Setlementti Louhela

Fiiliksiä Pop Up-ulkoilutapahtumasta Erlassa

sanataidetta

Setlementti Louhela ry/ Irene Apell

"Kivointa oli tasapainottelu ja se kun onnistuin heittämään pallolla", "Parasta oli kun sai keksiä ja pullaa", "Seikkailurata oli hauska!", "Se kun sai olla pihalla, oli hauskaa",  "Kivaa, kun kuunneltiin musaa ja grillattiin". Näin kuuluivat Setlementti Louhelan erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten toiminnan kerholaisten vastaukset viime perjantaina, kun heiltä kysyttiin, mitkä olivat fiilikset Pop Up ulkoilutapahtuman jälkeen.

Pop Up ulkoilutapahtuma oli osa Lastenviikkoa, jota vietettiin ympäri Suomea erilaisten tapahtumien ja tempausten muodossa. Lastenviikko on Kansallisen Lastenliiton lanseeraama kokonainen teemaviikko lasten kunniaksi, jota on vietetty vuodesta 2014 Lapsen oikeuksien päivän aikoihin marraskuun lopulla. Tänä vuonna viikon tunnuslauseena oli ”Lapsella on oikeus harrastaa” ja eri puolilla Suomea järjestettiin lapsille ja nuorille suunnattuja tapahtumia ja tempauksia.

Niimpä Setlementti Louhelan erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten toiminnassakin vietettiin viime perjantaina lastenviikkoa Pop Up ulkoilutapahtuman merkeissä. Tapahtumaa vietettiin Louhelan Erlan metsäisellä yläpihalla, jonne oli järjestetty liikunnallinen metsäseikkailurata. Kahdeksalla erilaisella rastilla pääsi muun muassa pujotelemaan köysiradalla, harjoittelemaan tarkkuusheittoa, tasapainoilemaan "krokotiili sillalla", etsimään luontoon piilotettuja taidekuvia ja muodostamaan niistä kuvia ja sanoja sekä hyppimään rataa pitkin hiekkasäkiltä toiselle ja lopulta turvaan lautan kyytiin.

Tapahtumassa koettiin onnistumisen riemua ja nautittiin yhdessäolosta sekä raittiista ulkoilmasta. Lisäksi iltapäivän aikana grillattiin pihalla makkaraa ja syötiin aiemmin yhdessä lasten kanssa leivottuja pullia.  Myös kuuma mehu ja keksit pitivät osallistujat lämpiminä, musiikki soi ja tunnelma oli vähän harmaasta marraskuisesta säästä huolimatta kaikkea muuta kuin harmaa.

 

Setlementti Louhela

Aikaisempia kirjoituksia

Setlementti Louhela

Setlementti Louhela ry on Järvenpäässä ja sen lähialueilla toimiva uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö. Luomme osallistumisen mahdollisuuksia, ja mahdollistamme yhteisöllisyyden kehittymistä. 
Kehitämme kansalaistoimintaa, lapsi- ja nuorisotyötä, kotona asumista tukevia palveluita ja yhteisöllisiä toimintamuotoja. Lisäämme elämän rikkautta ja pärjäämisen mahdollisuuksia opintotoiminnan, pienryhmätoiminnan ja kuntouttavan työtoiminnan avulla. 
Tuemme uussuomalaisten kotiutumista ja kantasuomalaisten elämää monikulttuurisessa Suomessa. Toimimme vapaaehtoistyöntekijöiden ja ammattilaisten yhteisvoimin, paikallisista tarpeista käsin, ihmisten keskellä ja ihmisten kesken.

Uusimmat mielipiteet