Mihin on sijoitettu ay-miljardit

Miksi ammattiliitot tekevät bisnestä maksamatta veroja?

Onko solidaarista, että ay-johtajien tulot ovat 10–15-kertaisia verrattuna ammattiliittojen jäsenten tuloihin?

Miksi demarien Antti Rinne, entinen ay-pomo, ei paheksu ay-johtajien etuja, joiden rinnalla kansanedustajien edut kalpenevat.

Opettajien ammattijärjestön puheenjohtajan Olli Luukkaisen, STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aallon vuositulot ylittävät 200 000 euroa.

Ay-pomojen hillotolppa onvakuutusyhtiöiden hallituksissa, joiden jäsenille maksetaan isot kokouspalkkiot, ykkösluokan ulkomaanmatkat ja verottomat päivärahat.

Kymmenen suurimman ay-liiton omaisuuden kirjanpitoarvo ylittää tuhat miljoonaa euroa. Teollisuusliitto, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) , PAM ja OAJ ovat rikkaampia kuin suuret pörssiyhtiöt. Omaisuuksien markkina-arvo lähentelee kahtatuhatta miljoonaa.

Sadat miljoonat eurot voivat olla piilossa ulkomailla."

Liitot eivät maksa veroa osingoista, vuokratuloista tai yleensä mistään tuloistaan. Eniten varallisuutta kasvattaa arvopaperikapitalismi, jota ay-poliitikot haukkuvat palopuheissaan jäsenistölle.

Liitot eivät julkista omistuksiaan. Sadat miljoonat eurot voivat olla piilossa ulkomailla tai veroparatiiseissa. Kuka tietää? Sijoittamisesta huolehtivat samat salkunhoitajat, jotka myös kartuttavat miljonäärien varoja.

Miljardiomaisuutta perustellaan lakkokassoilla. Se on aivan oikein. Mutta miksi miljoonat salataan veronmaksajilta, joiden kustantaman veroedun turvin varallisuus on tehty? Kaikki muut julkista tukea nauttivat joutuvat paljastamaan tulonsa ja menonsa.

Ay-omaisuuden pitää olla julkista, jotta äänestäjät tunnistavat ammattiliittojen taloudellisen vallan ja jäsenet tietävät, mitä he omistavat.

Ay-liitot kulkevat Donald Trumpin perässä ja kuppaavat veronmaksajia oman omaisuutensa kartuttamisessa. Eduskunta sallii tämän, sillä ay-liitot ovat suuria vaalirahoittajia.

Kommentit (48)

Kommentit

Itse erosin liitosta vuosia sitten tajuten, ettei liitto tarvitse jäseniään muuhun kuin kohteeksi jolta kerätään rahaa .

AY-liike käärii mm. miljoonia esim. vuokra-asunto yhtiöistään vuokrina ja asumistukina ja asumisen kulut nousee silti vuodesta toiseen .

En ymmärrä ihmisiä jotka vielä v.2017 uskovat ammattiliittojen ajavan heidän asiaansa ?
Missä ja miten se näkyy ?

Miettivätköhän jäsenet koskaan mitä jäsenmaksuilla saavat ja mihin ammattiyhdistykset vuosikymmenten aikana kerätyt miljardit ja muut tulot käyttää ?

CALWX9

SAK --> Ammattiliitot --> Niiden ahneet johtajat.
VVO-Lumo / Sato,edullisia vuokra-asuntoja kaikille.

Kyll kelpaa olla kultapossukerhon kunniajäsen.
Miljoonaosinkoja SAK pomoille vuosittain.
Ketkä istuu vuokra-asuntoyhtiöiden hallinnoissa.

Corleone

Käsittämätöntä että ay-mafian annetaan mellastaa vuodesta toiseen, ilman että asiaan puututaan lailla. Demokratian kulmakivi on että jokaisella täysi-ikäisellä kansalaisella on äänioikeus. Äänestämällä valitaan eduskunta, joka valitsee hallituksen. Suomessa toimii kuitenkin varjomafia, joka nostaa itsensä demokratian yläpuolelle. Jos hallitus ja sitä kautta eduskunta tekee ehdotuksia, niin ay-mafialla on etuoikeus päättää onko ehdotus ay-pomojen etujen mukainen vai pitääkö laittaa lakoilla hallitus ojennukseen. Aivan turha luulla että ay-mafia ajaisi duunareiden tai työttömien asiaa. Jos sitä tosiasiaa ei ymmärrä, niin silloin voi katsella ympärillensä ja miettiä miksi varsinkaan pienet ja keskisuuret yritykset eivät palkkaa lisää työntekijöitä vaikka tarpeita olisi valtavasti.

VS1919

Heh, heh. Ay- on ja pysyy. Täytyyhän vuoristoneuvoksille olla vastavoima. Jos haulipäät pääsisivät yksin mekuamaan, niin lähtis pöksyistä viimoisetkin viilekkeet.- Ökyläisten ehroillako? Ei, ei kelepaa.

Jopas ny

PK-yrityksissä onkin tosi paljon vuorineuvoksia. Olisi mukava kuulla mitä hyvää ay-liike on saanut aikaan jäsenistölleen tällä vuosituhannella. Työttömyys ja talouden ahdinko taitavat olla ainoat meriitit.

VS1919

Mitä hyvää ay-liike..oho? Yksin ay:n olemassaolo on tärkeä. Millaiahan uunotuksia syntyisi ilman sitä, jos nytkin tulee 100-0 tappioita vuoristoneuvoksen ja nuorten hakijoiden työhönotossa. Ja eipä ole mikään ensikerta, kun työhkijalta kysytään, että kuuluuko mihinkään liittoon.- "Työttömyys ja talouden ahdinko" ay:n meriitit. Eihän tähän voi vastata kuin jooo, olipas laittamattomasti sanottu.- Ny haukkas toukka kirnupiimää, sulla syttyi järjen valo!

Jopas ny

Mitä hyvää ay-liike..oho? Yksin ay:n olemassaolo on tärkeä. Millaiahan uunotuksia syntyisi ilman sitä, jos nytkin tulee 100-0 tappioita vuoristoneuvoksen ja nuorten hakijoiden työhönotossa. Ja eipä ole mikään ensikerta, kun työhkijalta kysytään, että kuuluuko mihinkään liittoon.- "Työttömyys ja talouden ahdinko" ay:n meriitit. Eihän tähän voi vastata kuin jooo, olipas laittamattomasti sanottu.- Ny haukkas toukka kirnupiimää, sulla syttyi järjen valo!

Jopas ny

Taksi ei kuulu liitoon ja heillä on täysin markkinaehtoinen elämä mihin ei kuulu pyhälisät eikä sairaslomat eikä ylityökorvaukset eikä juuri lomarahatkaan ja Bernerin mielestä Suomen kannattavin ja nousevin ala koska se on täysin markkinaehtoinen kuljettaja saa vaivaiset 35% alvitomasta kassasta eikä senttiäkään muita korvauksia.Muilla Ay liikkeillä olisi oppimista vapaasta markkinataloudesta taksiala ollut jo kohta 100 vuotta samanlainen orjapalkka ala.Nykyään vaan maahanmuuttajat tai muut toivottomat tapaukset ryhtyy taksitöihin .

Tatu

Ei meitä poikia ruotuun saada, kirjoitelkaa rauhassa. Monokkeliväki voi itse mennä perinteisesti rajoja aukomaan. Taitaa vaan olla askel verkkainen ja maha tiellä, että jää puheiden asteelle.- Ay on ja pysyy.

Jopas ny

Jospa Isoisä lopettaisi pojittelun (ja tytöttelyn) jos ei ole omien kupeitten hedelmistä kyse.

Ay:ten tulee olla jäsentensä komentamassa ruodussa, demokraattisesti. Siihen jäsenistöllä on täysi mahdollisuus, ihan demokraattisesti. Epäilenpä kuitenkin Pietilän tuskin olevan jäsen joten olkoon puuttumatta asioihin jotka hänelle eivät kuulu. Tuskin Isoisäkään jäsen on mutta jos on niin kipin kapain seuraavaan yhdistyksensä kokoukseen pyytämään puheenvuoroa. Siitä se vaikuttaminen alkaa.

Myyryläinen

Pietilä jatkaa kaunakirjoituksiaan. Tavoitteena tällä suurpääoman lakeijalla on tietysti persaukinen työväestön edunvalvontaliike. Kyseessä on yleishyödyllinen yhteisö samaan tapaan kuin vaikkapa Lotta Svärd. Osakeyhtiö ei maksa veroa toiselta suomalaiselta yhtiöltä saamistaan osingoista. Miksi ay-liikkeen pitäisi?

Punikki

Koskahan Pietilä puuttuu työnantajajärjestöjen verovapauteen ja n.s. "yleishyödyllisyyteen"? Samaten niiden maksamissa palkoissa saattaisi olla tilaa tämänkaltaisille "paljastuksille", vai kuinka?

Miksi Ay-liikkeen pitäisi maksaa arvopaperikapitalismistaan veroja, muutenkuin propagandamielessä? Eihän suurista pääomatuloista maksa veroja kukaan muukaan niitä saava. Eikö Pietilän maailmaan kuulukaan tasavertaisuus? Vai kuuluuko sellainen hömpötys vain Pietilän inhokeille?

Myyryläinen

Myyryläisellä taitaa olla sisäpiiritietoa siitä miksi ay-liikkeen miljardiomaisuutta ei kannata tuoda päivänvaloon. Ay-liikkeen yleishyödyllisyydestä voidaan olla monta mieltä, mutta siitä varmaan kaikki on samaa mieltä että sitä ei kiinnosta pätkääkään miten suomen talouselämällä menee. Tärkeämpää on varjella ay-pomojen virkoja ja korkeita palkkoja ja siinä pelissä duunarit ja työttömät ovat pelkkiä pelinappuloita. Maailma on muuttunut, työelämä on muuttunut, työntekijöiden osaamisvaatimukset ovat muuttuneet, mutta ainoa joka edelleen elää 1970-lukua on ay-liike. Ay-liikkeellä voisi olla merkittävä rooli suomen elinkeinoelämän kehittäjänä, mutta tällä hetkellä se on suurin jarru kaikelle kehitykselle. Jos kovaa riskiä ottavat yrittäjät nähdään suurina rosvoina, niin miten ihmeessä kukaan haluaa yrittäjäksi luomaan uusia työpaikkoja suomeen. Se että ay-liike on ottanut roolin kävellä eduskunnan ja hallituksen päätösten yli on jo aivan käsittämätöntä demokratian halveksuntaa.

VS1919

Se on juuri tämän sortin ruutiukkojen varalta pakko olla olemassa. Ei nää ahneet rahankerääjät ole muuttuneet, vaan puhuvat yhteiskunnan eduista tarkoittaen sillä omia etujaan.- Aika venkuloita loppuun asti.

Jopas ny

Hyvin olet kirjoittanuy ns.AY-poikien touhuista eivät ole kiinnostuneita maamme kehittämisestä ja -työpaikojen luomisesta kaikin keinoin jarruttavat.Kävelevät yli ediskunnan ja jörjestävät poliittisia lakkoja jne. edelleen ovat vuosikymmeniä polkeneet paikallaan eivät lainkaan näe että maailma muuttuu ympärillä .Kulkevat laput silmillä päivästä ja -vuodesta toiseen .Luottavat edelleen vain ilmeisesti sosialistiseen järjestelmään jonka ovat opiskelleet aikoinaan mm.sirola ym. opistoissa?

Isoisä

Ei ne laput ole silmillä, vaan ay pitää silmällä näitä monokkeli nenulla kulkevia oman edun röhnöjä. Tottahan palkansaaja haluaa puolensa pitää. Turha horahdella sekaan yhteiskuntaoppia ja vanhoillisuutta. Lapiokaa lissää rahhoo liiviin, niin voitte narista lakoista lissää!- Näen se männöö Mutikaenen!

Jopas ny

A-liitot ja -yhdistykset vastaavat omaisuudestaan omille jäsenilleen, ei ulkopuolisille.

A-järjestöt ja muut työmarkkinajärjestöt, kuten EK, on nimen omaan mainittu erikseen tuloverolaissa (22§, 2. mom.): Yleishyödyllisenä yhteisönä voidaan pitää muun muassa maatalouskeskusta, maatalous- ja maamiesseuraa, työväenyhdistystä, työmarkkinajärjestöä, nuoriso- tai urheiluseuraa, näihin rinnastettavaa vapaaehtoiseen kansalaistyöhön perustuvaa harrastus- ja vapaa-ajantoimintaa edistävää yhdistystä, puoluerekisteriin merkittyä puoluetta sekä sen jäsen-, paikallis-, rinnakkais- tai apuyhdistystä, niin myös muuta yhteisöä, jonka varsinaisena tarkoituksena on valtiollisiin asioihin vaikuttaminen tai sosiaalisen toiminnan harjoittaminen taikka tieteen tai taiteen tukeminen. Yleishyödyllisenä yhteisönä voidaan pitää myös yleisissä vaaleissa ehdokkaan tukemiseksi varattua varallisuuskokonaisuutta. (https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19921535).

Maailma todellakin muuttuu kokoajan mutta kukaan eikä missään ei ole esittänyt toimivaa vaihtoehtoa a-järjestöjen tilalle työläisten edunvalvontaan. On tarjottu vain työnantajien saneluvaltaa. Ja kaikenkaikkiaan a-järjestöissä ylin valta tulee olla jäsenistöllä eikä EK:n pikku apureilla, noilla pietilöillä ja hänen hengenheimolaisillaan.

Myyryläinen

Mutta kun vastaa omaisuudestaan joka on kerätty veronmaksajilta, käyttää samalla "omaisuuttaan"yhteiskunnan toiminnan vahinnogoittamiseen ja ihmisten elämän minipuoliseen vaikeuttamiseen ja-häritsemiseen .Hyvinkin häikälemämättömällä ja epäoikeuden mukaisella ja jopa laittomuuksin nojaavalla tavoilla .On käyttänyt vuosikymmeniä ja käyttää edelleen , näin on olis aika siirtyä nykyaikaan kuitenkin?-

Isoisä

Meinaako "iskä", että palkanmaksu lopetetaan ja se on sitä nykyaikaa. Jos taas päättelet, että palkanmaksu suottaapi jatkua, niin ay tulee säilymään häikäilettömien epäoikeudettomien työantajien varalta. Näin nykyaikainen palkansaajakin saa selkätuen selkärangattomien varalta.- Eiköh.

Jopas ny

Kyseinen omaisuus ei ole kerätty veronmaksajilta vaan jäseniltä ja varainhankintatarkoituksessa tehdystä liiketoiminnasta. Sitä paitsi joka ikinen suomalainen ay-liikkeen jäsen on myös suomalainen veronmaksaja, toisin kuin barrikaadin toisella puolella.

Jos nimimerkin mukaan ay-toiminta on vanhanaikaista niin mikä työnantajien asenteissa ja toimissa on muuttunut niin, että jotkut toiset keinot olisivat nykyään parempia? Mitkä olisivat niitä vastaavia moderneja ja nykyaikaisia vaikuttamis- ja edunvalvontakeinoja? (huom: hokeminen, että "kyllä, herra johtaja", "tottakai, herra johtaja" ja "tietenkään en tarvitse palkkaa, herra johtaja" ovat jo käytettyjä ennen ay-liikkeen aikaa ja siten vielä vanhanaikaisempia.)

Myyryläinen

"TATU", jouluna olisi seuraava ajankohta, jolloin toiveita voi esittää. Kirjaileppa pukille, niin pukki kyllä kuuntelee. Mutta ei hänkään pösilö ole eikä kaikkea niele.

Jopas ny

Käytännössä mahdoton ajatus. Aika harvassa on sellaiset henkilöt jotka tuntevat voimassa olevat lait ja velvoitteet ja pystyvät tekemään sopimukset jotka pitävät myös oikeusistuimissa.
Valitettavasti pienemmistä yrityksistä löytyy myös johtotason henkilöiltä jotka eivät tiedä mitä heidän pitäisi tietää, eivätkä he ole edes kiinnostuneita tehtävässään tarvittavasta koulutuksesta.
Ay-liikkeen ja työnantajia edustavien liittojen tehtävä on ajaa maksavien jäsentensä etuja ja laatia sellaiset sopimusmallit jotka pitävät myös oikeusistuimissa. Toiminta on verrattavissa eräänlaiseen vakuutustoimintaan jossa on saatavilla koulutusta, oikeusapua ja neuvontaa. Työnantajanedustajana koin siitä olevan etua, ettei kaikenlaisten viheltäjien vaateista ehdotuksista tarvinnut päätänsä vaivata.
Olen sitä mieltä, että koulutukseen ja työelämään vain omaehtoisen hakemisen kautta. Mitä kauemmin olet poissa työelämästä, sitä vaikeampi sinun on työllistyä

Pähkäilijä

Ehkä siellä laitetaan silmät kiinni ja toivotaan, että kaikenmaailman pietilät sillä aikaa katoavat.

Toisaalta ei jokaisen pietilän takia kannata "hyppiä seinille" vaan kuitenkin rajalliset voimavarat kannattaa suunnata kustannustehokkaasti. Tosin ihan kaikilta osin en tämänhetkisten ay-liikkeen johtajien taktisia valintoja ymmärräkään. Näkyvämpi ja aktiivisempi ote tiedotusvälineissä ja sosiaalisisissa mediassa voisi ehkä mahdollisesti olla tehokkaampi tapa. Voisi ehkä olla paikallaan jopa palkata jokunen "somettaja" oikomaan pahimpia vastapuolen pietilöiden ylilyöntejä

Myyryläinen

Ay-liike lienee nyt, erityisesti sosialistien pääjoukko, lakimuutosten jarru joilla terorismia pystyttäisiin suitsimaan.Hyötyvät kansallaisten pelolla ja turvattomuudella ja lienee kimpassa arkkipiispan kanssa piilottelemassa palautustoimituksia ?

Isoisä

Kun suomessa on niitä suuromistajia vähän on kaluttu jo moneen kertaan ja niiden maksetuilla veroilla rahoiteaan jo muutenkin aika paljon yhteistä hyvää.Vasemmisto ei halua kenenkään menestyä aina on kähdet toisten taskuissa ottamanssa kaikki ja vähän enemmän,sohvalla makuuttelu on suosiossa ollut ja aina on?

Isoisä

Pienistäkin osingoista maksetaan veroa. Ei ole tasa-arvoista, että kymmenet miljoonat saavat etuoikeuden. Kyllä jokainen osallistuu ja maksaa osuutensa ruoan alv'stäkin. Kukaan ei pyöritä maata yksin. Ovatko toiset ihmiset parempia kuin toiset. Kukaan ei ole ihmistä kummempi. Menestys sinänsä on hyvä, kukahan ne tuottavat työt todella tekee? Verorälssi ei kuulu tähän päivään, olipa määrä mikä tahansa.

Ärripurri

Ranskasta kuuluu tällaista , Hesari 13.9.17
Kun Ranskassa Macron yritää heikentää ammattiliittojen tehoa vaatimalla paikallista sopimista, helpompaa irtisanomista ja heikentämällä työläisen etuja . Työnantajat eivät haluaisi maksaa irtisanotuille kunnon korvauksia ja niitä nyt pyritään pienentämään . Ranskassa palkansaajajärjestöt nousivat vastustamaan tuota 223000 mielenosoittajan voimin ympäri Ranskaa .

Ranskassa laki estää kansainvälisesti toimivien firmojen irtisanoa ranskalaisia Ranskan alueella toimivista tappiollisista yrityksistään jos ne muualla tuottavat vain voittoa . Tämäkin Macron haluaa uudella lailla myös kumota .

Suomessa työläisellä ei ole tuollaista suojaa koskaan ollutkaan . Ulkomaalaiset yrityksen irtisanoo työntekijänsä ensimmäiseksi Suomessa kasvattaakseen voittojaan ja suojatakseen tappionsa koska se on halvinta ja helpointa . Suomalaiselle ei tarvitse maksella irtisanomisesta erikseen mitään korvauksia.

Mitä tekoa on teidän Ay-liikkeillänne ? Juuri niin , ne keräävät rahaa vain itselleän ja maksavat pomoilleen huippupalkkoja muuta ei kannata mainita koska se on niin vähäistä .

Poliittisesti värittyneitä ammattiliittoja myöten Suomessa laki on keskittynyt keräämään köyhiltä ja turvaamaan rikkaitten näin hankkimat omaisuudet .
Jokainen toki saa vielä itse valita minkälaiseen työttömyyskassaan rahansa antaa tai lahjoittaa ?

CALWX9

NImimerkki on oikeassa. Ay-liikkeellämme olisi paljon esimerkiksi opittavaa m.m. Ranskasta irtisanomissuojineen ja työaikajärjestelyineen. Sen sijaan, että kikytellään työnantajien kanssa.

Myyryläinen

Niinpä, täällä suomalaisen työntekijän panos on vaihdettavissa halvimpaan ulkomaan vaihtoehtoon. Sitä kutsutaan globaalisaatioksi.Sivistysmaissa Ranskassa ja Saksassa sellaista ei tunneta, sen vuoksi suosivat kotimaista.Ammattikoulutus, tai muu sellainen hömppä voidaan tässä maassa unohtaa, kaiken voi korvata halpatyövoima. Valitettavasti Arkadianmäelle emme me kansalaiset voi sellaisia valita.Kiinalaiset tekisivät puoleen hintaan ja 100 edustajalla, tuloskin olisi varmasti parempi. Suosikaamme ulkomaalaista!

Petu

Työntekijän panoksen vaihtamista ulkomaiseen halvempaan ei pidä kutsua globalisaatioksi koska se ei sitä ole vaan ihan siksi mitä se on: keinotteluksi työsuhteen ehdoilla.

Myyryläinen

Jotkut saavat pienentää verotustaan ottamalla osan palkastaan pääomatuloina. Ei käy tavalliselle työn tekijälle.
Aina tuntuu löytyvän ulkomailta ammattilaisia, kun halvalla saa.

Ärripurri

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.