Työtä on turha tyrkyttää

Älä sano, että sosiaalituet passivoivat. Sano, ettei kenenkään tarvitse tehdä paskaduuneja.

Maaseudulla asuvat turvapaikanhakijat ansaitsevat käyttörahaa poimimalla marjoja. Samalla he torjuvat tylsistymistä.

Suomalainen poimii työttömyysturvan ja thaimaalainen marjat."

Työttömyys on Suomessa suurinta siellä, missä olisi eniten poimittavaa. Niillä tanhuvilla suomalainen poimii työttömyysturvan ja thaimaalainen marjat.

Espoon länsimetron, Turun Meyerin telakan, Eurajoen Olkiluodon atomivoiman, Uudenkaupungin autotehtaan ja Äänekosken biotuotetehtaan työmailla on runsaasti ulkomaista työvoimaa, kun suomalaista ei löydy.

Työttömien ja tempputyöllistettyjen yhteismäärä on 430 000. Se vastaa Suomen kaikkien kuntatyöntekijöiden määrää. Silti suomalaista työvoimaa ei löydy rakennuksille, linja-autonkuljettajiksi, sairaala-apulaisiksi, siivoojiksi, autojen kokoajiksi tai laivanrakentajiksi.

Noin 10 prosenttia palkansaajista maksaa lähes 40 prosenttia palkkaveroista. Samaan aikaan yli 16 prosenttia työvoimasta on työttömänä.

Edes suorasuiset perussuomalaiset eivät uskalla sanoa, että työttömyyskorvausten taso estää hakeutumasta töihin. Työstä on helppo kieltäytyä, kun Kelan asumistuki korvaa myös omistusasumisen kuluja.

Viimeiset 25 vuotta hallitukset ovat purkaneet palkkojen ja sosiaalietuuksien vääristyneen suhteen aiheuttamia kannustinloukkuja. Se mikä toisesta päästä on karsittu, on toisesta päästä laajennettu.

Näihin ongelmiin ei tartuta syksyn työmarkkinaneuvotteluissa. Niissä keskitytään palkkojen korotuksiin. Kun palkat nousevat, työn hinta kohoaa, mikä vaikeuttaa tavaroiden ja palvelujen myyntiä. Siksi uusia työpaikkoja syntyy hitaasti ja työttömyys pysyy korkeana.

Työttömien armeijan ylläpitoedellyttää korkeaa palkkaverotusta, mikä puolestaan leikkaa suurimman osan palkankorotuksista.

Näin se menee. Ay-johtajat aktivoivat jäsenistöään vaikka lakkoihin muutaman euron korotusten takia ja työttömät pysyvät kotona.

Kommentit (15)

Kommentit

Suomessa ei vaan kannatta tehdä paljon työtä mieluimmin pitää pärjätä alle 20000 euron vuosituloilla koska vero edullinen mutta kaikki yli 20000 euroa on myrkkyä verotuksessa.Suomi ei kannusta työntekoon tai yrittämiseen ellei asu 10 hengen talouksissa missä kaikki tuet saadaan vaikka tekisi työtä ja tämähän koskee juuri usein ulkomaalaista työvoimaa.Suomen päättäjät saavat syyttää itsensä tästä joutenolon kannattavasta tilasta.Sveitsi on ainut maa missä ymmärretään palkkojen ostovoiman elintason päälle Suomi on täysi Slovakia kaikessa.

Tatu

Juuri meinasin sanoa samaa! Töitä monikin tekisi,jos siitä maksettaisiin korvaus,millä kattaisi asumisen ja muun toimeentulon pks seudulla.
Mitä sitä hitsauskaasuja menee hengittämään ja pilaa terveytensä,jos joutuu leipäjonossa seistä muutenkin?
Telakalla on kaikenmaailman sloboja töissä ilman mitään työehtosopimusta ja verot menevät pois täältä.
Asuvat kimppakämpissä pimeesti vuokrilla edullisesti,mutta entiedä haluaako suomalainen duunari sitten jakaa oman kämppänsä kahdeksan muun jätkän kanssa?!en ainakaan minä halua.

Kräki

A.P.Pietilä jää syksyllä ansaitsemalleen eläkkeelle. Toki hänen maailmassaan eläkettä tuskin
olisi olemassa, mutta kysymys on korkeammista voimista.
Mutta ihmetellä pitää kuinka voi ihminen, joka viikko kirjoittaa työtä pakoilevista työttömistä ja
päättää pakinansa "Ay-johtajat aktivoivat jäsenistöään vaikka lakkoihin muutaman euron korotuksen
takia ja työttömät pysyvät kotona."
Kun samaan aikaan tämänkin lehden verkkosivulla kerrotaan Finnairin johtajalleen myöntämästä
130 000 euron lisäeläkkeestä, joka oli vastoin valtion ohjeita.
Tai pankinjohtaja Karvinen, joka lupasi pääministerin toiveita noudattaen lahjoittaa osan palkastaan, mutta perui tuskin kävi edes mielessä.
Yksi terävä havainto pakinasta löytyy, maaseudulla asuvat turvapaikanhakijat poimivat marjoja.
Niinpä.

juhani salonen

A-P on järjen ääni järjettömässä maailmassa jossa raha ja sähkö tulevat seinästä ja mikään ei kenellekään saa mitään maksaa ja tänne vain kaikki kaikkea saamaan.

Toivottavasti hän jatkaa oivaltavia kolumnejaan myös eläkepäiviltään käsin. Suosittelen lehden pitämään Pietilän listoillaan, ettei tässäkin käy kuten Suomen Kuvalehden surullisessa tapauksessa.

VRevander

Olipa taas pläjäys, joka heijastelee varmaan pitkälti yhteiskunnan eliitin ajattelua.

Ikävä kyllä, kolumni on jälleen kerran pitkälti pinnallista pohdintaa ja täynnä outoja loogisia päätelmiä, kuten tässä:
"Noin 10 prosenttia palkansaajista maksaa lähes 40 prosenttia palkkaveroista. Samaan aikaan yli 16 prosenttia työvoimasta on työttömänä."

Tarkoitus on ilmeisesti sanoa, että osa porukasta istuksii kotona tyytyväisenä tukiin, samalla kun osa porukasta tekee työt ja maksaa verot.

Ainakin tuo alkuosa on suunnilleen sama väite, joka kiersi viime vuosina yhteiskunnan eliittiosastolla, että "Parhaiten ansaitseva 10 % maksaa ansiotuloverokertymästä noin 70 %". Tätä tietoa tarkennettiin faktojen mukaisesti myöhemmin niin, että se 10% maksaa itseasiassa noin 40% ansiotuloverokertymästä."

Pietilä ja tätä "totuutta" julistavat vain jättävät kertomatta, että tuo noin 10% palkansaajista saa myös noin 30% tuloista, joten ei ole mikään ihme, että he maksavat myös 40% veroista.

Samalla kun puhutaan ansiotuloverotuksesta, unohdetaan että moni siellä eliitin puolella saa myös paljon tuloja pääomien kautta. Siellä maksetaan usein nolla prosenttia tai muutamia prosentteja veroa.

Palataan siihen työttömyyspuoleen ja "ruhtinaallisiin tukiin" nyt kun olemme todenneet, että verotuksessa ei ole juuri muuta epäreilua kuin pääoman verotuksen arvottaminen työn verotusta heppoisemmaksi.

Ilmeisesti Pietilä ei ole koskaan perehtynyt tukiin, ja niiden määriin. Haluaisin kuulla, miten hän pärjäisi työttömyyspäivärahalla ja toimeentulotuella edes puoli vuotta. Ei ole herkkua.

Jos hän yrittää väittää, että ihmiset ovat tarkoituksella jättäytyneet työttömiksi nauttiakseen näistä tukimuodoista, niin haluaisin kuulla, miksi vuosi 2010 muodostaa tietynlaisen vedenjakajan asian suhteen? Päättivätkö ihmiset vain yhtäkkiä ryhtyä työttömiksi, kun tuet ovat niin ruhtinaallisia, vai olisiko työttömyyden takana jotain muuta?

Lusmu

Työvoimaa on turha tyrkyttää

Aika tylsää pitää olla, jos marjanpoiminta sitä torjuu.
Metron, laivan, ydinvoimalan, auton ja biotuotteen valmistaa toki kuka marjanpoimija tahansa.
16 %:n työttömyydestä
8 % on työkyvyttömiä,
4 % on kitkatyöttömyyttä,
4 % on työnhakijoita.
Työttömyyskorvausten taso estää hakeutumisen maaseudulta kaupunkeihin, koska niillä ei voi muuttaa eikä asua siellä.
Kannustinloukkujen sijaan pitää kehittää kannustinpalkkioita.
Valtion velan ylläpito edellyttää korkeaa verotusta.

Kaavoittaja rules

Aika palata siihen järjestelmään, missä kohotaan tyvestä puuhun. Lääkäriopintoihin et pääse, jos et aloita sairaala-apulaisen työllä. Opettajaksi ei ole menemistä, ennenkuin olet tehnyt vuoden tai pari kouluavustajan työtä. Rakennuspäällikkö aloittaa uransa lankkupoikana, apumiehenä.

Kas näin löytyy "paskaduuneihin" tekijöitä, ja jos on lukupäätä, varaa ja hyvää tuuria, niin voi joskus sitten saavuttaa sen unelmatyönsä. Astetta tai paria viisaampana ihmisenä.

rva Ränni

Ei tämä ole yksistään tukien vika, avoimet työpaikat ovat useasti isoissa kaupungeissa joissa asuminen on kallista tai työmatkat lohkaisee palkasta ison osan. Kuljin aikoinaan Espooseen töihin Porvoosta omalla autolla, työpäivät olivat 12 tuntisia ja palkasta meni iso osa kuluihin. En siltikään harkinnut työttömäksi jäämistä, minusta ihmisen pitää elättää itsensä eikä yhteiskunnan.

suntti

"Noin 10 prosenttia palkansaajista maksaa lähes 40 prosenttia palkkaveroista" on pötyä! Lähes 90% veroista muodostuu kunnallisverosta ja arvonlisäverosta, joita jokainen maksaa suhteellisesti ja alv:a pienituloinen jopa suhteellisesti eniten, kun kaikki tulot menevät kulutukseen. Valtion tulovero on alle 10% veroista.
Pääomatulojen nauttijat eivät maksa kunnallisveroa lainkaan, mutta nauttivat palveluista kuten muutkin.

Kansanveneilijä

Yritykset eivät maksa kohta mitään veroja pienet on Virossa ja Suuret on ulkomaalaisia veroparatiisi yhtiöitä mitä mediakin hehkuttaa saavat varmasti provikaa mainostamisesta.Jäljelle jää palkansaajat joilla verotus nousee vielä lähes 50-70% kuin kaikki Suomi ongelmat käydään läpi 10 vuoden sisällä ja eläkemaksut nousee 25% tasosta vielä 50%.

Tatu

Kenellä olisi velvollisuus työllistää sellaiset joita työ tai koulutus ei kiinnosta?
Tuskin mikään yritys pystyy pelkkää palkannauttijaa työllistämään.
Koulutukseen ja töihin menoon on turha kannustaa jos itsellä ei ole haluja. Sellainen henkilö on vain työyhteisön ja koulutuspaikan vaiva. Haittaa vain turhaan työnjohdon ja muiden työntekijöiden aikaa.

Pähkäilijä

Kunnat ja valtio voi työllistää edelleen ns. "saikkua"vonkaavat velttoilijat joita SAK:n herrat tukee kaikin keinoin, ehkä jatkossa vähehemmän kunnilla on mahdollisuus palkatta työtä vieroksuvia?

Isoisä

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.