Muokkaa

Järvenpään eläkeläiset palasivat kultakantaan

Katja Repo

Katja Repo

Viidettä kertaa pelatussa Boccia-turnauksessa Järvenpään eläkeläiset voittivat finaalissa edellisvuoden mestaruutta puolustaneet Koivusaaren oppilaat. Eläkeläisten joukkue on voittanut haasteturnauksen nyt yhteensä neljänä vuonna. Eläkeläisten ja Järvenpään Vanhempainverkoston järjestämässä turnauksessa toisistaan mittaa ottivat erisukupolvien ja tahojen edustajat. Sunnuntaina pelatuun turnaukseen osallistui Kinnarin ja Koivusaaren koulun oppilaiden joukkueet, kuntapäättäjät, nuorisovaltuusto, eläkeläiset ja Vanhempainverkosto.
- Boccia hauska ja siitä hyvä laji, että tätä voivat pelata yhdessä kaiken ikäiset ja kuntoiset ihmiset, toteaa Vanhempainverkoston puheenjohtaja Jenni Marttinen. Toivottavasti tämä perinne jatkuu vielä pitkään ja tulevina vuosina saadaan vielä lisääkin joukkueita mukaan, Marttinen jatkaa.

Ennakkoon tiedettiin eläkeläisten joukkueen olevan vahva, mutta osa katsojista odotti edellisvuoden yllättäjä Koivusaaren uusivan voittonsa. Molemmat joukkueet selvittivät alkusarjan ottelunsa puhtaalla pelillä ja kohtasivat päivän finaalissa. Tällä kertaa ikä ja kokemus veivät voiton, ja nuoruus ja into jäivät toiseksi. Kolmannen sijan pokkasi Järvenpään Nuorisovaltuuston joukkue. Neljäs sija meni Vanhempainverkostolle ja viides sija Kinnarin koulun joukkueelle. Kuntapäättäjät eivät voittaneet ainuttakaan ottelua ja jäivät jälleen kerran viimeisiksi.

 

Järvenpään Vanhempainverkosto

Järvenpään Vanhempainverkosto on alueellinen vanhempainyhdistys, joka toimii vanhempien ja koulujen ja päiväkotien vanhempainyhdistysten vaikutuskanavana kaupunkiin päin. Kodin ja koulun yhteistyön kehittäminen, vanhempien osallisuuden lisääminen ja vanhemmuuden tukeminen ovat toiminnan kulmakiviä.