Paikalliset

Koronan leviäminen Keusoten alueella nopeutuu – eniten tartuntoja Järvenpäässä

Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen kertoo olevansa siinä käsityksessä, että kaupungin koronatapausten lähde palautuu muutamaan ulkomailta palanneeseen matkailijaan.

Heikki Löfman

Koronaviruksen leviäminen Keusoten alueella on nopeutumassa. Torstaihin 26. maaliskuuta mennessä varmistettuja tartuntoja oli 47. Painopiste on Järvenpäässä, jossa niitä on varmistettu 25.

– Olen siinä käsityksessä, että nämä tapaukset ovat muutamasta ulkomaan matkoilta tulleesta alkulähteestä peräisin, Järvenpäänkaupunginjohtaja Olli Naukkarinen sanoo.

Nurmijärven tartuntaluku on 12 ja Tuusulan 8.

– Huomioitavaa on, että luvut ovat kuitenkin vain niistä potilaista, jotka ovat käyneet koronanäytteenotossa. Todellisuudessa luvut voivat olla tätäkin suuremmat, kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen tarkentaa.

Aiemmin tartunnat on julkaistu koko kuntayhtymän alueen osalta, mutta jatkossa tartuntatilastoja julkaistaan myös kuntakohtaisesti.

– Toivomme, että tämä kannustaa kaikkia toimimaan sen eteen, että tartunnat pysyvät mahdollisimman vähäisinä omalla alueella.

Tartuntojen kokonaismäärät ja kuntakohtaiset tilastot löytyvät Keusoten verkkosivustolta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus vielä tämän viikon aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

THL: Lähes tuhat varmistettua koronavirustartuntaa, 24 potilasta tehohoidossa – Suomessa nyt viisi viruskuolemaa26.3.2020 17.17
Euroopassa jo neljännesmiljoona koronatartuntaa – Saksa otti massatestauksen linjan, paavi säästyi tartunnalta26.3.2020 17.58
G20-maat lupasivat yhtenäisen linjan koronaa vastaan – tukitoimia yhteensä yli 4,5 biljoonan euron edestä26.3.2020 18.59

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat