Muokkaa

Keravan Ooppera teki yleisöennätyksen

Tyytyväinen esiintyjäkaarti Kerava-salin näyttämöllä.

Hannu Sivonen

Kun näin mä sun oi tyttönen, laulaa korpraali Martti, baritoni Olli Tuovinen.

Riitta Harmia

Näytelmän Sabina, Henrietta Grünn, ottaa vastaan syntymäpäiväonnitteluja jääkäreiltä.

Riitta Harmia

Jääkärin morsiamen iloista näyttelijäkaartia ennen näytöksen alkua.

Riitta Harmia

Keravan Oopperan 40-vuotisjuhlavuosi huipentui Sam Sihvon Jääkärin morsian -näytelmään Kerava-salissa. Teos oli Timo Tirrin neljäs ohjaus Keravan Oopperalle. Koreografiasta vastasi Sami Vartiainen, lavastuksesta Mikko Rantanen ja puvustuksesta Hanna Karesjoki. Musiikista huolehti kapellimestari Iikka Kotajan kokoama seitsenmiehinen orkesteri.  Keskeisimmissä rooleissa esiintyivät Olli Tuovinen, Henrietta Grünn, Antti Tuomaala, Merja Halmetoja, Kari Rissanen, Jaana Alatalo, Janne Näreranta ja Kari Leskinen. Kaiken kaikkiaan produktiossa oli mukana noin 50 henkilöä.

Jääkärin morsian esitettiin kahdeksan kertaa, ja se sai huikean suosion. Katsojia oli yli 3000, joten katsomon täyttöaste kohosi 98 prosenttiin, mikä on yhdistyksen historian ennätys. – Haluamme jälleen kerran kiittää uskollista yleisöämme. Suosion syynä on varmasti suurelta osin Suomi 100 -juhlavuosi, mutta sotahistoria ja sotien sankaritarinat ovat aina kiinnostaneet suomalaisia, toteaa Keravan Oopperan puheenjohtaja Reijo Jukarainen. Yllätyksekseen yhdistys sai huomionosoituksen Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistykseltä näytelmän ensi-illassa.

Yleisöpalaute on ollut todella kiittävää koko produktion ajan. Lopulta kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan katsomoon, ja lisänäytöksiä toivottiin kovasti. – Keravan Oopperan näytöskausi on aina melko lyhyt, sillä produktiot tehdään vapaaehtoisvoimin, ja näytökset ovat vain viikonloppuisin, kertoo rahastonhoitaja Merja Halmetoja.

Onnistunut produktio jätti kaikille sekä lavalla olleille että taustatoimijoille hyvän mielen. Keravan Oopperan toiminnassa useita vuosia mukana olleet aktiivijäsenet saivat rinnalleen monia uusia, innokkaita ja taitavia musiikkiteatterin harrastajia. (HG)