Muokkaa

Pekka Hapuoja Suomen Mieskuoroliiton kunniapuheenjohtajaksi

Juhani Juutilainen

Pekka Hapuoja on ollut Keravan Mieslaulajien (KML) jäsen vuodesta 1988. Laulu vei heti toimelijaan diblomi-insinöörin kokonaan, vaikka silloinen KML:n laulunjohtaja Pekka Laakkonen ei ylistyssanoja sanonutkaan koelaulun jälkeen.

Rivilaulajasta tuli KML:n hallituksen jäsen 1990, sittemmin kuoron puheenjohtaja ja varalaulunjohtaja. Keravan Mieslaulajien jäsen Pekka Hapuoja on aiemmin toiminut puheenjohtajana Suomen Mieskuoroliitossa (SMKL), Suomen Laulajain ja Soittajain liitossa (SULASOL) sekä Keravan Mieslaulajissa. Tasavallan presidentti myönsi hänelle 17.6.2016 Director Cantus -arvonimen.

Näin aktiivinen Pekka Hapuoja, lauluveljien kesken Happari, kantoi vastuuta SULASOL:n Uudenmaan piirin puheenjohtajana vuosina 1993 - 1998, SMKL:n hallituksessa ja puheenjohtajana v. 1995 - 2003, SULASOL:n hallituksessa ja puheenjohtajana v. 1996 - 2008 sekä Nordisk Sangerforbundin hallituksessa ja varapuheenjohtajana v. 1999 - 2004. Pekan kaudella kansallisten liittojen toiminnassa hänen vastuulleen lankesivat kahdet laulujuhlat (Hamina ja Pori), yhdet kansainväliset Madetojakilpailut ja Viron ja Suomen laulajien kahdet yhteiset "Laulupidut" (Tallinna ja Pori).

Haastavien hallinnollisten tehtävien lisäksi ydinharrastus laulajana ei unohtunut hetkeksikään. Pekka suoritti mieskuorolaulajan perusmerkin, taitomerkin ja mestarimerkin kahdessa äänialassa I bassossa ja II bassossa. Pekka on ollut kysytty tuki useille muillekin kuoroille. Hän on laulanut mm. Mieskuoroliiton liittokuorossa Liiton Miehissä toimien samalla kuoron kommissaarina, Vox Sonorassa, Helsingin Suomalaisen Klubin kuorossa ja seniorikuoro Urisevissa Ukoissa. Musiikilliset ansiot eivät rajoittuneet merkkisuorituksiin, vaan Pekka otti KML:ssä vastuun varalaulunjohtajana jo 2003. Pekan pravuureita ovat kvartettikeikat yhdessä monien laulajaveljien kanssa.

KML:n Kauko Passi luonnehtii Pekkaa monipuolisena ja osaavana kuorolaulajana: "Jos tarvittiin I bassoa Pekka oli käytettävissä tai jos kvartetista puuttui II basso Pekka oli taas rivissä ja lähes aina myös miehistä se joka antoi äänet."

 

Keravan Mieslaulajat

Keravan Mieslaulajat on 1928 perustettu perinteikäs mieskuoro. Olemme aktiivisesti mukana kansallisessa, keravalaisessa ja Keski-Uusimaalaisessa kulttuuritoiminnassa. Kansainvälinen toimintamme on laajentunut jatkuvasti: olemme järjestäneet konserttimatkoja Ruotsiin ja Unkariin sekä olemme aktiivisesti mukana Suomen ja Viron kuoroelämän tapahtumissa.

Kuoron musiikillisena johtajana toimii muusikko/pedagogi Teppo Salakka (klarinetisti, pianisti, säveltäjä-sovittaja). Kuoron puheenjohtaja on Mauri Airila. 

Löydät meidät myös Facebookista.