Typerät hommat boikottiin

Mitä Alepan kassalla työskentelevä yh-äiti miettii aamulla, kun asiakkaana on ideologisesti työtön oluenostaja.

Äiti on vienyt lapsensa hoitoon ja kiiruhtanut aamuvuoroon saadakseen käteensä verojen, bussilippujen ja vuokran jälkeen suurin piirtein saman kuin ideologisesti työtön kuittaa työmarkkinatukea.

Toinen elättää perheensä ja toinen elää tämän perheen kustannuksella.

Ideologisesti työtön kieltäytyy kaikin keinoin työpaikasta, koska työ on typerää ja töitä tarjoava työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus (HS 14.10.). Ideologiasta huolimatta raha kelpaa, kun ilman ei tule toimeen.

Päällysvieras on kasvi, joka ottaa ravintonsa isäntäkasvista antamatta mitään vastineeksi. Vieras voi imaista isäntänsä hengiltä. Vasta silloin kuppaaja on omillaan ja kuolee pois.

Jakoivatko intiaanit saaliinsa tiipiissä tulilientä impanneen kaverin kanssa, vai heittivätkö he hänet preerialle? Tekeekö yksi työt kommuunissa, kun muut vetävät lonkkaa? Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) tietää, sillä hän on asunut kommuunissa.

Palkkatulojen välttely on eduskuntaperäinen tauti. Kun kansanedustaja putoaa huonon vaalimenestyksen seurauksena eduskunnasta, hänelle maksetaan sopeutumiskorvausta."

Palkkatulojen välttely on eduskuntaperäinen tauti. Kun kansanedustaja putoaa huonon vaalimenestyksen seurauksena eduskunnasta, hänelle maksetaan sopeutumiskorvausta. Tällä hetkellä heitä on 39.

Sopeutumiseläkettä nostava ex-kansanedustaja Päivi Lipponen (sd.) on entisen pääministerin Paavo Lipposen vaimo. Rouva Lipponen on konsulttiyhtiön toimitusjohtaja ja tuntiopettaja, joka nostaa sopeutuseläkettä. Kuuluuko tämä demarien ideologiaan?

Sosiaaliturvan huijaaminen on rikos. Onko työn vastaanottamisen välttely samaa, kuin kävelisi punaisia päin?

Mitä miettivät todelliset työttömät? Hyväksyvätkö he ideologisen työttömyyden?

Onko päällysvieras imenyt mehut toimihenkilöistä? STTK:n tutkimuksen mukaan yli kolmasosa toimihenkilöistä kieltäytyy lisätöistä korkean verotuksen vuoksi.

Kommentit (18)

Kommentit

Onneksi laitoin firman Viroon ja kaikki verot sinne se oli minun boikotti tyhmää Suomen verotusta vastaan.Mitä enemmän boikottia niin mitä enemmän johto joutuu miettimään että miten tästäkin maasta tulisi houkutteleva sijoituksille ja yrittämiselle ennen kuin koko roska vajoaa pohjaan.

Tatu

A-P:lta taas hyvä kolumni. Pieni kauneusvirhe on kirjoittaa Alepan kassana työskentelevästä yksinhuoltajasta. Vaikea uskoa, että kukaan yksinhuoltajista tekisi niin matalapalkkaista työtä, koska monessa tutkimuksessa on todistettu, että palkan pitää olla vähintään 2500 € kuukaudessa ennen kuin yksinhuoltajan on järkeä tehdä töitä. https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/alle-2500-euron-palkan-ei-k...

monitoroija

Niin , ajattelen näin , jos tulee toimeen omillaan , ei käytä veroista kerättyjä tukia eikä yhteiskunnan palveluja niin saa olla tekemättä työtä ja voi tehdä ihan mitä lystää .

Jos on työkykyinen vaan ei työhaluinen , ei mene työhön eikä ota työtä vastaan mutta hakee , tarvitsee ja vaatii itselleen muiden työtätekevien ihmisten verovaroista kustannettavia tukia ja yhteiskunnan palveluja niin silloin on inhottava muita riistävä loinen .

Koska kukaan ei pidä loiseläjistä on tuollainen toisten siivellä eläjä itse valinnut halveksitun osan ja aivan turha piipittää ja vingahdella .

Sellaiset ihmiset jotka haluavat olla "rauhassa" yhteiskunnan vaatimuksilta , elää muiden rahoilla voisivat muuttaa maihin jossa kukaan ei työhön pakota eikä työtä tarjoa , mutta jossa tukiakaan ei maksella pelkästä olemassaolosta eikä muutenkaan .

Nyt vaan onkin käynyt niin että tännehän noista maista tuntuu kova hinku monella olevan yhteiskunnan komenneltavaksi ja samalla kylläkin livahdellaan kymmenien vuosien ilmaisen elämän pariin .

Elikkäs monenlaista eläjää on jo meillä Suomessa jotka ei pane tikkua ristiin yhteiskunnan velvoitteisiin osallistumisen tai taloudellisesti itsenäisen elämisen hankkimisen suhteen .

Eipä ihme , että jo alkaa kotoperäinen porukkakin (muutkin kuin seurueet) katsomaan, että sama ilmainen elämä meille kuin muukalaisille , ilmainen elatus ja kaikki kiva .

Kuta vähemmän veroja maksavaa väkeä täällä on ja kuta enemmän vain tukia nostavia ja palveluja kuluttavia ihmisiä tänne haalitaan sitä vähäisemmiksi ja kalliimmiksi käyvät ne veroilla kustannetavat sosiaaliset ja yhteiskunnan tarjoamat terveyteen , infrastruktuuriin ja ihan kaikkeen liittyvät palvelut .
Tästä kärsivät ne kunnon ihmiset, jotka elättävät itsensä ja perheensä. Juuri kaikki pienituloiset ja keskipalkkaiset raatajat he joutuvat elättämään samaan aikaan tuon loiseläjien kirjavan ja yhä kasvavan joukon .

Miten kauan kaikki tämä sallitaan ?
Sipilän hallitus lisää vain etuuksia ja tukia yrittäjille ja rikkaille ja kasvattaa vastaanottotoiminnan eli lakisääteisten palvelujen kulujen kukkaroa .
Kukkaroa josta turvapaikan hakijat saavat ilmaiset rahansa ja kaiken muun sekä heidän ympärillään pyöriville yksityisille toimijoille tulkeista ja lakimiehistä sekä majoittajista alkaen . Velkaa tähän kaikkeen pitää kuulemma ottaa n.100 miljoonaa lisää .

CALWX9

Onko oikein että toinen tekee työtä 9€/päivä kulukorvausta vastaan ja toinen saa samasta työstä 3000€/kk?

Koska suomessa lähes puoli miljoonaa työtöntä eikä työpaikat riitä kaikille, niin mielestäni työpaikat pitäisi jakaa kaikken keskeen tasaisesti.

Miksi maksaa yhdelle 3000€/kk palkkaa 8h työpäivästä, kun voi palkata kaksi työntekijää, jotka tekisivät 6h työpäivät (6h+6h=12h, työnantaaja voittaa 4h) ja maksaa heille esim vain 1500€/kk?

Jos työtön pärjää 460€/kk toimeentulotuella, niin 1500€/kk olisi enemmän kuin tarpeeksi jokaiselle.

Ei olisi enää rikkaita eikä köyhiä ja kaikilla olisi työtä. Kukaan ei joutuisi elättämään ketään ja talous räjähtäisi kasvuun, kun työnantajat saisivat ilmaiset 4h työaikaa.

Mielestäni kukaan ei tarvitset yli 1500€/kk palkkaa.

työtön

Mielestäni kaikille, ihan sama oletko lehdenjakaja, siivoja, lääkäri vai insinööri, pitäisi maksaa sama palkka, esim 1500€/kk. Kaikki työ on yhtä arvokasta! Opiskelit siksi, että työ olisi mielekkäämpi, eikä jotta tienaisit paljon. Mielestä se, että teet työtä, josta tykkäät, on ihan riittävä palkkio. Eikä kenellekään tarvitse maksaa jotain 7000€/kk palkkoja 8h työstä.

työtön

No jo on outo mielipide. On aivan oikein, että palkka määräytyy työn vaativuuden ja koulutuksen mukaan. Tottakai korkeasti koulutettu ansaitsee paremman palkan kuin vähemmän koulutettu. Aina se ei kuitenkaan niin mene. Entisaikaan moni ay-liitto sai kiristettyä duunareille paljon paremman palkan kuin akateemisesti koulutetuille. Esimies- ja johtotehtävät ovat erittäin vaativia, joista on maksettava kunnon korvaus. Sitä paitsi työpäivät ovat todella pitkiä. Ei voi edes puhua vain kahdeksan tunnin työpäivästä. Töitä on tehtävä myös viikonloppuisin.

Helena Hartikainen

Ajatuksesi on aivan hullun tyhmä, ei mitään mahdollisuutta toteutua nykyisin. Neuvostoliitossa oli tämä systeemi, eikä se sielläkään toiminut.
Ihmisen pitää saada tehdä duunia ja kilpailuttaa sillä oma palkkansa. Koulutuksen ei pidä olla yksin palkan peruste, niin kuin monasti meillä Suomessa on. Akava ja sen jäsenet vaativat pelkästään koulutukseen perustuvaa palkkahierakkiaa. Julkisella sektorilla on iso joukko akateemisia duunareita joille maksetaan aivan liikaa palkkaa työn vaativuuteen nähden.
Yksityisellä sektorilla on myös aloja ja duuneja joilla pitäisi maksaa palkkaa enemmän, vähemmän koulutusta käyneelle ammattimiehille jotka tekevät hyvin tuottavaa duunia firmalle ja kansantaloudelle.

Pete48

Neuvostoliitossa oli noin aikonaan , kaikilla samat palkat, mutta sen järjestelmän romahdus tapahtui v.1990-luvun alkupuolella ?Liekö muualla käytössä samaa järjestelmää , ehkä P-Koreassa en tiedä en ole siellä käynyt?

Isoisä

Työtön: palkka ei suinkaan ole 9€/ pvä.
Työttömlle maksetaan muös työttömyydestä korvaus, vuokra ja mahdollisesti sähkölasku, vesilasku, lääkkeet jne.
Tulot helposti normi palkansaajan palkkaa verrattava summa.
Voisin heti vaihtaa siivoojan hommat, jos yhteiskunta kuittaisi kuluni ja saisin extraa 9€ pvä jostain työkokeilusta mikä tuskin on kovin rankkaa hommaa.

Viisari

Laitoin työvoimankin boikottiin jo aikoja sitten alihankinta ainut järkevä keino edetä.Onneksi me yrittäjät ollaan fiksuja ja laitetaan boikottiin kaikki hölmöydet niin ei tipu työpaikkoja eikä veroja, jatkakaa vaan sosialistit teidän haavemaailmaa joka on jo romahtanut 500000 työtöntä ehkä jopa 600000 laskentatavasta johtuen ja kelalta loppunut jo aikoja sitten rahat.

Tatu

ei hyvin me tän mukaan. Kyllä vaan 400 euroa on paljon rahaa yksineläjälle ylimääräistä ei vaan mulla ole mahdollisuus siihen, hyvä jos jää 100 euroa ylimääräistä elikkä työttömyys kannattaa aina.

rane

"Ideologisesti työtön" on Helsingin sanomien toimittajan keksimä ilmaus esikoiskirjailija Ossi Nymanista. Titteliksi ei kelvannut kirjailija, vaan titteliksi on kelvannut ainoastaan työtön.

Kannattaa lukea Nymanin kirja, se on erinomaisen hyvä, sujuvaa kerrontaa, merkittävä aihe. Suomi on saanut jälleen hienon uuden kirjailijan! Eipä sillä että Suomi sitä haluaisi, tai edes ansaitsisi, nimittäin kommenteista päätellen kirjailijoiden ei tule elää ja heiltä pitäisi kaikki tuet riistää pois. Sellaisten ehdottelijat vaan itse tuskin ovat saaneet mitään luovaa aikaan. Mutta tuomitseminen ja tuhoaminen onkin aina paljon helpompaa.

Tämän maan sivistystaso on erittäin huono. Hallituksen ja roskajournalismin masinoima vihakampanja työttömiä vastaan on saanut "kunnon ihmiset" sylkemään erittäin lupaavaa kirjailijaa. Tulee Aleksis Kiven ajat mieleen.

Tai Natsi-Saksa on toinen vertailukohta. Natsitkin halveksivat sivistyneistöä. Menetelmät heidän eliminoimiseksi olivat samantyyppisiä kuin nykysuomalaisilla "kunnon ihmisillä" leireineen ja saunan taakse -komentoineen.

Mitä tulee töistä kieltäytymiseen, missään nyt julkaistussa jutussa ei ole ollut kyse palkkatöistä kieltäytymisestä, vaan työttömien "töistä kieltäytymiset" koskevat pakollista pakotettua palkatonta työtä, jota ei koeta mielekkääksi, koska se ei ole mielekästä. Työttömille ei pääsääntöisesti tässä maassa tarjota palkallista työtä vaan palkatonta. Perustoimeentulon menetyksen uhalla.

Tekisitkö itse työmarkkinatuen ja 9 euron päiväkorvauksella töitä?

Orjuutta tuleekin vastustaa. Orjuudesta pitääkin kieltäytyä.

akateeminen työtön

Kyllä monia säännöstelyn alaisia asioita oli vielä 60-luvulla , ei ollut vapaata kilpailua joka määritteli palkkatason.Ainakin maataloutta tuettiin silloikin monin tavoin samoin taksiautoilua ym.ja tuonti ei ollut kaikilta osin vapaata ?

Isoisä

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.