Sontaa Niinistön niskaan

Suomalainen toimittaja ei olisi kansanedustaja Erkki Tuomiojan (sd.) mielestä saanut kysyä presidentti Donald Trumpilta, puolustaako USA Suomea Venäjän hyökkäystä vastaan.

Tämän kysymyksen vuoksi presidentti Sauli Niinistökutsuttiin Yhdysvaltoihin. Trumpin hallinto halusi ilmoittaa Vladimir Putinille, ettei hän voi enää ujuttaa naapurimaihin tunnuksettomia sotilaita tekemään vallankaappausta Krimin-mallilla.

Idän ja lännen suhteet ovat nyt huonot. USA lisää Venäjä-pakotteita, koska Ukrainan-kriisi ja Venäjän valloitussota Krimillä jatkuu. Venäjä karkottaa satoja amerikkalaisia diplomaatteja. Siksi Niinistölle annettu turvallisuuslupaus on symboli, joka kannatti käydä hakemassa.

Suomi on idän kynnysmatto ja lännen takaraja. Kynnysmaton on oltava karhea ja takaovessa on oltava vahva pönkkä."

Suomalaiset kenraalit ja Nato-johtajat suhtautuvat viileästi Venäjän ensi viikon sotaharjoituksiin Itämerellä ja Valko-Venäjällä. Putinin hyökkäysvoima ei riitä Euroopan valloitukseen, mikäli Eurooppa pitää huolta omasta puolustuksestaan.

Suomi on idän kynnysmatto ja lännen takaraja. Kynnysmaton on oltava karhea ja takaovessa on oltava vahva pönkkä.

Niinistö on idälle ja lännelle kelpaava puhekumppani. Hän pystyi kertomaan Trumpille, että Putin voisi luopua Itä-Ukrainan miehityksestä, jos siihen löytyisi jokin keino.

Venäjä on siirtänyt Itä-Ukrainasta tehtaat, jotka olivat osa Neuvostoliiton aseteollisuutta. Itä-Ukraina on Venäjälle enää rasite.

Urho Kekkosella ja Niinistöllä on yhtäläiset ulkopoliittiset kontaktit. Demarien presidenttiehdokas Tuula Haatainen pyrkii samaan seuraan peesaamalla Niinistöä. Haatainen palauttaisi demarit länsimyönteiseksi palkansaajapuolueeksi, joka olisi aatetoveriensa kumppanina Natossa.

Presidentinvaalit käydään olosuhteissa, joissa Itämeren sotilaallinen jännitys kasvaa, Venäjän uho yltyy ja Pohjois-Korea virittelee ydinpommia.

Niinistön vastaehdokkaat ovat heikoilla presidentin valtaoikeuksien eli ulkopolitiikan alueella. Siksi Niiinistön niskaan kaadetaan lokaa, sillä istuva presidentti ei voi heittää sontaa tuulettimeen.

Kommentit (6)

Kommentit

Suomi ei merkitse mitään suurvalloille me haluamme vaan uskoa että olemme erikoisia mutta me emme ole mitään maailmanpolitiikassa tai Eu,ssa eurossa vaan maksajia pienillä panoksilla.Presidentti ei ole mitään valitettavasti kaikki valta viety ja annettu pähkähullulle eduskunnalle missä taas huonoin mahdollinen hallitus taas kerran.

Tatu

Nuo muut ehdokkaat voi hitsin hitsi sentään .
Ei tuollaisia voi valita mihinkään presidentin virkaan .
Niinistö jatkaa se on selvä ja joriskoot muiden ehdokkaat ihan mitä haluavat ja tuhlatkoot puoluekoneiston sekä lahjusten antajien rahat todellakin Kankkulan kaivoon sillä sinne ne menee .
Ajatelkaa nyt vaikka Haavistoa presidenttinä ja herra presidentin miespuolisoa kättelemässä itsenäisyyspäivä juhlaväkeä , kiertämässä maakuntia tai osallistumassa ulkomaalaisten päättäjien tapaamisiin ? En pysty näkemään todellisuutena tuota . Muista en nyt jaksa kiinnostua edes mielikuvituksen vertaa pressan roolissa miettimään .

CALWX9

Kyllä Niinistö on vanha joutaa eläkkeelle, Kekkosta tuossa iässä pidettiin jo vanhuuden höppänänä , olen seurannut Niinistön puheita ministeri ajoislta lähtien ja koukeroista jaarittelua ja iän myötä aian vain vaikeaselseko ja kummallisempaa jaaritusta saa kuulla?Amerikan reissulla mies nukahti tiedotustilaisuudessa kerrassaan tärkeässä paikassa?

Isoisä

Taitaapa Pietilä Niinistön kampanjan pikkusoturina yrittää nostaa ehdokastaan arvostelun yläpuolelle jotta todellisuus ei äänestäjille paljastuisi, "työväen presidentti" työnantajien presidentiksi ja "valtiomies" NATO-kiimakoksi.

Myyryläinen

Taitaapa Pietilä Niinistön kampanjan pikkusoturina yrittää nostaa ehdokastaan arvostelun yläpuolelle jotta todellisuus ei äänestäjille paljastuisi, "työväen presidentti" työnantajien presidentiksi ja "valtiomies" NATO-kiimakoksi.

Myyryläinen

Sauli Niinistö on paras ehdokas myös seuraavaksi presidentiksi.Hän tuntee jo ennestään kaikki muiden maiden päämiehet,etenkin Venäjän.
Hän on kohtelias ja karismaattinen verrattuna muihin.Hän osaa jo hyvin virkansa. En kyllä osaa kuvitella noita muita presidenttinä.
Miksi muuttaa jo hyväksi havaittua ?

Kissa51

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.