroa kolmelle yhdistykselle.

 

Barnavårdsföreningen i Finland rf sai 55 000 euroa Tjejvillan-toiminnan käynnistämiseen Sipoossa ja Kirkkonummella, mahdollisesti myös Porvoossa. Lahjoitus on tarkoitettu 10–18 -vuotiaille tytöille tarkoitetun matalan kynnyksen nuorisotoiminnan laajentamiseen ja vakiinnuttamiseen vuosien 2020–2022 aikana.

Siskot ja Simot sai 55 000 euroa järjestön toiminnan tukemiseen Porvoossa, Loviisassa, Mäntsälässä, Kirkkonummella ja Sipoossa. Lahjoitus on tarkoitettu Siskot ja Simot ry:n koordinoiman pop up-tyyppisen vapaaehtoistoiminnan käynnistämiseen näillä paikkakunnilla.

Ensi- ja turvakotien liitto ry sai 50 000 euroa (LähiTapiola Uusimaalta 25 000 euroa ja LähiTapiola Vahinkoyhtiöltä 25 000 euroa) Sipoossa sijaitsevan koulutuskeskus Sopukan kunnostukseen. Lahjoitus on tarkoitettu vauvaperheiden kuntoutuksen aikana kurssikeskus Sopukassa käyttämien majoitustilojen terassien kunnostukseen, talojen ulkomaalaukseen ja kylpyhuoneiden kunnostukseen.

Lisäksi LähiTapiola Uusimaa lahjoittaa 10 defibrillaattoria eri puolille yhtiön toimialuetta. Laitteet hankitaan ja niiden sijoituspaikat valitaan yhteistyössä SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin kanssa.

 

Ideoita ja ehdotuksia mahdollisiksi lahjoituskohteiksi koottiin kevään ja kesän 2019 aikana Uudenmaan alueyhtiön henkilökunnalta ja luottamushenkilöiltä.

Lahjoitukset päätettiin osoittaa vanhusten sekä lasten ja nuorten hyvinvointia tukevaan toimintaan. Järjestöissä tehdään paljon hyvää työtä vanhusten yksinäisyyden vähentämiseksi sekä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

Toiminnan rahoitus jarruttaa kuitenkin usein toiminnan kehittämistä ja laajentamista.

– Toivomme, että järjestöt pystyvät saamansa lahjoituksen turvin laajentamaan tärkeää toimintaansa yhtiömme toimialueen paikkakunnilla Uudellamaalla, LähiTapiola Uusimaan toimitusjohtaja Erik Valros sanoo.

LähiTapiola Uusimaa siirtää vuosittain käyttörahastoon osan yhtiön edellisen tilikauden mahdollisesta voitosta. Päätöksen rahastoon siirrettävistä varoista tekee yhtiökokous. Päätökset lahjoitusten saajista tekee yhtiön hallitus.

Käyttörahastosta tehtävien yleishyödyllisten lahjoitusten lisäksi LähiTapiola Uusimaa tukee toimialueensa liikunta- ja kulttuuritoimintaa pienemmillä summilla.

Taloudellinen tuki on yksi keino, jolla LähiTapiola toteuttaa yhteiskuntavastuuta. Yhtiö voi ohjata varoja ihmisille tärkeiden yhteisöjen ja toiminnan tukemiseen.

– Keskinäisenä yhtiönä LähiTapiolalla tulisi olla erityinen rooli ihmisten arjessa ja elämän turvaajana. Olisi hienoa, jos käyttörahastolahjoitusten avulla pystyttäisiin tulevina vuosina kehittämään aivan uudenlaista vuoropuhelua ja yhteistyötä yrityksen, paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen sekä ihmisten välille, LähiTapiola Uusimaan hallituksen jäsen Ritva Pihlaja visioi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Keski-Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat