Muokkaa

Koulumatkakin on ulkoilua!

Olen hieman huolestuneena kuunnellut Järvenpään koulujen rehtoreita joilla on ongelma koululaisten autonkäytöstä.

Ehei, eivät koululaiset itse aja, vaan heidän vanhempansa. Seurauksena on koulujen liepeille aamuin ja iltapäivisin syntyvä liikennesuma, kun niin monen koululaisen vanhemmat kuljettavat omia lapsiaan kouluun ja illalla kotiin.

Ymmärrän rehtorien ongelman oikein hyvin. Ei siellä koulun oven edessä kovin hyviä pysähtymispaikkoja ole. Tulee peruuttelua ja kääntämistä. Siellä välissä puikkelehtivat sitten eri kokoiset koululaiset parhaan kykynsä mukaan ja koettavat selviytyä ruuhkasta hengissä. Riski on mitä ilmeisin.

Toisaalta ymmärrettävää on tietysti myös, että kovalla pakkassäällä, tai kun räntää tulee taivaan täydeltä kyyti voi olla aivan perusteltu. Ja monesta muustakin syystä.

Mutta, eikö asian voisi kääntää myös reippailun ja kuntoilun suuntaan? Kävely-, tai pyöräretki kouluun aamuin illoin olisi mitä terveellisintä ulkoilua.

Mitähän, jos nyt alkavan kevään kunniaksi kukin vanhempi kohdallaan miettisi koululaistensa kuljetuksen uusiksi. Ei autolla joka päivä, vaan reippaasti kävelemällä, tai polkupyörällä kouluun!

PS. Autoliiton Keski-Uudenmaan osaston vuosikokous on 28.2.2017. Se, ja muuut osastomme tapahtumat löydät klikkaamalla -> tästä!

Jukka

Autoliitto Keski-Uudenman osasto

Kotisivu www.autoliitto.fi/keski-uusimaa

Autoliiton Keski-Uudenmaan osasto

Autoliiton Keski-Uudenmaan osasto, kuuluu autoliittoon, joka on vuonna 1919 perustettu yksityisautoilijoiden palvelu-, etu- ja harrastusjärjestö. Osastomme toiminta-ajatus, samoin kuin autoliitonkin on olla jäsenistönsä; yksityisautoilijoiden ja siitä kiinnostuneiden ihmisten palvelu-, etu- ja harrastusjärjestö. Toivotamme kaikki autoilusta ja liikenteestä kiinnostuneet henkilöt lämpimästi tervetulleeksi osastomme jäseniksi.