Muokkaa

Cavalierille jättipotti Orimattilan tanssikisoista

Atte ja Katariina, Juniori 2 D, 2. sija

Pasi Jalonen

Eeli ja Jenniina, Lapsi 2 D, 6. sija

Pasi Jalonen

Timo ja Eija

Vesa Mikkolainen

Anne ja Petri, Seniori 2 D latin, 1. sija

Pasi Jalonen

Pekka ja Tarja, Seniori 2 D vakiot, 4. sija

Pasi Jalonen

Jukka ja Heli, Seniori 2 C-A Cup, vakiot ja latin, 3. sija

Pasi Jalonen

Vesa ja Aila, Seniori 4 C-A Cup, vakiot 1. sija ja cupin kokonaisvoitto v. 2017

Pasi Jalonen

Vesa ja Aila, Seniori 4 C-A Cup latin 1. sija, cupin kokonaisvoitto 2017

Pekka Salmi

Vesa ja Aila, Seniori 4 C-A Cupin kokonaisvoitto vakioissa, lattareissa ja 10-tanssissa

Pekka Salmi

Mika ja Kristiina, Seniori 3 E, vakiot ja latin, 4. sija Starin seurakisoissa Helsingissä

Lauantaina tanssittiin valtakunnalliset tanssikilpailut Orimattilassa lahtelaisen Dancingin isännöiminä.

Lauantain pääkilpailuina olivat yleisen ja senioriluokkien tämän vuoden viimeiset Cup -osakilpailut. Seniori 2 luokassa 1½ vuotta tauolla ollut Cavalierin pari Jukka ja Heli Väisänen palasivat jälleen kisalattialle. Parin tanssimisesta näkyi selvästi katsomoonkin tanssista nauttiminen, mikä miellytti myös tuomaristoa. Pitkä kisatauko ei juuri tuloksissa näkynyt, sillä pari sijoittui kolmanneksi sekä vakioissa että lattareissa. Kummassakin tanssimuodossa kilpailu kolmen parhaan kesken oli hyvin tasainen. ” Voitettiin itsemme, vuoden ekat ja vikat kisat onnellisesti ohi ilman suurempia kommelluksia. Saatiin myös pari uutta koreografiaa tanssittua eka kertaa läpi. Tulos oli yllättävän hyvä: pronssia sekä lattareissa että vakioissa! Tästä on hyvä jatkaa” kommentoi Heli

Myös lähes koko syksyn kisataukoa pitäneet Pekka Salmi ja Nina Jokinen tanssivat sekä vakiot että lattarit. Ahkeran harjoittelun myötä tanssit onnistuivat mukavasti. Lattareissa sijoitus oli 13. ja pääsy semifinaaliin jäi vain kahden tuomariruksin päähän. Vakioissa sijoitus oli 10.

Saman sarjan latinalaistansseihin osallistuivat myös Pasi ja Leena Jalonen sijoittuen sijalle 17.

Osallistujamääriltään suurin luokka oli Seniori 3 luokan cup-kilpailu, lattareissa 21 ja vakioissa 26 paria, mikä tiesivakiotanssien finalisteille neljää kierrosta á 5 kpl 1½ minuutin sykkeet korkealle nostavaa pyrähdystä kahdessa tunnissa. Cavalieria edustivat tässä luokassa Timo Savolainen ja Eija Mykkänen. Parin syksy on ollut varsin nousujohteinen ja vakioissa sijoitukseksi tuli 16. Taakse jäi monta jo pidemmän aikaa tanssinutta paria kuten lattareissakin, joissa sijoitus oli 10. Timo ja Eija olivatkin todella tyytyväisiä tanssisuorituksiinsa.

Seniori 4 luokan osakilpailussa tanssittiin kaksi kierrosta kummassakin tanssilajissa. Cavalierin Vesa ja Aila Mikkolainen päättivät tanssivuoden ”täyspottiin”. Pari voitti vakiot puhtaalla ykkösrivillä eli voitti kaikki viisi tanssia. Lattarivoitto tuli melko tiukan kilpailun jälkeen 9:llä sijalukupisteellä. Kotiin vietäväksi tuli kolme pokaalia lisää, kun he voittivat myös vuoden 2017 kuuden osakilpailun Senior 4 Cupin vakioissa, lattareissa ja 10-tanssissa. ”Tämä on mieluisa palkinto jo 17 vuotta kestäneelle tanssiharrastukselle” kertoi Aila Mikkolainen. ”Tanssi ja varsinkin kilpatanssi on harrastus, jossa uuden oppimiselle ei ole loppua näköpiirissä. Jotain kun oppii niin vaatimukset kasvavat. Osaltamme tämä on myös sijoitustoimintaa terveempään tulevaisuuteen. Yhtä valmentajaamme lainaten tällä siirrämme rollaattorin käyttöottovuotta etäämmälle.” Näin kommentoi parin saavutukseen myös erittäin tyytyväinen Vesa Mikkolainen.

Pääkilpailuiden lisäksi tanssittiin myös monia muita kilpailuluokkia. Lapsi 2 D luokassa Cavalierista oli mukana kaksi paria. Jimi Eskelinen ja Veera Laakso sekä Eeli Ilvonen ja Jenniina Virtanen. Eeli ja Jenniina tanssivat hienosti finaaliin, jossa sijoitukseksi tuli 6. tila. Jimi ja Veera tanssivat myös upeasti, mutta heille tuli niukka karsiutumien yhdellä tuomarisuksilla finaalista. He tanssivat tällä kertaa omaa ikäluokkaansa ylemmässä sarjassa.

Juniorien 2 D luokassa Atte Lipsonen ja Katariina Kauppila kävivät jälleen tiukan kamppailun voitosta hämeenlinnalaisparin Oliver Painilainen ja Iiris Aaltonen kanssa. Atte ja Katariina voittivat Quickstepin ja olivat muissa tansseissa kakkosia. Kotiin vietäviksi tulivat näin ollen hopeiset pokaalit. Parille joulutauko tuleekin sopivaan aikaan, sillä tässä kilpailussa tulivat nousupisteet C-luokkaa varten täyteen ja edessä on kahden uuden tanssin, wieninvalssi ja paso doble, kuvioiden harjoittelu.

Seniori 2 D luokan latinalaistansseissa Petri Laakso ja Anne Petäjä palasivat myös pitkän kisatauon jälkeen kisaparketille ja yllättivät ehkä itsensäkin ottamalla voiton.

Saman luokan vakiotansseissa Pekka Kaukonummi ja Tarja Lukkarinen sijoittuivat tasaisen suorituksen jälkeen neljänneksi.

 

Sunnuntaina Helsingin Starin järjestämissä seurakisoissa Cavalierin Juuso Helenius ja Sienna Kukkola olivat lähellä semifinaalipaikkaa, lopullinen sijoitus oli 13. Seniori 2 E luokassa tanssineet Petteri Saxberg ja Taru Seuna tanssivat tasaisessa finaalissa sijalle 5 pronssitilan jäädessä vain muutaman sijalukupisteen päähän. Seniori 3 E luokassa Mika ja Kristiina Vanhanen olivat neljänsiä sekä vakioissa että lattareissa.

Cavalierin kevätkausi 2018 käynnistyy viikolta 2 alkaen. Ilmoittautuminen ryhmiin aukeaa kovisivuillamme lähiaikoina.

www.cavalier.fi

-v-

Cavalier - Tanssikanava

Tanssiurheiluseura Cavalier ry. on järvenpääläinen 20.1. 1982 perustettu tanssiurheiluseura, joka sai Nuori Suomi-sinetin vuonna 2009. Seura tarjoaa erilaisia tanssiharrastuksia kaikenikäisille.
Päälajimme on kilpatanssi, mutta paritanssien saloihin voi tutustua lavatanssitunneilla sekä erilaisilla teemakursseilla.

 

Latino Show tarjoaa vauhdikasta menoa ja kunnon kohotusta lattarimusiikin tahdissa fiilistellen ilman paria. Latino show tarjoaa myös kilpailumahdollisuuden, seurassamme on tällä hetkellä jo viisi kilpailevaa ryhmää! BailatinoSenior liikuttaa varttuneempia tanssijoita ja lastentansseja tytöille ja pojille löytyy eri ikäryhmistä: NaperoTanssi ja TenavaTanssi.

 

Kilpatansseja ovat vakiotanssit: hidas valssi, tango, wieninvalssi, foxtrot ja quickstep sekä latinalaiset tanssit: samba, cha-cha, rumba, paso doble ja jive. Kilpatanssin voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa!
Cavalierin kilpatanssijat ovat menestyneet loistavasti aina. Seurassa on useita huipputason yleisen- ja senioriluokan pareja sekä monia tähtiainesta olevia lapsi- ja nuorisopareja!

 

Tervetuloa tanssimaan hyvässä seurassa!