Muokkaa

Hyvää mieltä ja kotiutumista - ryhdy maahanmuuttajan kaveriksi Klaukkalassa

Nurmijärven Klaukkalassa sekä jo asuu että muuttaa vuoden 2018 aikana useita täysi-ikäisiä maahanmuuttajia sekä maahanmuuttajaperheitä. Paikallisten vapaaehtoisten kautta maahanmuuttajan on helpompi tutustua uuteen kotikuntaan, oppia suomen kielestä ja kulttuurista sekä löytää lisää tuttuja lähipiiriinsä. Setlementti Louhelan maahanmuuttajan ystävä -vapaaehtoistoiminnan koulutus perehdyttää monikulttuurisen ystävätoiminnan käytäntöihin ja antaa valmiudet toimia maahanmuuttajan vapaaehtoisystävänä.

Vapaaehtoinen sitoutuu tapaamaan maahanmuuttajaa tai -perhettä muutaman kerran kuukaudessa, esimerkiksi viikoittain tai joka toinen viikko. Yhdessä oleminen voi olla ruuanlaittamista, ulkoilua sekä auttamista arjen askareissa, kuten opastamista kodinkoneiden käytössä tai kaupassa käymisessä. Maahanmuuttajan suomen kieli kehittyy parhaiten keskustellessa ja viettäessä aikaa vapaaehtoisystävän kanssa. Vapaaehtoinen on niin ikään tärkeä linkki uusiin paikallisiin tutustuttaessa.

Ystävätoiminnankoulutus on kaikille avoin, eikä aiempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta tai monikulttuurisuudesta vaadita. Ystävätoiminnan yhteinen kieli on suomi, joten vapaaehtoisen ei tarvitse osata vieraita kieliä. – Elekieltä ja huumorintajua varmasti tarvitaan, nauraa Setlementti Louhelan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Krista Maarajärvi. – Vapaaehtoistoiminta on antoisaa, sillä myös vapaaehtoinen oppii uusia asioita maahanmuuttajaystävältään. Ystävätoiminta on konkreettista auttamista ja hyvän mielen jakamista omalla paikkakunnalla.

Maahanmuuttajan ystävä -vapaaehtoistoiminnan koulutus, Nurmijärven Klaukkalassa 29.1.2018 klo 17-20 Klaukkalan kirkolla osoitteessa Ylitilantie 6.
Ilmoittautumiset ohjaaja Jouni Korkeamäelle, 044 704 4424, [email protected]

Setlementti Louhela

Setlementti Louhela ry on Järvenpäässä ja sen lähialueilla toimiva uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö. Luomme osallistumisen mahdollisuuksia, ja mahdollistamme yhteisöllisyyden kehittymistä. 
Kehitämme kansalaistoimintaa, lapsi- ja nuorisotyötä, kotona asumista tukevia palveluita ja yhteisöllisiä toimintamuotoja. Lisäämme elämän rikkautta ja pärjäämisen mahdollisuuksia opintotoiminnan, pienryhmätoiminnan ja kuntouttavan työtoiminnan avulla. 
Tuemme uussuomalaisten kotiutumista ja kantasuomalaisten elämää monikulttuurisessa Suomessa. Toimimme vapaaehtoistyöntekijöiden ja ammattilaisten yhteisvoimin, paikallisista tarpeista käsin, ihmisten keskellä ja ihmisten kesken.