Muokkaa

Heijastinpuu Villa Cooperilla

Heijastinpuu Villa Cooperin pihalla Myllytiellä

K. Luukkonen

Järvenpään Käsintekijöiden Riitta Inkinen ripustuspuuhissa

K. Luukkonen

Järvenpään Käsintekijät ovat ripustaneet Villa Cooperin pihakuuseen kymmeniä heijastimia. Heijastinpuu on nyt toista kertaa Myllytiellä Järvenpäässä. Kuusesta voi noutaa heijastimia ja siihen voi jättää ylimääräiset heijastimet tarvitsijoiden noudettavaksi. Käsintekijät myös laittavat heijastimiin uusia naruja ja hakaneuloja. Huollettavat heijastimet voi jättää postilaatikkoon tai Villa Cooperiin sen aukioloaikoina.

Viime vuonna heijastimet ripustettiin puuhun marraskuussa ja puusta haettiin n. 350 heijastinta. Kovin montaa heijastinpuuta ei Suomessa ole ollut, mutta esim. Virossa niitä on runsaasti. Yleensä ne on laitettu koulujen ja päiväkotien lähelle. Virossa laki velvoittaa heijastimen käyttöön.

Heijastin on yksinkertainen ja tehokas liikenneturvallisuutta lisäävä elementti. Liikenneturvan tutkimuksen mukaan heijastinta käyttävä ihminen huomataan liikenteessä 7 kertaa kauempaa kuin ilman heijastinta liikkuva. Sama tutkimus kertoo, että kahdella kolmesta autoilijasta on ollut vaikeuksia havaita jalankulkija valaistulla kaupunkialueella. Joten heijastimen käyttö taajamissa on myös aiheellista.  Heijastinta on sanottu halvaksi henkivakuutukseksi ja sitä se tosiaan on.

Villa Cooper avoinna ma-pe 12-18, la-su 10-16. Myllytie 14, Järvenpää.

Järvenpään Käsintekijät

Järvenpään Käsintekijät ry. on perustettu vuonna 1986. Yhdistys on avoin kaikille Järvenpään ja lähikuntien käsityötä ja taidetta tekeville harrastajille ja ammattilaisille. 
Yhdistyksen tavoitteena on säilyttää ja elvyttää suomalaista käsityöperinnettä- ja kulttuuria. Yhdistys toimii Järvenpään kaupungin omistamassa kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Villa Cooperissa Myllytiellä.

Yhdistys pitää huvilassa myyntinäyttelyä ja  esittelee huvilaa kävijöille. Sinne on vapaa pääsy.

Lisätietoja www.järvenpäänkäsintekijät.com ja villacooper.nettisivu.org