Muokkaa

Tuusulanjärven Reuman toinen toimintavuosi on alkanut

Tuusulanjärven Reuman hallitus Hyrylän Maamiesseuran talolla 9.1.2018.

Liisa Rantalainen

Järvenpään Reumayhdistys ry ja Tuusulan Reuma ja Tules ry yhdistyivät vuoden 2017 alusta. Ensimmäinen yhteinen vuosi on mennyt moninaisen yhdessä tekemisen merkeissä. Se, että liikenneyhteydet Tuusulan ja Järvenpään välillä ovat hyvin heikot, on tuonut oman mausteensa toiminnalle. Kimppakyytien avulla ja matkojen korvaamisella yhteiset toiminnot ovat onnistuneet. Monissa kerhoissa on myös osallistujien painopiste ollut paikkakunnasta riippuvainen. Kuluneen vuoden aikana on opeteltu ja opittu yhdessä.

Vuoden 2018 toiminta on käynnistymässä. Kerhoja on niin Tuusulassa kuin Järvenpäässä, samoin erilaiset liikuntaryhmät ja sairauskohtaiset ryhmät, on yhteiset teatterimatkat ja erilaiset retket. Tulossa on esimerkiksi Viron kiertomatka, päiväretki Santahaminaan ja Kirkkonummella sijaitsevaan yksityiseen ortodoksiseen luostariin. Käydään tutustumassa remontoituun Eduskuntaan ja seurataan täysistuntoa. Tutustutaan Toimivakoti näyttelyyn, jossa mm. paljon arkea helpottavia apuvälineitä.

Tuusulanjärven Reuman toiminnan tavoitteena on kaiken kaikkiaan tieto, tuki ja viihtyminen. Tietohan on reumasairauksissa erittäin tärkeää, varsinkin silloin kun reumasairaus puhkeaa ja koko ajan, kun sairaus on aktiivinen. Reumasairauskohtaisissa vertaisryhmissä on helppo puhua ja kysyä kun toiset sairastuneet tietävät ja ymmärtävät mistä puhutaan.

Yllättävän moni reumasairauksista on ihmisille tuntematon. Nivelreuman tietää moni mutta esim. nivelrikko, polymyalgia ja selkärankareuma tunnetaan harvemmin. Reumaliiton kampanja ”Kipu ei näy päälle” on erittäin tärkeä, sillä moni reumaatikko tulee väärin ymmärretyksi. Esimerkiksi kuulee sanottavan, että vanhuuteen kuuluu kivut ja jäykistyminen, kun todellisuudessa saattaa ikäihmisellä olla polymyalgia. Myös fibromyalgia kuuluu huonosti tunnettuihin reumasairauksiin.

Tuusulanjärven Reumassa on paljon tietoa ja tukea aiemmin sairastuneilta, jotka voivat kertoa oman kokemuksensa ja ohjata eri palveluihin. Toimintaan osallistuminen tuo uusia ystäviä ja iloa elämään.

Tule mukaan, ota meihin yhteyttä, p. 044 077 4505, sähköposti os. [email protected], löydät meidät myös netistä www.tuusulanjarvenreuma.fi  ja Facebookista.

Tuusulanjärven Reuma

Tuusulanjärven Reuma toimii Suomen Reumaliitto ry:n jäsenyhdistyksenä.

 

Jäsenmaksumme on 18 € / vuosi, johon sisältyy neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Reuma-lehti ja liiton edut henkilöjäsenille sekä jäsentiedotteemme kahdesti vuodessa.

 

Yhdistys toimii arvojensa mukaisesti jäsenlähtöisesti eli huomioimme oikeudenmukaisuuden, suvaitsevaisuuden, inhimillisyyden ja tasavertaisuuden toiminnassamme myös yhteisöllisyys ja hyvä elämä ovat tavoitteitamme.

 

Yhdistys järjestää erilaista liikunta-, kerho- ja virkistystoimintaa. Kerhoja on sekä reumasairauskohtaisia että kaikille yhteisiä. Yhdistyksellä on sekä nettisivut että Facebook-sivu.