Muokkaa

Hyvän fiiliksen tekijöitä

Seppo Lindfors

Joka vuosi Puistobluesia on tekemässä satojen vapaaehtoisten talkoolaisten joukko. Ilman noin 550 talkoolaisen työpanosta festivaalin järjestäminen olisi mahdotonta. Puistoblues onkin suurin talkoovoimin järjestettävä festivaali Suomessa. Viestintätiimi jututti lauantaina muutamaa talkoolaista. Miten he ovat tulleet lähteneeksi mukaan? Mikä saa lähtemään yhä uudestaan tekemään pitkiä päiviä? Millaisia muistoja on syntynyt aiemmista festareista?

Vanhankylänniemen festivaalialueen ylärinteestä kuuluu tasainen vasarannaputus. Lavan rakentamisesta ei enää lauantaina puolenpäivän jälkeen ole kyse, vaan ääni lähtee Kakarabluesin kitarapajasta. Puistobluesin Kakarabluesvastaava Marja Jääskeläinen muistelee kuulleensa, että kitaroita on niemessä rakenneltu siitä asti, kun lastenohjelmaa on vuodesta 1981 lähtien bluesien yhteydessä järjestetty. Marjalle tämä vuosi on Puistobluesin talkooporukassa kuudes. Pari vuotta sitten, Aila Kultapuron jäätyä blues-hommista ”eläkkeelle”, Marjan vastuulle siirtyi Kakarabluesin vetäminen. Tänä vuonna pääkonsertin Kakarabluesissa on ollut tarjolla kitaranrakentelun lisäksi kasvomaalausta, liikuntaa sekä tietysti musiikkia. Lapsille esiintyivät kahteen otteeseen Gommi ja Pommi, jotka saivat myös monen aikuisen pysähtymään Kakarabluesin lavan ääreen.

Marjan saa mukaan Puistobluesin ainutlaatuinen me-henki ja talkootyö, jonka Marja kokee olevan jo hiukan katoava luonnonvara. Puistobluesissa talkootyö on kuitenkin voimissaan, ja lasten parissa työskentelevälle Marjallekin on ilo tuoda ammatillista osaamistaan yhteiseksi hyväksi. Hieno porukka ja hyvä fiilis tuovat Marjan varmasti myös jatkossa tekemään Puistobluesista koko perheen bluesin ja hän toivoo, että hän omalta osaltaan voi olla viemässä talkooperinnettä eteenpäin, jotta Puistoblues säilyisi samanlaisena yhdessä tekemisen riemuna kuin se on tähänkin asti ollut.

Lue Lari Saarnikon, Jenni Konttisen ja Irina Salosen tarinat tuoreesta Puistobluesblogista!

 

Puistoblues

Bluesblogi kertoo siitä, miten Puistoblues syntyy, elää ja hengittää. 

 

Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry järjestää Puistobluesia, joka on Euroopan suurin blues-festivaali ja Suomen suurin talkoovoimin järjestettävä festivaali. Vuosittain järjestettävä bluesjuhla houkuttelee pääkonserttiin ja legendaariselle blueskadulle kymmeniä tuhansia ihmisiä. Joka kesä juhannuksen jälkeisen viikon Järvenpään keskusta on täynnä musiikkia ja ihmisiä. Puistoblues on vahvasti paikallinen tapahtuma, jonka juuret ovat voimakkaasti Keski-Uudellamaalla.  

 

Festivaali syntyy yhdistyksen jäsenten, paikallisen yhteisön sekä ennen kaikkea laajan talkooverkoston yhteistyön tuloksena. Talkoolaiset luovat Puistobluesin ainutlaatuisen tunnelman ja tekevät vuodesta toiseen huikean määrän työtä asian eteen. Vuonna 2017 festivaali järjestetään jo neljättäkymmenettä kertaa. 

 

Puistobluesblogia päätoimittaa yhdistyksen markkinointi- ja viestintävastaava Jaakko Latva-Pukkila.