Muokkaa

10 kysymystä KuumArt-taiteilijalle, osa 10

Terhi Hulkko: Synty, 2017, akryyli&öljy

Taidemaalari Terhi Hulkko

KuumArt

KuumArt ry täyttää 10 vuotta ja esittelee juhlavuoden kunniaksi taiteilijoitaan. Seuraavaksi vuorossa on taidemaalari TERHI HULKKO, joka on toiminut KuumArt ry:n puheenjohtajana vuodesta 2015. Terhi Hulkon Ilman sinua en -näyttely on esillä Ateljee Tapauksessa 15.-26.11.2017 (ti-pe 15-18, ke 12-18, la-su 12-15, Viertolantie 2-4, Tapanila, Helsinki.)

10 kysymystä KuumArt-taiteilijalle:

1. Kuka olet?

Terhi Hulkko, taidemaalari.

2. Miten kiinnostuit kuvataiteesta?

Kuvataide on minulle sisäänrakennettu ilmaisutapa. Kiinnostuminen syntyi hiljalleen kouluajoista alkaen vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. 

3. Nimeä yksi taiteilija tai teos, joka on tehnyt sinuun vaikutuksen.

Ensimmäinen maalaus, joka teki minuun vaikutuksen, oli ala-asteella vuotta vanhemman koulukaverin tekemä koivu. Se näytti silmissäni todemmalta kuin oma versioni aiheesta. Viimeisin taiteilija, joka on tehnyt minuun vaikutuksen, on Kusama. Mitä tahansa voi taiteilla. 

4. Mikä on taidetta?

Taiteilijan tekemä teos, joka ei ole kopio jo olemassa olevasta. 

5. Kuinka teoksesi syntyy (aihe, tekniikka, työskentelytapa)?

Työskentelytapani vaihtelee aiheen ja tekniikan mukaan. Valtaosa uusimmista töistäni on abstraktilta vaikuttavia akryyli-öljyvärimaalauksia. Niiden teemoiksi on kiteytynyt ihmisyys ja hetkellisyys. Jotta voisin luoda jotain uutta, pidän tärkeänä sitä, etten alussa tiedä miltä lopputulos näyttää. Aloitan usein tyhjästä ja annan maalauksen viedä mennessään. Kaikki mitä olen koskaan nähnyt ja kokenut vaikuttavat lopputulokseen. Maalausprosessi on kuin matka, jonka aikana teoksen aihe muokkautuu ja löytää määränpäänsä. Voin työstää useita maalauksia kerrallaan jopa vuosia. 

6. Milloin teos on valmis?

Maalaus on valmis, kun katson sitä ja viimeisen silauksen jälkeen tunnen kehossani jonkinlaisen vaikutuksen. Voi kuitenkin olla, että seuraavana päivänä eri valossa katsottuna se kaipaa vielä jotain. 

7. Mitä haluat kertoa/välittää katsojille taiteellasi?

Tasapainoa kaaoksen keskellä, mahdollisuuksia nähdä toisin, iloista tai voimakasta oloa. 

8. Miten kehität itseäsi taiteilijana?

Maalaamalla ja piirtämällä, havainnoimalla ympäristöä, suodattamalla eriäviä näkökulmia, katsomalla ja kokemalla, sekä yrittämällä ymmärtää. 

9. Mikä kuvataiteen opetuksessa on tärkeintä?

Opettaa näkemään pintaa syvemmälle ja antaa jokaiselle oppilaalle tilaa löytää oma äänensä. 

10. Mitä sanoisit nuorelle, joka haluaa kuvataiteilijaksi?

Tee taidetta, kouluttaudu, älä luovuta. 

www.terhihulkko.galleria.fi

KuumArt

KuumArt ry on ammatti- ja harrastajataiteilijoista koostuva yhdistys, jonka kotipaikka on Tuusula. Toiminnan keskiössä on Keravalla sijaitseva Galleria Alli ja toiminta-alueena koko Keski-Uusimaa. 

Yhdistys järjestää taidenäyttelyitä, kursseja ja muita alaan liittyviä koulutus- ja yleisötilaisuuksia. Vuosittain nimetään Vuoden KuumArt -taiteilija ja vieraillaan toiminta-alueen ulkopuolella.

 

Yhdistyksen kotisivut: kuumart.fi