Muokkaa

Keravan Karjalaseuran kyykkämestaruuskilpailut

Keravan Karjalaseuran kyykkämestaruuskilpailut pidettiin maanantaina 6.6.2016 klo 17.00 Jaakkolan koulun kentällä.


Mukaan ilmoittautui kymmenkunta innokasta kyykän heittäjää. Alkuperäisten sarjojen lisäksi saatiin kilpailijoita myös nuorten sarjaan. Kilpailu vietiin läpi aurinkoisessa säässä. Kentätkin oli lanattu koviksi, eikä olosuhteita voinut tälläkään kertaa moittia. 
Kaikissa sarjoissa nähtiin tasaisia kilpailuja ja muutenkin tunnelma oli perinteisen karjalaisen tyylin mukaan lupsakkaa. 
Naisten kilpailu ratkesi vain puolen pisteen erolla Mervi Pitkän eduksi, toiseksi heitti Hilkka Sipponen ja kolmas oli Hilkka Valkeinen.
Miesten kilpailukin oli tasainen, koko mitalikolmikko pääsi heitoissaan plussa puolelle, hyviä suorituksia kaikilta.

Tulokset:     
NAISET    1. Mervi Pitkä
    2. Hilkka Sipponen
    3. Hilkka Valkeinen

NUORET    1. Sanni Kurvinen
    2. Leevi Mäkinen

MIEHET.    1. Tenho Tynkkynen
    2. Keijo Pitkä
    3. Helge Hedeman

Kyykkäkerhon aktiivit kävivät opettamassa kyykän heiton saloja keväällä 2016 Sompion koulun Yläasteen oppilaille heidän liikuntatunneillaan. 
Opettaja ja oppilaat olivat innokkaasti kokeilemassa kyykän heittoa. Vaikka laji ei ollut kaikille edes entuudestaan tuttu, niin nähtiin hyviä suorituksia.

Näytös- ja opastuskertoja kertyi mittava määrä. Kyykkäpelin esittelytilaisuuksia oli kevään aikana yhteensä seitsemän. Parhaimpina päivinä oltiin esittelemässä jopa kaksi eri kertaa noin 1,5 tunnin jaksoissa.
Kiitos Tenholle ja Keijolle aktiivisuudesta.

Kyykkäkerhon harjoitukset ovat Jaakkolan koulun kentällä maanantaisin klo 16:00-19:00 (varattu aika). 
Harjoituksissa tehdään kyykkäkenttiä aina tarpeen mukaan miehille, naisille ja nuorille, joten olkaa aktiivisia ja tulkaa joukolla mukaan mukavan ulkoilun pariin. Harjoituksia voidaan järjestää myös sopimuksen mukaan esim. Killan koululla tai Sompion pallokentällä arkisin ennen klo 17:00. 

Seuraavan kerran, Keravalla heitetään kyykkää ”tosimielessä” heinäkuu viimeisenä viikonloppuna.
Silloin Keravan Karjalaseuran kyykkäkerho järjestää Keravan mestaruuskilpailut kyykänheitossa.

Kyykän Keravan mestaruuskilpailut sunnuntaina 31.7.2016 klo. 10.00 – 13.30 Keskuskoulun kentällä. 
Kyykkä on ikivanha karjalainen peli, jossa kyykkämailoja eli karttuja heittämällä pyritään poistamaan puiset sylinterit, eli kyykät pelineliöstä mahdollisimman vähin heitoin. Keravan kyykkämestaruuskilpailut järjestää Keravan Karjalaseura, jonka tarkoituksena on ylläpitää karjalalaista kulttuuriperintöä Keravalla ja sen lähialueilla.

Kyykän Keravan mestaruuskilpailuissa on mahdollista kilpailla neljässä eri sarjassa; miesten ja naisten veteraani- ja yleissarjat. 
Ilmoittautuminen käynnistyy tapahtumapaikalla kello 9.00 alkaen. Ennakkoon voi ilmoittautua joko puhelimitse tai sähköpostitse:  
Puh. 0400 760490
[email protected]

9.6.16 RPa

Keravan Karjalaseura

Keravan Karjalaseura ry perustettiin vuonna 2006.

Se on Uudenmaan Karjala-seurojen Piirin ja Karjalan Liiton jäsen.

Keravan Karjalaseura pyrkii toiminnassaan vaalimaan ja ylläpitämään monipuolisesti karjalaista kulttuuriperintöä Keravalla ja lähiympäristössä.

Seura järjestää Karjala-aiheisia luentoja, illanviettoja sekä teema- ja teatteriretkiä.  Seuran toimintakerhoja ovat Keravan Karjalakuoro, Senioritanssikerho, Kyykkäkerho ja Käsityökerho. Tavoitteena on tarjota yhdessätekemisen iloa karjalaisille ja kaikille Karjalasta kiinnostuneille.