Keski-Uusimaa-rastit

Keski-Uusimaa-rastit 23.8. klo 16.30 Sipoossa Hitån-Gumbostrandin maastossa

Viime sunnuntaina samoissa maastoissa Sibbo-Vargarna järjesti kansalliset suunnistuskisat, joissa oli yli 600 osanottajaa. Yksi osanottajista oli Timo Peltola sarjassa H70. Peltola teki työuransa Huhtamäki-yhtymän toimitusjohtajana. Hän toimi myös Suunnistusliiton liittovaltuuston puheenjohtajana vuosina 1993-2017.

Riitta Ketola

IF Sibbo Vargarna järjestää Keski-Uusimaa-rastit eteläisessä Sipoossa Hitån-Gumbostrandin maastossa, jossa viikonloppuna suunnistettiin Husqvarna-kisa. Kartan mittakaava 1:10 000 / 5m. Maasto on korkeuseroiltaan maltillista, pienipiirteistä ja pääosin hyväkulkuista kalliomaastoa. Vihreät tänä kesänä päivitetyssä kartassa kannattaa huomioida reitinvalinnoissa. Alueen keskiosassa ja etelässä on pitkänomaiset heinäpellot, joilla saa juosta.

Paikalle on opastus tien 170 (Uusi Porvoontie) ja Hitåntien risteyksestä. Navigaattorilla löydät pysäköintiopastuksen alkuun osoitteella Hitåntie 190, Sipoo, josta n. 0,6 km pysäköintialueelle.

Peltopysäköinnissä on pysäköinnin ohjaus ja sieltä on n. 300 m kilpailukeskukseen.

Ratamestari Samuli Launiainen on suunnitellut radat, joista 1,5 km rata tukeutuu johdatteleviin maastokohtiin, osin polkuihin. Muut radat, 3 km helppo, 3 km vaikea, 5 km ja 7 km ovat suunnistuksellisesti vaativampia. Pisimmät radat tarjoavat kovemman suunnistuspähkinän kokeneemmallekin suunnistajalle. Maastossa on edellisen viikonlopun Husqvarna-kisan jäljiltä suunnistusuria, joita ei näy kartassa. Erityisesti pisimmille radoille aikovien toivomme lähtevän maastoon ajoissa. Aurinko laskee klo 20.51.

Metsään pääsee klo 16.30 - 19.00 välisenä aikana ja maali on auki klo 20.30 asti. Osallistumismaksu aikuisilta 7 euroa ja alle 19-vuotiailta 3 euroa. Emit-kortin vuokraus on 2 euroa. Maksuvälineinä käyvät vanhaan tapaan käteisen lisäksi paperiset liikuntasetelit sekä liikuntaseteleiden mobiili- ja verkkomaksut paperitulosteina tai mobiililaitteen näytöllä. Tarkemmat tiedot maksutavoista ovat rastien käsiohjelmassa ja KU-rastien verkkosivuilla (www. keski-uusimaa.fi/rastit). Maksu on muistettava kohdistaa järjestävälle seuralle (IF Sibbo-Vargarna / suunnistus).

Tervetuloa suunnistamaan Sipooseen toivottaa tapahtuman vastaava,

 Risto Säynäväjärvi, 040 569 3706

Keski-Uusimaa-rastit

Aikaisempia kirjoituksia

Keski-Uusimaa-rastit

 

 

KLIKKAA tästä rastiohjelma 2019
kokonaisuudessaan (pdf)

Keski-Uusimaa-rastit on sanomalehti Keski-Uusimaan ja neljän sen levikkialueella toimivan urheiluseuran järjestämä kuntosuunnistussarja.

Näiltä sivuilta löydät ohjeet kevään, kesän ja alkusyksyn rastipaikoille.

 

Rastien tulokset 2019

 

Järjestävät seurat ovat:

Järvenpään Palo

Keravan Urheilijat

Sibbo Vargarna

Tuusulan Voima-Veikot

 

 

Kesän 2018 tulokset

Kesän 2017 tulokset

Kesän 2016 tulokset

Kesän 2015 tulokset

Kesän 2014 tulokset

Kesän 2013 tulokset

Kesän 2012 tulokset

Kesän 2011 tulokset

Uusimmat mielipiteet