Parempi sinä 2017

123rf.com

Moni mietiskelee parhaillaan itselleen annettavaa muutoslupausta. Moni toivoisi jonkin olevan toisin. Vaan oman luontonsa vastainen toiminta on vaikeaa. Siksi niin moni uudenvuodenlupaus kaatuu mahdottomuuteensa jo ennen lumien sulamista.

Lähestytään asiaa astetta inhimillisemmin? On luontaista innostua asioista, joissa olemme jo valmiiksi hyviä, jopa lahjakkaita. Sävelkorvaisesta tulee muusikko ja hiekkalaatikon hienoimman linnan tehneestä ehkä arkkitehti.

Älkäämme siis taistelko luontoamme vastaan vaan ammentakaamme onnistumisistamme muihin vertaamatta.

Pidän asioiden jäsentelystä kehitysportaisiin.

Lähtö: Tunnista mistä olet saanut mielihyvää kuluneena vuotena. Kirjoita lista.

Maali: Päätä minkä haluaisit olevan paremmin vuoden päästä. Kirjaa tavoitetila.

Reitti: Mieti miten voisit lähtövahvuuksia hyödyntäen edetä luontevasti kohti maalia. Jos oivallus ei kirkastu heti, muokkaa vahvuuksia ja tavoitetta, kunnes linkki syntyy.

Etapit: Jaa matkasi sopiviin, helposti saavutettaviin välitavoitteisiin. Ota ensin pieni varmasti onnistuva askel, josta saat voimaa seuraaviin hieman pidempiin. Palkitse itseäsi asioilla, jotka kirjasit lähdössä. Jos harhaudut, älä luovuta, vaan jatka siitä missä olit.

Pidän myös havainnollisista esimerkeistä. Sellainen siis.

Lähtö: pidän biometriikka-analysoinnista; sykemittaritta on turha liikkua. Maali: vuoden päästä pystyn juoksemaan maratonin. Reitti: Hankin alennusmyynneistä uuden sykevyön, jonka ominaisuuksia pystyy myöhemmin laajentamaan. Etapit: Vitonen juosten, sitten kymppi, puolikas maraton ja lopulta kokonainen. Aina etapin saavutettuani palkitsen itseni lisäosilla. Oi pojat, kuinka hienon urheilukellon saan ensi jouluna itseltäni lahjaksi.

Johtamiskolumnistina kerron myös uraa hyödyttävän esimerkin.

Tykkäät kehuista, kukapa ei. Haluat ilmapiirinne paranevan entisestään. Huomaat, että kehut muille palautuvat moninkertaisina. Aluksi kehut yhtä kollegaasi viikossa, sitten kahta kahdesti ja lopulta jokaista päivittäin. Oi, kuinka kannustava ilmapiiri – ja moninkertaistunut tuottavuus - teillä ensi jouluun mennessä onkaan.

Onnistuvaa uutta vuotta!

Toni Hinkka

Kirjoittaja on kokeillut menetelmää onnistuneesti jo useana vuonna

Kommentit (1)

Kommentit

2017 myyn omaisuuteni pois ja siirrän ne veroparatiiseihin ja veroa välttäviin vakuutuskuoriin vedän firman nolla tuloksiin kaikilla sallituilla keinoilla lupaan tämän koska olen saanut ihan tarpeekseni Sipilän hallitus Suomesta . Toimin niin kuin nykyinen hallitus haluaa elikkä olen kohta yksi heistä vaikka en pidä heistä.

Tatu

Johtamisaktivisti Toni Hinkka

Olen Toni Hinkka, kahden lapsen isä, aviomies ja johtamisaktivisti. Minua on johdettu erinomaisesti, hyvin, huonosti ja hyvin huonosti.

Olen kokenut, kuinka paljon enemmän minä ja kaikki muutkin saavat aikaan, kun johdetaan hyvin. Samat hyvän johtamisen säännöt toimivat niin aikuisten kuin lastenkin kanssa. Elämäntehtäväni on parantaa suomalaista johtamista. Ammatikseni toimin suomalaisten johtajien mentorina. 

www.johtamisaktivisti.com