Päiväkoti Spielhaus

Lyhtyjuhla valaisi Keravan Puuvalonaukion

Riikka Mohtaschemi

Marraskuisen illan pimeys väistyi Keravalla hetkeksi, kun Puuvalonaukiolla kajahti heleästi saksankielinen lastenlaulu. Laulu kertoi tietenkin lyhdyistä, joita laulajat kannattelivat rukkasissaan.

Kymmenet pienet lyhdynkantajat olivat Keravan saksalaisen päiväkodin Spielhausin lapsia. Mukana olivat kaikki pikkuisista Zwergeneistä Riesen-ryhmäläisiin ja esikoululaisiin.

Keskieurooppalainen lyhtyjuhla on Keravalla jo perinne. Spielhausin väki on viettänyt juhlaa vuodesta 1997, ja moni kaupunkilainen muistaa tulla katsomaan sitä kävelykadun varteen. Kulkueeseen liittyy usein mukaan myös entisiä päiväkotilaisia. Itse askarrellut värikkäät paperilyhdyt pidetään tallessa ja niitä on monessa perheessä pitkä rivi.

Lyhtyjuhlaan kuuluu myös kuvaelma pyhästä Martinista. Tänä vuonna tarinan esittivät päiväkodin työntekijät Spielhausin pihalla Nyyrikinkujalla. Pyhimys oli 300-luvulla elänyt sotilas ja piispa, joka auttoi köyhiä ja vähäosaisia, ja jonka kunniaksi lyhtyjuhlaa vietetään. Lyhtyjuhlan sanoma onkin lähimmäisenrakkaudessa.

Lasten lyhtyjuhlaa vietetään monessa Euroopan maissa St. Martinin päivänä 11. marraskuuta. Suurimmissa saksalaiskulkueissa on tuhansia osanottajia.

Päiväkoti Spielhaus

Aikaisempia kirjoituksia

Päiväkoti Spielhaus

Uusimmat mielipiteet