Paikalliset

Järvenpään kaupunki ottaa yhteyttä kaikkiin yli 70-vuotiaisiin – puhelu ja kirje tulossa piakkoin

Ikäihmiset voivat hakea tietoa myös netin kautta ajankohtaisesta koronatilanteesta.

Kuvituskuva/Sauvo Jylhä

Valtioneuvoston tavoite on suojata erityisesti yli 70-vuotiaat henkilöt koronavirustartunnalta. Ikäihmisillä on selkeästi nuoria suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita.

 

Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan, eli karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

 

Tämän vuoksi kaupunki tulee tavoittelemaan puhelimitse kaikkia yli 70-vuotiaita järvenpääläisiä. Puhelun tarkoitus on kertoa tuen ja avun mahdollisuuksista ja varmistaa, että jokainen ikäihminen saa tarvitsemansa avun ja tuen poikkeusolojen aikana.

 

Yli 70-vuotiaille jaetaan myös kirje koteihin.

 

Kaupunki avaa myös palvelunumeron 040 315 3154, joka on avoinna arkisin kello 9-15. Palvelunumero avataan tiistaina 24.3. kello 12.

Huomioitavaa on, ettei kaupungin numero palvele sairaustapauksissa, vaan silloin otetaan yhteyttä Keusoten neuvontanumeroon 019 226 0099.

 

– Tulemme tarvitsemaan vapaaehtoisten apua ikäihmisten auttamiseen liittyvässä ponnistuksessa, sillä monet nykyiset auttajat ovat itse riskiryhmää. Toivottavasti mahdollisimman moni kaupunkilainen on tähän valmis. Jos yhtään järvenpääläisiä tunnen, niin on, kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen sanoo.

 

Lisätietoa Järvenpään kaupungin palveluista ja tuesta yli 70-vuotiaille on tulossa osoitteeseen jarvenpaa.fi/70 Sivustolle on tulossa myös yli 70-vuotiaiden järvenpääläisten palvelutarvetta kartoittavat kysely.

Järvenpään kaupunki vetoaa ikäihmisten omaisiin, että yli 70-vuotiaiden hyvinvointi varmistetaan. Omaisten toivotaan tarvittaessa avustavan yli 70-vuotiaita palvelutarvekyselyn täyttämisessä. Omaiset voivat myös olla yhteydessä palvelunumeroon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kasvava trendi: seniorit ja lapsiperheet ostavat ruokaa verkosta – "Tilauksen tekeminen on niin helppoa, että moni ikäihminenkin sen oppii" 4.3.2018 05.00
Mitä neljän seinän sisälle kuuluu? – Keravalaiset eläkeläisaktiivit kääntävät karanteenin toiminnaksi21.3.2020 11.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat