Viiden johtajan viisi viisautta

Olin pari viikkoa sitten 60-vuotisjuhlissa. Hienoimmat synttärit, joissa olen ollut. Puitteet ja ohjelma olivat vaatimattomasti sanoen kunnossa. Juhlan kuin juhlan tekee onnistuneeksi kuitenkin ihmiset.

Suurimman vaikutuksen minuun teki päivänsankarin puhe. Hän kutsui yksi kerrallaan lavalle entisiä ja lopuksi myös nykyisen esimiehensä. Kullekin, ja samalla yleisölle, hän kertoi, mitä oli oppinut heiltä johtamisesta. Vastapuheet sisälsivät tarinat oppien takana.

Haluan jakaa osan erinomaisista neuvoista tässä teille kaikille. Toki omine tulkintoineni.

Kun et osaa, kysy viisaammilta”, neuvoi ensimmäinen johtajista. Jos johtaja ajattelee kaiken viisauden asuvan itsessään, käy pian kaikille huonosti. Johtajan suurinta älykkyyttä onkin tunnistaa ja hyödyntää toisissa oleva viisaus. Terveisiä Yhdysvaltojen tuoreelle presidentille.

Rohkeus oli toiselta johtajalta saatu oppi. Jos ei rohkene tehdä asioita totutusta poiketen, uutta kokeillen ja vallitsevaa kyseenalaisten, jämähtää paikoilleen. Muut menevät oikealta ja vasemmalta ohi. Usein suurin riski on riskien välttäminen viimeiseen asti. Terveisiä yhteiskunnallisille päättäjille ja etenkin sen jarruosastolle.

Kolmas johtaja korosti tarinoiden merkitystä. Asiasta kuin asiasta voi tehdä kiinnostusta herättävän ja mieleenpainuvan tarinoiden ja kielikuvien avulla. Me ihmiset olemme aina rakastaneet tarinoita leirinuotioilta nykypäivän elokuviin. Mitä kuivempi asia, sitä tärkeämpää on maustaa se mielikuvin. Terveisiä kaikille faktatrivialisteille.

Empatiaa ja ennustettavuutta korosti päivänsankarin nykyinen esimies. Hyvän johtajan johdettavien ei tarvitse joka aamu jännittää, mitä saapuu paikalle, kun esimies saapuu paikalle. Pahantuulen tuuliviiri olisi pahin kuviteltavissa omalle kohdalleni osuva esimies.  Terveisiä kaikille kohtaamis- ja innostamisrajoitteisille.

Itse päivänsankarin viisauksista minulle merkityksellisin oli tämä äärimmäisen tyylikäs tapa antaa kunniaa esikuvilleen. Johtaminen on palveluammatti, yksi mielenkiintoisimmista, tärkeimmistä ja samalla vaikeimmista ja kritisoiduimmista. Kehotankin kaikkia välittämään kannustavia ja kohottavia terveisiä omille esimiehilleen, entisille ja nykyisille.

Toni Hinkka

Lämpimät onnittelut hienolle johtajalle Kenneth Strömsholmille 60-vuotispäivän johdosta

Kommentit (1)

Kommentit

Johtamisaktivisti Toni Hinkka

Olen Toni Hinkka, kahden lapsen isä, aviomies ja johtamisaktivisti. Minua on johdettu erinomaisesti, hyvin, huonosti ja hyvin huonosti.

Olen kokenut, kuinka paljon enemmän minä ja kaikki muutkin saavat aikaan, kun johdetaan hyvin. Samat hyvän johtamisen säännöt toimivat niin aikuisten kuin lastenkin kanssa. Elämäntehtäväni on parantaa suomalaista johtamista. Ammatikseni toimin suomalaisten johtajien mentorina. 

www.johtamisaktivisti.com