Turvasta on helppo tinkiä

Terrorin tulo keskelle kauppatoria ei ollut yllätys.

Suojelupoliisi on toistuvasti varoittanut terroristiseen toimintaan kykenevien henkilöiden lisääntymisestä. Seurannassa on tällä hetkellä jo 350 vaarallista henkilöä. Heidän joukossaan on Syyriasta palanneita taistelijoita ja Irakin salaisen poliisin entisiä jäseniä. Uhkia lisäävät kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt.

Terrorismin torjuntaan tarvittavaa tiedustelulakia on valmisteltu ja vatvottu jo vuosia ilman lopputulosta. Vastaava pattitilanne oli 1939 talvisodan kynnyksellä, kun sosialidemokraatit vastustivat Väinö Tannerin johdolla varautumista Neuvostoliiton hyökkäykseen. Tannerin mielestä sodan uhkaa liioiteltiin. Varustehankintoja ei tehty ja liian moni suomalainen kaatui puna-armeijan luoteihin.

Hallitukset ovat kerta toisensa perään leikanneet poliisin, puolustusvoimien ja rajavalvonnan määrärahoja. Poliitikot vähentävät mieluummin yleisen turvallisuuden menoja kuin koskevat sosiaaliturvaan, terveyteen, lapsiin ja vanhuksiin.

Suomea on pidetty turvallisena lintukotona, jota paha maailma ei uhkaa. Uhkista puhujia on kohdeltu sotahulluina sapelinkalistelijoina.

Itämeren turvallisuustilanne on heikentynyt sitä mukaa kun Venäjä on lisännyt sotakalustoaan. Samaan aikaa Suomeen on vyörynyt kymmeniä tuhansia pakolaisia. YK:n raportin mukaan vain kolme prosenttia Välimeren yli Eurooppaan tulevista henkilöistä ovat oikeutettuja turvapaikkaan henkilökohtaisen suojelutarpeen perusteella.

Budjetti lisää maahanmuuton kustannuksia."

Juha Sipilän hallitus valmistelee parhaillaan uutta budjettia, jolla kasvatetaan maahanmuuton kustannuksia.

Eniten lisääntyvät menot, jotka kohdistuvat ilman todellista turvapaikkaa tarvitseviin henkilöihin. Tämä johtuu pitkälti siitä, että turvapaikkapäätöksen tekeminen ja kielteisen päätöksen johdosta tehtävät karkotukset kestävät liian pitkään.

Tähän saakka pakolaisvirtaa on tarkasteltu inhimillisenä kysymyksenä, jonka menot on pakko maksaa. Nyt sitä on tutkittava myös sisäisen turvallisuuden ja kansalaisten koskemattomuuteen liittyvän perusoikeuden näkökulmasta.

Kommentit (17)

Kommentit

Ehkä venäläiset oppivat Tannerista, että jotain pitää tehdä jos Nato tulee Pietarin rajanaapuriksi.
Keskisuomalaista ja A.P.Pietilää on kiittäminen, että se antaa mahdollisuuden nostaa esiin
poliitikkoja, jotka ovat valmiit ottamaan varat turvallisuuden lisäämiseen sosiaalihuollosta,
terveyshuollosta, lapsilisistä ja vanhuksista puhumattakaan.

juhani salonen

Minä uskon että poliitikot ja päättäjät ovat kyllä tienneet turvattomuuden kasvun . He eivät vain piittaa ja ovat toivoneet ettei mitään sattuisi .
No nyt sattui , tosin raiskaukset ja muut rikokset joita on sattunut jo vuosikausia ,lienee niin pieniä juttuja ettei sen takia viranomaiset, ministerit tai poliitikot ala höökimään yhtään .
Yksittäistapauksia jos nyt vammainen lapsi , tyttö tai nainen raiskataan joukolla niin so swhat , ei kiinnosta .
Katsotaan mitä oikeasti tästä seuraa ? Tuleeko vain lisärahoja vokeissa olevien mielenterveysongelmiin ?
Omien kantasuomalaisten mielenterveys saa luvan hoitua avohoidossa ilman valvontaa ja vain omaisten selkänahasta ja jos ei se hoidu niin voi , voi , sanoo asianomaiset virkamiehet , siihen ei rahaa kuulkaas olekaan .

CALWX9

Minä taas uskon, ettei poliitikot ja päättäjät ole ymmärtäneet tilannetta - vain muutama kuukausi aiemmin einkeinoministeri Lintilä totesi Suomessa olevan yli 100 000 avointa työpaikkaa. Rikosten kasvukin johtuu ilmoituskynnyksen alentumisesta. Monen poliitikon mukaan suurin ongelma Suomessa on vihapuhe, vaikka ihmiset hakevat leipäjonoista ruokaa henkensä pitimiksi. Mediassa kerrotaan värittyneitä sankaritarinoita maahanmuuttajista, jotka auttoivat terrori-iskun uhreja - myös kuinka rasistiset bussikuskit jättävät tummaihoisen lapsosen pysäkille.

Poliitikon suurin pelko on seuraavien vaalien huono tulos. Onneksi enää puolueilla ei ole niin vakaata kannatusta kuin aiemmin ja nopeat, suuretkin muutokset ovat mahdollisia - niinpä ministeritkin ryhtyivät nyt ripeisiin näyttäviin toimiin.

Panem et Circenses

Jos todellakin olisi niin, etteivät poliitikot ymmärrä tilannetta , mikä meitä sitten auttaa kun tyhmimmät ihmiset toimii vastuullisissa viroissa ja päättää asioistamme , tosin vastoin tahtoamme, kansan ääntähän ei enää kuunnella .
Tosin todistetuksi on kyllä useammankin (nimiä mainitsematta) kohdalla tullut että tyyppi tyhmä kuin saapas eikä opi mistään mitään .
Vaan edelleen uskon , että useammat ymmärtää ja sumuttaa sen kerkeää kansaa .
He puhuvat muunneltua totuutta ja valikoivasti kansalaisille tiedottaen vain joitain merkityksettömiä faktoja paljastaen .
Ministereinä, kansanedustajina ja muina päättäjinä niin vaalien jälkeen kuin vaalien edellä he aina kauniisti sanottuna satuilevat sen mukaan mikä heidän omaansa ja heidän puolueittensa etua eniten palvelee .

CALWX9

Me ei kaivata tänne yhtään valehtelevaa jihadistia uussuomalaisiksi. Paras torjuntakeino on jättää kaikki rajan taakse. Seurauksia on nähty tarpeeksi. Pullanleipojanaisetkin pettyivät nuorista aikuismieslapsista. Niitä oikeita naisia ja lapsia ei näkynyt. Jätetettiin sinne turvalliseen maahan, kun tultiin taikaseinästä ilmaista rahaa hakemaan.

sisso

Heh A-P laskee taas luikuria. Ei 39 ollut pulasta rahasta , raha avarusteluun oli yllin kyllin.Budjetista oli peräti 60 % varattu hankintoihin ja lopustakin työllisyysrahat varustusten ja linnoitusten rakentamiseen. A-P n kannattaisi lukea Mannerheimin

Joutomies

Budjettiraha käyetttiin turhuuksiin esim panssarilaivoihin ja sukellusveneisiin. Sen sijaan ei tehty tykkejä ja niihin ammuksia, ei panssarintorjunta-aseita eikä jalkaväen konetuliaseita ja ammuksia

Osaavaa työvoimaa ei riittänyt linnoitusten suunniteleen ja rakentamiseen

Jälkikäteen virheitä on peitelty syyttämällä demareita pihtailusta.Tosiasiassa rahaa jäi runsaasti ylikin

Joutomies

J Kataiselta rikollisuuden ehkäisyyn 33 miljoonaa enne poistumistaan, P Risikko tälle vuodelle 16 miljoonaa jolla ollaan työllisyetty aivan kaikki lomautetut ja työttömät maanne Reinikaiset, niin kuin uutisoinneista näkyy.
Ensi vuoden budjettiin ehdotettu jälleen 15 miljoonan lisärahoitusta näiden jo ajellen erikoisvanteilla varustetuilla autoilla, mikä tuskin juuri turvallisuuteenne heijastuu.
Turun terrori- iskun jälkeisenä päivänä peräänkuulutettiin heti 3000 reservi Poliisin armeijaa, jota ei pienemmässäkään muodossa ole tarvittu vielä kertaakaan ja myös Kolehmainen puhuu julkisuuteen jo heidän "mörkö autojaan" suuremman kaluston hankinnoista, joilla he voisivat turvata mm.yleisötapahtumien sisäänkäyntejä.
Suomi on edelleen vielä maailman turvallisin maa, kun ei jaeta rahaa ja näin turhaa valtaa suinpäin riistokapitalistien mielenjohteista johtavaan politiikkaan, jota ruokkii enemmän pelkojen lietsominen kansalaisiin ja valheiden ilmapiirii, jollaista myös tämäkin Emeritus Päätoimittajan kynäily ikäväksenne edustaa.

venäjän trolli

Hymiö jäi puuttumaan. Se tässä... :-) - lukekaa Tuomas Enbusken blogi viikonvaihteen Iltalehdestä. Siinä myös todellinen totuuden sanaa maanne toiminnasta ja kirjoittajan pimeästä vallan kahvassa tiedostetusta mahdollisesta olemisesta, joista ensimmäisestä ei sen kohdalleen osuessa kannata hirveästi välittää ja toinen taas on hyvä tiedostaa elävästä elämästä ihmismielissä... :-)

venäjän trolli

Sekapäisiä juttuja yllä! Enbusken kolumnit yhtä sekapäisiä! Turvallisuudesta tämän maan poliitikot eivät ole välittäneet viimeiseen 15 vuoteen ja se näkyy katujemme kuvassa ja rikollisuuden hyysäämisessä. Eliittipoliitikkoja ei kiinnosta mikään muu kuin oma pallilla pysyminen, omaisuuden lisääminen ja suuryritysten tukeminen oman edun nimissä! Nämä nykyiset poliitikkomme ovat maamme historian suurimpia pettureita ja valehtelijoita kaikki tyynni!

Nyt on korkea aika suunnata budjetista merkittäviä lisäyksiä kansalaisten turvallisuuteen, terveydenhoitoon sekä vankila- ja vankimielisairaalapaikkoihin! Ylimääräisestä sosiaaliturvasta luovuttava ja kaikki liian kauan sosiaaliturvan varassa olleet valjastettava pakkotyöhön rikollisten valvontaan ja turvallisuustoimintaan. Rajat on laitettava kiinni kaikilta 15-35 vuotiailta miespuolisilta pohjois-Afrikkalaisilta sekä Lähi-Idän vastaavilta! Tämä materiaali sisältää aivan liian paljon länsimaisen kulttuurin vihaajia ja potentiaalisia tuhoajia. Siihen tosiasiaan ei yksi turkkusen puukottaja paljon lisää tuo vakavuutta.

Nyt on länsimaisen veronmaksajan aika asettua yläpuolelle ja lopetettava näiden maailmanhalaajien sekä oman omaisuuden kasvattajien mädäntynyt politiikka ja siirrettävä heidät kykyjään vastaaviin vankeinhoidon tehtäviin, sillä kaduiltamme on lukittava laitoksiin merkittävä määrä mallikansalaisten uhkatekijöitä.

Nyt toimeen mars!

LakeudenLukko

Turvapaikan saaminen näyttää olevan aika helppoa ja ne joille on kielteinen löytyy uskomattoman helposti puolustajia jolla voi oleskella suomessa poistumatta maasta ,arkkipiispa on yksi pahimmista jarrumiehistä, ja kirkon toiminta lakien yläpuolella kummastuttaa suuresti minua ,vihreät ei niinkään se ole uutta,ja monia muitakin jotka on tottunut lakia kunnioittamaan ja maksamaan verot ja tekemään työtä?

Isoisä

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.