Puheenaihe

Ensi viikolla uhannutta kemian alan lakkoa lykätty kahdella viikolla

Työministeri Tuula Haatainen siirsi kemian alan lakkoa, joka olisi alkanut maanantaina.

Mikko Stig / LEHTIKUVA

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) on siirtänyt kemian alan lakkoa kahdella viikolla, valtakunnansovittelijan toimisto kertoo Twitterissä. Lakko olisi alkanut ilman neuvottelutulosta ensi maanantaina.

Työnseisauksen uusi alkamisaika on 10. helmikuuta. Valtakunnansovittelijan toimiston mukaan siirrolla haetaan aikaa sovittelulle ja sovun löytämiselle.

Lakon siirtäminen on harvinainen toimenpide. Työriitoja voidaan siirtää enintään kahdella viikolla, jos työnseisaus kohdistuisi yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin tai vahingoittaisi huomattavasti yleistä etua. Lakko vaikuttaisi muun muassa polttoaineen jakeluun.

Myös Kemianteollisuus kertoo, että ratkaisun löytämiseksi tarvitaan lisäaikaa. Liiton mukaan lakon mittavat yhteiskunnalliset vaikutukset olisivat käytännössä alkaneet eskaloitua tästä päivästä eteenpäin.

Kemianteollisuus painottaa, että ratkaisua on haettu Teollisuusliiton kanssa tiiviisti kuluneen viikon aikana. Viimeksi keskiviikkona osapuolten välistä riitaa soviteltiin valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla pitkälle iltaan asti.

Kemianteollisuuden ja Teollisuusliiton on määrä jatkaa työriidan sovittelua valtakunnansovittelijan johdolla perjantaina.

Myös toimihenkilöiden ammattiliitto Pro uhkaa Kemianteollisuutta lakolla. Kemianteollisuuden ja Pron keskinäiset neuvottelut jatkuvat tänään. Sovittelija Jukka Ahtelalle raportoidaan tilanteesta ensi maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat