Ohjataan omistajat ulos maasta

Juha Sipilä (kesk.) ei saisi omistaa mitään. Pääministerin miljoonat ovat pahempia kuin kilpa-autoilija Kimi Räikkösen kymmenet miljoonat.

Sipilä on tehnyt omaisuutensa työllistämällä muita suomalaisia. Räikkösen rahat ovat peräisin ulkomaisilta pankeilta ja olutpanimoilta, joiden palveluja suuri yleisö kuluttaa.

Mikä ajaen tulee ja taskuun menee, on parempaa kuin hiki päässä ansaittu.

Rikas pääministeri pitäisi vaihtaa köyhempään. Kansanedustaja Antti Kaikkosella (kesk.) ei ole suuria omaisuuksia. Sen sijaan hän osasi puliveivata nuorten asuntosäätiöltä vaalirahaa omaan kassaansa. Siitä hyvästä Kaikkonen tuomittiin viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen 2012.

Toinen pääministeriksi haluava on valtion omistajaohjauksen ministeri Mika Lintilä (kesk.). Hän on pienten yksityiskohtien suuri taitaja.

Kun valtion energiayhtiö Fortum tahtoo sijoittaa kahdeksan miljardia euroa saksalaiseen energiayhtiöön, Lintilä pitää sitä Fortumin sisäisenä asiana. Suomen ilmastopolitiikalla ei pilata afääriä, jossa palaa paljon saastuttavaa ruskohiiltä.

Finnairin hallituksella ei sen sijaan ole pienintäkään asiaa palkita lentoyhtiön pelastanutta toimitusjohtajaansa 130 000 euron eläkepalkkiolla. Lintilän rata-ajossa tämä asettuu maalisuoralle, jossa keskivertoäänestäjä lähtee laukalle.

Kun perintövero korotetaan 65 prosenttiin, rintamamiestalot eivät säily suvussa, vaan ne mätänevät ja haihtuvat biokaasuna ilmaan."

Pieniin päin ollaan menossa. Kateussosiologian professori Heikki Hiilamo haluaa vähentää perintökalleuksia. Kun perintövero korotetaan 65 prosenttiin, rintamamiestalot eivät säily suvussa, vaan ne mätänevät ja haihtuvat biokaasuna ilmaan.

Jakamistaloudessa jaetaan tulot ja omaisuudet tasan niille, jotka eivät ole niitä ansainneet.

Miten Suomi pysyy suomalaisten omistuksessa, kun omistamista vainotaan.

Tunnelma paranee, kun Suomi myydään oligarkeille ja sijoitusrahastoille. Ne eivät maksa veroja missään. Siihen päättyy verokeskustelu.

Kommentit (10)

Kommentit

Seuran selvitys: Juha Sipilä miljonääriksi valtion tuella ja härskeillä ...(8.6.2017)
Yle: Sipilän aiemmin omistamat yhtiöt saaneet julkista rahaa yli 30 ...(18.6.2017)
Sipilä veronkierrosta: Itsekkyys Suomessa ylittää jo sairauden asteen ...(MTV 10.2.2016)
Seuraavia odotellessa....

Oi aikoja, oi tapoja.

Joo - on kyllä aika paksua koittaa leipoa Shitpilestä jotain yrittäjäsankaria, kun jo heti alkumetreillä mukana on valtionyhtiön lainaamaa rahaa ja tarina jatkuu mm. valtion riskisijoitusrahastojen hämärillä yksityistämisillä ja sisäpiirikauppaepäilyillä. No, sinänsä kepulestojen silmissä tämä tietysti lienee ihailtavaa, koska tupailtaporukan ensisijainen tavoite on aina maksimoida valtiolta kupattava raha.

ksee

Kyllä Sipilä tuloistaan on verot maksanut mutta ei "sosialisteille "+V. Niinistön porukalle riitä vaan koko omaisuus pitäisi antaa ilmaiseksi ja vastikeettomasti, riittäiskö sekään,häpeämätöntä porukkaa suorastaan?

Isoisä

Keskisuomalainen Konsernilla on paljon tiukempi linja kuin Pietilällä, konseri ei halua edes
EU:n virastoja Suomeen, liian syrjäinen sijainti. Omistajien ohjaamisessa ulos maasta he varmasti
pärjäävät. Omistajat itsekin näyttävät löytävän tien kuka Portugaliin kuka Ruotsiin.
Pääministerin formulakuljettajan varallisuuden vertaaminen on turhaa niin eri sarjoissa he ovat.
Mutta Räikkösen ja Jyväskylästäkin hypänneiden mäkihyppääjien varallisuuden käyttöä voi
hyvinkin verrata.
Se yllättää, että Pietilä kertoo ansainneensa hiki päässä, muiden hiestä hän tuskin tietää.

juhani salonen

Keskisuomalainen Konsernilla on paljon tiukempi linja kuin Pietilällä, konseri ei halua edes
EU:n virastoja Suomeen, liian syrjäinen sijainti. Omistajien ohjaamisessa ulos maasta he varmasti
pärjäävät. Omistajat itsekin näyttävät löytävän tien kuka Portugaliin kuka Ruotsiin.
Pääministerin formulakuljettajan varallisuuden vertaaminen on turhaa niin eri sarjoissa he ovat.
Mutta Räikkösen ja Jyväskylästäkin hypänneiden mäkihyppääjien varallisuuden käyttöä voi
hyvinkin verrata.
Se yllättää, että Pietilä kertoo ansainneensa hiki päässä, muiden hiestä hän tuskin tietää.

juhani salonen

Median pyhä sota perintöveroa kohtaan jatkuu, mutta nyt viesti on harhaanjohtava. Perintöveron voi kukin laskea silmänräpayksessä mm. netistä löytyvillä laskureilla; 50 000 € perinnöstä joutuu rintaperillinen maksamaan 2 500 € veroa ja 80 000 € perinnöstä 6 100 €. Näinollen perintövero on 5...8 % keskimääräisestä perinnöstä; ei 65 % kuten Pietilä maalailee. Alle 20 000 perinnöistähän ei mene veroa lainkaan.

Perintö on tuloa saajalle ja on oikeudenmukaista maksaa veroa myös tästä tulosta. Tavallinen palkansaajan maksaa ansiotuloista valtion ja ja kunnallisverojen lisäksi rutosti veronluonteisia maksuja omistamisestaan - erityisesti omistamistaan kiinteistöistä ja autoista. Pääomatuloistahan ei makseta kunnallisveroa, joten kiinteistöveroja nostamalla katetaan mm. pelkästään pääomatuloja nauttivien kunnalliset palvelut.

Pienentämällä julkisia menoja ja kohdentamalla ne tuottaviin hankkeisiin voidaan pienentää veroja, joka parantaa parhaiten suomalaisten yritysten ja yhteiskunnan kilpailukykyä.

Siirtämällä yhteiskunnan maksuja yhä enemmän palkansaajien harteille saadaan kyllä iloisia rikkaita perijöitä, samalla kuitenkin eriarvoisuus lisääntyy. Enemmin tai myöhemmin epäoikeudenmukaisuuden tunteesta on seurannut isoja levottomuuksia ja vallanvaihdoksia, jossa omaisuudet on jaettu uudelleen uusin perustein.

Panem et Circenses

Pietilä puhui Hiilamon ehdotuksista. Tämä erikoinen "kateusrohvessoori" on ehdottanut perintö- ja lahjaverojen todella tuntuvaa nostamista. En ole varma, onko ihan 65 % asti, mutta varmaan lähelle.

Pietilä ei ole pienentämässä perintöveroja, vaikka riistoverona se onkin tarpeeton. Omaisuuden kerännyt - ainakin tällainen tavallinen työntekijä / virkamies - on maksanut palkasta verot ja säästöjenkin tuottoa on jo verotettu. Saman omaisuuden verottaminen uudestaan on vain valtiovallan riistoa.

Kirjoittajankin kannattaisi muistaa, että perintöveronkin maksavat (perittäessä asunto + mökki) tavalliset palkansaajat. Eli palkansaajien harteilta nekin pääosin tulevat. Lisäksi perintövero on porrastettu omaisuuden arvon mukaan, joten se on progressiivinen (vaikkei nyt samalla tavalla kuin tulovero). Julkisten menojen pienentämistä kannatan itsekin, mutta sopua ei vain löydy: Mistä???

PertsaV

Niin Suomen kokonaisetujen vastaista kuin Sipilän kepulainen politiikka usein onkin, niin paljon onnea vain teille kaikille vastarannan kiiskeille ja muille kommentoijille, jotka luotte uusia työpaikkoja ja yritystoimintaa ja rikastutte. Kyllä on helppoa hommaa. Tähän vielä vinkkinä jos joku ei tiedä, niin valtion tukia saa vain jo saatuja kaupallisia investointeja ja sijoituksia vastaan. Kaikilla maailman mailla on tällaisia järjestelmiä. Suomessa vaan ollaan näistäkin usein tiukempia ja enemmän itseään syyttäviä, siis jos välillä tuetaan omia, kuin varmaan missään muualla tällä planeetalla.

Alex2

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.