Orpo lupaa liikoja äänestäjille

Juha Sipilästä tuli rampa ankka, kun keskustan kannatus romahti. Hänellä ei ole enää voimaa toteuttaa uudistuksia.

Pääministeri sinnittelee hallituksessa välttääkseen keskustan vaalitappion, joka koituisi ennenaikaisista vaaleista.

Petteri Orpolla ei mene yhtään paremmin. Vaikka hän kuinka yrittää vastustella, soten terveysuudistus vajoaa sitä syvempiin vaikeuksiin, mitä arkisempia ratkaisuja pitäisi tehdä.

Kansalaisten perusteltu oikeus valita hoitopaikkansa sekä julkisen ja yksityisen terveydenhuollon keskinäinen kilpailuttaminen eivät toteudu tällä hallituskaudella. Yhä useampi valmisteleva virkamies on vakuuttunut siitä, että uudistus edellyttää laajoja muutoksia julkiseen hallintoon.

Kun Orpon sote sortuu, kaatuu myös Sipilän maakuntahallinto.

Hallitus on vaikeuksissa ja silti oppositio on kriisissä.

Demari-Antit eivät saa aatetta syttymään. Puheenjohtaja Antti Rinne ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ovat tehneet työväenliikkeestä muuttoliikkeen ulos demareista.

Rinne virittää lakkoasetta porukan aktivoimiseksi. Hän saa tukea kaikkea vastustavan vasemmistoliiton puheenjohtajalta Li Anderssonilta, jonka nimi lausutaan ei-Andersson.

Vihreillä olisi iskun paikka. Missään muussa EU-maassa vihreillä ei ole yhtä vahvaa kannatusta kuin Suomessa. Vihreyden saksalaisessa alkukodissa puolue voi pudota syksyn vaaleissa liittopäiviltä. Syynä on vihreä energiapolitiikka, jonka seurauksena Saksassa oli talvella sähköpula. Tuuli ja aurinko eivät tuota tarpeeksi virtaa töpseleihin.

Touko Aalto on liian vihreä vihreiden puheenjohtaja. Hän ei pysty johtamaan koko oppositiota ja samalla hallitsemaan henkilökohtaisia ongelmiaan.

Sipilälle on kunniallisempaa kaatua sinisiin kuin soteen."

Sipilän heikoin lenkki on sinisessä tulevaisuudessa, jonka eduskuntaryhmän ainoana tehtävänä on pitää viisi ministeriä hallituksessa. Kun riidat repivät ryhmän, siniset ministerit ovat tyhjän päällä ja hallitus kaatuu.

Sipilälle on kunniallisempaa kaatua sinisiin kuin soteen.

Kommentit (9)

Kommentit

Persut tulee olemaan taas suuri yllätys jytky johtuu Halla Ahon maahanmuutto vastaisuudesta ja Turku tapahtumat nosti hänen arvonsa svääreihin.Touko Aalto menettää pelin johtuen löperöstä maahanmuutto visioista ja Keskusta on menyttä,mutta jostain kumman syystä Kokoomus pitää pintansa ja muut jää samoihin asemiin kun aina.

Tatu

Hallitus toisensa jälkeen entistä enemmän aivan sillassa... :-) - ja sama pahoivointi lisääntyy vastaavalla vauhdilla kansalaisten keskuuteen. - meinaako joku että tässä maassa ja tässä maailmassa ei tapahdu yhtään mitään.
Perhehoitovapaa uudistus Orpon kansalaisten keskuuteen ajamaa tämän hetkistä politikointia tulevat eduskuntavaalien äänestäjät mielessä, niin kuin toki jo heti kunnallisvaalien jälkeen kaikilla muillakin puolueilla.

venäjän trolli

Kyllä maakunta uuditus toteutuu mutta soten kanssa on vielä monta moneksi sillä hallituksen hartiat on kaventuneet .Vaikka se jotenkin toyteutuisi niin Rnnne ja SAK:N porukka on luvannut repiä soten ja maakunta uudistuksen alas seuraavien vaalien jälkeen ja yksityistämisen tie loppuu siihen kun seinään .Pahalta suomen tulevaisuus näyttää kaikkineen nyt kun hallitus ja Sipilä kannatus on pudonnut kovin alas?

Isoisä

Hallinta rekisteri,Solidaarisuusvero,Yleltä kiellettiin luovuttamasta Panama papereita jotka koskevat Suomalaisia sijoittajia Veroviranomaisille !
Ps.Matu kustannukset noin 1.5 miljardia € vuodessa. Että sillee ja tollee !

manjuu

...eilen suorassa uutislähetyksessä uusia työpaikkoja, näin lisää verotuloja ja Finanssialan keskittymistä maahanne... :-) - joidenkin toimittajien asenne on ihailtavaa enää pelkän Finanssialan jäädessä tästä puheesta elämään Nordean pääasiallisten verotuottojen valuessa ulkomaille.
Tervetuloa Suomeen suuryrityksien päökonttorit luomaan ainakin nostetta perättömiä puheita pitäviin politiikan ammattilaisiin heidän täyttäessä kansan syvien rivien sydämmet matkatessaan kohti uusia pettymyksiä ja edelleen sen jälkeisiä Eduskuntavaaleja.

venäjän trolli

Valinnan vapaudesssa on kyse juuri siitä,että ne jotka ovat käyttäneet yksityisiä lääkäripalveluja ennenkin,haluavat palvelut veronmaksajien piikkiin ikäänkuin "verot valtion maksettavaksi" ajatuksella.Parempi tie olisi ollut keskittää ja tehostaa nykyisiä palveluita ilman yksityisiä liikeyrityksiä,onhan se päivän selvää,että ei ne hyvän hyvyyttään meille palvelujaan tarjoa. Liikevoitto on osakeyhtiön ensisijainen tavoite ja velvollisuus.Osakkeenomistajan tulee saada sijoitukselleen tuottoa,niimpä palvelut tulee hinnoitella sen mukaisesti,lisäksi tähän tulee myöskin hallintokulut ja tietotekniikkakulut,kiinteistöt ym.tulee kalliiksi ei voi mitään sote on susi.

45siro

Mistä tiedät että näin , ei sote ole ns".valmis" siitä puuttuu ns. valinnan vapauslaki muut n. 40-laki siitä on jokseenkin valmiina! Kustannus säästöt tullee aikanaan kun toimita on käynnissä koko maassa , en ole pessimistinen?

Isoisä

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.