Muokkaa

The Larks –yhtye tuo joulun taikaa Keravalle

The Larks-yhtyeessä esiintyvät alttoviulisti Anja Syvälähde (vas.), pianisti Lotta Pettinen-Diaby, mezzosopraano Riikka Siltanen ja viulisti Katri Mustonen.

Keravan Seurakuntasalissa kuullaan tulevana lauantaina The Larks-yhtyeen joulukonsertti. Yhtye on vahvasti keravalainen, sillä suurin osa sen neljästä jäsenestä sekä asuu että työskentelee Keravalla. Kaikki yhtyeen jäsenet ovat pitkän linjan ammattimuusikoita, jotka toimivat opettajina muun muassa Keravan musiikkiopistossa ja Keravan opistossa.

Mezzosopraano Riikka Siltanen opettaa Keravan musiikkiopistossa klassista laulua ja musiikin teoriaa. Opetustyön ohella hän pitää säännöllisesti omia konsertteja sekä toimii kuorojen solistina ja äänenmuodostajana. Riikka on laulanut myös Suomen Kansallisoopperan lisäkuorossa ja Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa. 

Lotta Pettinen-Diaby on monipuolinen muusikko, joka työskentelee kuoronjohtajana, pianistina ja laulajana, tarvittaessa myös urkurina. Monet konsertissa kuultavat tutut kappaleet ovat saaneet Lotan käsissä uudet ja mielenkiintoiset sovitukset. 

Katri Mustonen on aikoinaan aloittanut viulunsoitonopintonsa Keravan musiikkiopistossa, missä hän nyt työskentelee itse viulunsoitonopettajana. Katri on erikoistunut opetuksessaan Suzuki-menetelmään.

Anja Syvälähteellä on takanaan pitkä ura orkesterimuusikkona ennen siirtymistään Keravan musiikkiopistoon, missä hän nykyään toimii alttoviulunsoitonopettajana. Sekä Anja että Katri soittavat kumpikin myös Keravan seurakunnan Castor & Pollux -kamarimusiikkiyhtyeessä.

Joulun Taikaa –konsertissa kuultava ohjelma on valikoitunut siten, että kaikki yhtyeen muusikoista ehdottivat muutamaa omaa lempijoululauluaan. Niiden pohjalta rakennettiin sitten sopiva ja vaihteleva konserttikokonaisuus. 

Perinteisten suomalaisten joululaulujen lisäksi konsertissa kuullaan myös pari englanninkielisistä joululaulua sekä joistain lauluista instrumentaalisovitukset. Joulukonsertti sopii hyvin koko perheen tapahtumaksi.

Monipuolisia musiikki- ja konserttikokonaisuuksia erilaisiin tilaisuuksiin tarjoavan The Larks-yhtyeen kotisivut löytyvät osoitteesta www.musagirls.wordpress.com

Joulun Taikaa –konsertti lauantaina 10.12.2016 Keravan Seurakuntasalissa (Papintie 2-6) klo 15. Vapaa pääsy, ohjelma 10€.  Järjestäjänä Keravan seurakunta, osa konsertin tuotosta menee Diakoniatyöhön.

The Larks

The Larks on vahvasti keravalainen yhtye. Suurin osa sen neljästä jäsenestä sekä asuu että työskentelee Keravalla. Kaikki yhtyeen jäsenet ovat pitkän linjan ammattimuusikoita, jotka toimivat opettajina muun muassa Keravan musiikkiopistossa ja Keravan opistossa.

Yhtyeeseen kuuluvat alttoviulisti Anja Syvälähde, pianisti Lotta Pettinen-Diaby, mezzosopraano Riikka Siltanen ja viulisti Katri Mustonen.